Alla pähkinänkuoressa Johkun perustamisen ja käyttöönoton "ensiaskeleet".

1.2.2020 jälkeen perustettuihin Johkuihin syntyy automaattisesti sisältöä kaupan käyttöönoton helpottamiseksi.

Lue lisää automaattisesti syntyvistä sisällöistä.

1. Johkun tilaaminen

• Klikkaa Tilaa https://www.johku.fi/ -sivustolla
  • Valitse kaupallesi tunniste ja klikkaa Tarkista
  • Jos tunniste on vapaa, avautuu seuraava ikkuna tunnustenluonti-ikkuna
  • Luo käyttäjätunnus syöttämällä nimi, sähköposti ja valitsemasi salasana kahteen kertaan
  • Klikkaa "En ole robotti"
  • Lue ja hyväksy Johkun toimitusehdot
  • Klikkaa Tilaa Johku!

2. Kirjaudu Johkuun

3. Syötä yrityksen perustiedot

• Kun kirjaudut Johkuun, avautuu ensimmäisenä Tilannekeskus-sivu ja sillä Johkun Tervetuloa Johkuun -ikkuna
  • Klikkaa ikkunassa Kirjoita yritystiedot-linkkiä tai navigoi päävalikosta Asetukset-osioon ja klikkaa siellä Yritysprofiili-osassa kohtaa Perustiedot
  • Syötä yrityksesi perustiedot

4. Ota käyttöön ainakin yksi maksutapa

• Maksutavat otetaan käyttöön Asetukset-osion Maksaminen-sivulla
  • Johkun sisäisiä/käyttövalmiita maksutapoja ovat Lasku ja Tilisiirto
  • Jos haluat kauppaasi käyttöön verkkomaksutapoja, sinun täytyy luoda ensin tili/maksunvälityssopimus ko. maksunvälittäjän kanssa. Bamboran kanssa toimimme yhteistyössä; jos haluat Bamboran maksutavaksi, ota yhteyttä Johku tukeen
  • Lue lisää maksutavoista

5. Aseta/tarkista kaupan yleiset asiakasviestit sekä kaupan ehdot

• Kaupan yleisiä viestejä hallinnoidaan Asetukset-osion Viestit-sivulla
  • Luo viesti klikkaamalla viestiotsaketta ja kirjoittamalla haluamasi viestitekstit
    • Kaupan toiminnan kannalta tärkeitä tarvittavia viestejä ja tekstejä ovat
      • Vahvistusviestit (tilausvahvistus, maksuvahvistus jne.)
      • Tilaus tehty -teksti
      • Toimitusehdot
      • Tietosuojaseloste
    • Katso mallipohjat viesteille
  • Jos perustit kauppasi 1.2.2020 jälkeen, Johku-kauppaasi on luotu malliviestit automaattisesti
    • Käy malliviestit läpi ja tee niihin haluamasi muutokset, erityisesti kaupan ehdot

6. Luo sisältöä kauppaasi

7. Aseta tuoteryhmät esille kauppapaikalle

• Johku kauppapaikkasi näkyy osoitteessa [kaupantunniste].johku.com
  • Jos tuotteilla ja tuoteryhmillä ei ole Näytä kauppapaikassa -valintaa, kauppapaikalla ei näy mitään muuta kuin alareunan tiedot
  • Kauppapaikkaa hallinnoidaan Johkussa Asetukset-osiosta löytyvässä Kauppapaikka-osiossa
  • Lisää haluamasi tuoteryhmät nostoksi kauppapaikan etusivulle ja/tai kauppapaikan valikkoon
  • Syötä halutessasi esittelyteksti kauppapaikan alareunaan ja valitse, näytetäänkö kaupan logo vai ei
  • Aseta kauppapaikan pääkuva-alueeseentuoteryhmä
    • Kauppapaikan pääkuva-alueeseen voit asettaa jonkin tuoteryhmistäsi
    • Tai voit käyttää erillistä tuoteryhmää jossa on esim. vain kuvia tai kuvia ja tuotteita
    • 1.2.2020 jälkeen perustettuihin Johkuihin syntyy automaattisesti Etusivun pääkuva-alueen kuvat ja tuotteet -niminen tuoteryhmä joka on valmiiksi asetettuna kauppapaikan etusivulle. Lisää ko. tuoteryhmään vain haluamasi kuvat muokkaamalla itse tuoteryhmää Tuotteet-sivulla.
  • Valitse kauppapaikalle haluamasi väriteema ja tee halutessasi muita asetusvalintoja Kauppapaikan asetukset-sivulla
    • Väriteemamallit näet täältä
    • Kaupan väriteemaa ja asetuksia voit muuttaa milloin vain
  • Jos haluat että kauppapaikkasi näkyy omassa domain-osoitteessasi, toimita Kauppapaikan asetukset-sivulla näkyvät Domain-asetukset -tiedot domainisi nimipalvelun ylläpitäjälle muutosten tekemistä varten, ja ilmoita Johku tukeen kun ko. muutokset on tehty niin hoidamme ohjauksen loppuun

Jos et halua käyttää Johku kauppapaikkaa, vaihtoehtoja Johku-tuotteiden esille saamiseen on

• Käyttää Johkun tuoteupotuksia omalla sivustollasi
  • Käyttää Johkun Wordpress-pluginiasivustolla
    • Plugin on pelkistetty versio jossa ei huomioida Johkun uusimpia tekniikoita
  • Integroida Johku-tuotteet osaksi sivustoa
    • Johku tuelta saat tarvittaessa linkin Johkun API-dokumentaatioon

8. Tuotteesi ovat valmiita myyntiin!