Kun tilaat Johkun, Johku-kauppaasi syntyy automaattisesti oletusasetuksin sisältöä, jotta kaupan käyttöönotto sujuu mahdollisimman jouhevasti. Allamainitut mallit/oletusasetukset syntyvät Johku-kauppoihin, jotka on perustettu 1.2.2020 jälkeen.

Mitä kauppaan syntyy automaattisesti perustamisen yhteydessä?

• Muutama mallituoteryhmä
  • Ko. tuoteryhmiin liitettynä malleja muutamasta erityyppisestä tuotteesta
    • Ostettava tuote
    • Vuorokausihinnoiteltu vuokramökki
    • Lippuhinnoiteltu retki (lippuaktiviteetti)
    • Sisältö
  • Tuoteryhmä kauppapaikan etusivun pääkuva-alueen kuvia/tuotteita varten
  • Yllämainitut mallituoteryhmät asetettuna kauppapaikkasi etusivulle
  • Mallipohjat kaupan yleisille vahvistusviesteille, tietosuojaselosteelle ja toimitusehdoille
  • Pari esimerkkitoimitustapaa
  • Kassaympäristö eli POS oletusasetuksin:
    • Kassa
    • Komponentit eli kassatoiminnot: Kuitti, Tapahtumat eli tositelistaus, Tuoteryhmät eli tuoteryhmälistaus sekä Raportit eli kassaraportit (pikapainikkeet)
    • Kassakäyttöliittymän jossa yllämainitut komponentit käytössä

Voit hyödyntää näitä malleja muokkaamalla niitä suoraan oman kauppasi tarpeita vastaaviksi :

• Tuotteiden osalta muuta nimi, hinta, kapasiteetti jne. ja valitse tuotesivun Myyntikanavat-välilehdellä "Näytä kauppapaikassa"
  • Tuoteryhmien osalta muuta nimi ja ja valitse tuoteryhmäsivun Myyntikanavat-välilehdellä "Näytä kauppapaikassa"
    • Ilman Näytä kauppapaikassa -valintaa tuoteryhmä ja sen tuotteet eivät näy kauppapaikallasi osoitteessa [kaupantunnus].johku.com esillä
  • Viestien osalta tarvittaessa täydennä/muuttaa viestien otsikkoa ja sisältöä (erityishuomio kaupan toimitusehtoihin)
  • Toimitustapojen osalta muuta/muokkaa toimitustavan nimeä ja/tai hintaa

Malleja ei ole kuitenkaan pakko hyödyntää - voit luoda itse tarvitsemasi tuotteet, tuoteryhmät jne ja jättää Johkun generoimat mallit huomiotta.
Vaikka myös kassaympäristö asetuksineen luodaan oletuksena kauppaasi, sinun ei tarvitse käyttää sitä lainkaan ellet halua.

Mitä ei synny automaattisesti kauppaa perustaessa?

Seuraavia kaupan toiminnan kannalta tärkeitä tietoja/asetuksia ei generoidu kauppaan automaattisesti perustamisen yhteydessä, vaan kauppias syöttää/tekee ko. asetukset itse:

Puuttuvista tärkeistä tiedoista Johku muistuttaa kaupan Tilannekeskus-sivulla, eli sivulla joka avautuu heti kun Johkuun kirjaudutaan.

Muita kauppiaan manuaalisesti käyttöön otettavia asetuksia/toiminnallisuuksia ovat mm.