Johku mahdollistaa tuote-esittelyiden ja muiden vapaatekstien kieliversioinnin kaupassa käytössä oleville kielille. Kieliversioimalla tuote-esittelyt, viestit ja muut käsin syötetyt tiedot varmistat että kaupasta tilaavan asiakkaan koko ostoprosessi hoituu hänen kauppapaikalla valitsemallaan kommunikointikielellä.

Johkun käyttöliittymän kiinteät tekstit on valmiiksi käännetty englanniksi, ruotsiksi, saksaksi, italiaksia ja venäjäksi.


Kielen käyttöönotto


Jotta saat kieliversioinnin käyttöön

  • valitse haluamasi kielet Johkussa Asetukset-sivun Kielet-välilehdellä kohdassa "Käytössä olevat sisällön kieliversiot"
    • Ylläpito-valinta mahdollistaa kieliversioinnin Johkun ylläpidossa
    • Kauppapaikka-valinta näyttää kieliversiovalinnan Johkun kauppapaikalla asiakkaalle


  • Käyttöliittymän kieli -asetus vaikuttaa vain siihen, millä kielellä näet toiminnot Johkun ylläpitopuolella
  • Oletusvetsio-kieliasetus vaikuttaa tuotteiden luontiin eli tuote syntyy oletuksena siihen kieliversioon mikä on asetettuna Oletusversio-kohtaanKieliversioitavat sisällöt


Johkussa kieliversioitavia sisältöjä ovat:Kieliversioitavat kohdat on helppo tunnistaa kentän oik. yläkulmassa olevasta vaaleanharmaasta kielimerkinnästä, joka kertoo, minkäkielistä tekstiä kenttään pitäisi laittaa. Kielimerkintä on aina sen mukainen mikä kieli on kulloinkin valittuna, esimerkiksi tässä englanti:
Oletuksena (ennen kieliversiointia) tekstit näkyvät kaupan oletuskielellä eli useimmiten suomeksi.Kieliversiointi


Kun kieli on valittu kaupassa käyttöön, löytyy tuotteiden, tuoteryhmien ja Asetukset-sivun yläkulmasta kielivalinta. Kieliversiointi ei ole käytössä kaikki tuotteet ja tuoteryhmät listaavalla Tuotteet-sivulla vaan kieliversiointi tulee käyttöön vasta kun tuotteen tai tuoteryhmän klikkaa auki Tuotteet-sivulta.


Kieliversiointi pähkinänkuoressa:


  • Valitse oikeasta yläkulmasta haluttu kieli

  • Syötä tekstikenttiin valitun kielen mukaiset tekstit  • Tallenna


Kieliversioon syötetyt tekstit tulevat esille vain ko. kieliversioon, muihin versioihin tai oletusversioon ne eivät vaikuta.Tuotteet ja tuoteryhmät saat asetettua kieliversiokohtaisesti kauppapaikalle esille valitsemalla tuotteen tai tuoteryhmän Myyntikanavat-välilehdeltä kohta "Näytä kauppapaikassa: [kieliversio]". Pelkkä Näytä kauppapaikassa -valinta asettaa tuotteen tai tuoteryhmän esille kaikkiin kauppapaikan kieliversioihin.