Johkussa jokaisella tuotteella on toimitustapa; se voi olla maksuton oletus/sähköpostitoimitus, tuote- tai tuoteryhmäkohtainen postitusmaksu tai vaikkapa sisäinen toimitus siivousten ym. työnhallintaan. Toimitustapoihin on saatavilla myös Shipit-integraatio.

Kaikilla tuotteilla on oletuksena käytössä Oletus-niminen sisäinen toimitustapa ei-postitettavien tuotteiden myyntiin. Muut toimitustavat kauppiaan täytyy luoda manuaalisesti ja asettaa ne käyttöön.

Toimitustapa-asetuksiin pääset kunkin tuotteen Hinnat-välilehdeltä klikkaamalla Toimitustapa-asetukset -painiketta. Toimitustavat voit asettaa esille käyttöliittymääsi myös erillisen Toimitustapa-asetukset -komponentin kautta. Toimitustapa-asetuksista hallinnoit kaikkia kauppasi toimitustapoja ja niiden käyttöä. Huomioi että voit samalla kertaa määrittää toimitustavat kaikille tuotteillesi toimitustapa-asetusten kautta - asetuksia ei siis määritetä kunkin tuotteen sivulla erikseen.

Alla olevat ohjeet koskevat maksullisia toimitus-/postitusmaksuja ja niiden asettamista tuotteille. Katso erillinen Shipit-integraation ohje.

Toimitustavan luominen

• Klikkaa jonkin tuotesivun Hinnat-välilehdellä Toimitustapa-asetukset -painiketta, tai avaa Toimitustapa-asetukset - komponentti jos sellainen on käyttöliittymässäsi.

• Klikkaa Lisää toimitustapa

• Kirjoita toimitustavalle nimi ja klikkaa Ok

• Aseta toimitustavalle hinta (arvonlisävero sisältäen)

• Jos asetat Ilmainen tilauksille, joiden arvo ylittää -kenttään summan, niin tämä toimitustapa on maksuton niissä tilauksissa joiden summa on suurempi kuin tässä kohdassa asetettu arvo
  • Muut perustiedot:
    • Sisäinen toimitustapa = asiakkaalle näkymätön toimitus, jota käytetään mm. siivousten hallinnassa. Maksullisia toimitus-/postitusmaksuja luodessa jätä tämä kohta valitsematta
    • Tagit = Tageja käytetään Johkun työjono-komponentissa yhdessä sisäisten toimitusten kanssa.
      Maksullisia toimitus-/postitusmaksuja luodessa voit ohittaa tämän kohdan
  • Valitse, Rajoitukset-välilehdellä, missä tuotteissa tai tuoteryhmissä tätä toimitusta voidaan käyttää (ks. Toimitustavan rajoittaminen -kohta)
  • Tallenna

Toimitustavan asettaminen tuotteille

Toimitustapa-asetusten Rajoitukset-välilehdellä valitset, mihin tuotteisiin tai tuoteryhmiin toimitustapaa käytetään. Jos rajaat toimitustavan tietyille tuoteryhmille, ei toimitustapaa tarvitse enää rajata tuotteille jotka ovat ko. tuoteryhmissä, ellet halua rajata tiettyä sallitun tuoteryhmän tuotetta tämän toimitustavan ulkopuolelle.

Valitse luomaasi toimitustapaan haluamasi rajoitus:

• Sallittu tuoteryhmän tuotteille = Tämä toimitustapa on käytössä kaikille tähän kohtaan valittujen tuoteryhmien tuotteille(poislukien Estetyt tuotteet)
    • Lisää tuoteryhmät rajaukseen yksitellen käyttäen Lisää tuoteryhmä-painiketta
  • Sallittu tuotteille = Tämä toimitustapa on käytössä kaikille tähän kohtaan valituille tuotteille
    • Lisää tuotteet rajaukseen yksitellen käyttäen Lisää tuote -painiketta
  • Estetyt tuotteet = Tämä toimitustapa on estetty kaikilta tähän kohtaan valituilta tuotteilta
    • Tätä rajausta käytetään yhdessä tuoteryhmärajauksen kanssa, kun halutaan estää toimitustapa tietyiltä sallitun tuoteryhmän tuotteilta
    • Lisää tuotteet rajaukseen yksitellen käyttäen Lisää tuote -painiketta

• Numeeriset rajoittimet = Tämä toimitustapa on käytössä vain kun tilauksella on yksi tuote
    • Jos tilauksella on useampia eri tuotteita tai useampia kappaleita samaa tuotetta, tämä toimitustapa ei ole käytössä
    • Tätä asetusta käytettäessä kauppiaan täytyy huolehtia että tuotteille on saatavilla myös joku muu toimitustapa, jotta jokin toimitus tulee käyttöön silloin kun tilauksella on useampia tuotteita

Esimerkki: Postipaketti S -toimitustapa on käytössä kaikissa Vaatteet-tuoteryhmän -tuotteissa, paitsi Tennarit-tuotteessa:

Kun toimitustavan rajoitukset/tuotemääritykset on tehty, sallitut toimitustavat näkyvät kunkin tuotteen Hinnat-välilehdellä. Jos samalle tuotteelle on sallittu myös sisäisiä toimitustapoja, ne eritellään oman otsikkonsa alla.

Toimitustavan muut asetukset (optio)

Toimitustavalta löytyy myös Lähetykset, Lähetykset, Ajoitus- ja Viestit -välilehdet. Näistä Lähetykset- ja Ajoitus-välilehdet voit jättää huomiotta jos luot normaalia maksullista toimitustapaa (ilman Shipit-integraatiota). Viestit-välilehdelle voit halutessasi ajastaa toimitusta koskevan viestin.

• Lähetykset-välilehden mitat- ja muita asetuksia käytetään vain yhdessä Shipit-integtaation kanssa
  • Ajoitus-välilehden ajastuksia käytetään Johkun työjono-komponentissa luodessa siivousten tai vastaavien sisäisten  toimitusten kokonaisuutta
  • Viestit-välilehdellä voit asettaa tätä toimitustapaa koskevam viestin ja valita, missä vaiheessa se lähetetään asiakkaalle. Toimitustavan viestien asetus toimii samalla tavalla kuin tuote- ja resurssiviestit.

Toimitustavan näkyminen ja valinta kauppapaikalla

Toimitustapa näkyy asiakkaille:

• Tuotesivulla, mikäli tuotteen Hinnat-välilehdellä on valittu Näytä toimitustavat kauppapaikalla-valinta
    • Toimitustapaa ei kuitenkaan valita suoraan tuotesivulta vaan vasta tilaussivulla (jos on useampia valittavissa olevia toimitustapoja)

• Tilaussivulla tilauksen yhteenvedossa sekä tilaajatietojen jälkeen
    • Jos tilauksen tuotteille on vain vain yksi toimitustapa, se tulee käyttöön automaattisesti
    • Jos valittavissa on useampia toimitustapoja, asiakas valitsee haluamansa toimitustavan tilaajatietojen alapuolelta, jolloin valittu toimitustapa tulee tilaukselle käyttöön ja esille tilauksen yhteenvetoon
    • Jos tilauksen tuotteilla ei ole yhteistä toimitustapaa, tilaukselle tulee useampi toimitus, ja toimituskuluina näytetään näiden toimitusten kulut yhteensä

Tilauksen tuotteilla ei ole yhteistä toimitustapaa joten tilaukselle syntyy kaksi toimitusta: