Resurssilla tarkoitetaan varausten kohdetta, esimerkiksi mökki, opas tai vuokraväline.

Resurssi syntyy kahdella tavalla; joko uuden tuotteen luomisen yhteydessä tuotteen Saatavuus-välilehdellä, tai erikseen manuaalisesti luotuna.

Huomioi, että Saatavuus-välilehdellä resurssin nimitys riippuu valitsemastasi tuotetyypistä. Jos tuotetyyppi on Mökki, niin Saatavuus-välilehdellä resursseja kutsutaan mökeiksi. Jos tuotetyyppi on vuokraväline niin resursseista käytetään vuokraväline-nimitystä. Eri nimitys ei vaikuta resurssin toimintaan

Tuotteen voi tallentaa vasta resurssin luomisen/lisäämisen jälkeen.

Resurssin luominen/vahvistaminen uuden tuotteen luonnin yhteydessä

Resurssi luodaan tuotteen Saatavuus-välilehdellä.

Valitse jokin esille tulevasta kolmesta vaihtoehdosta Määritä saatavuus -kohdan alta

1. Samanlaisia resursseja on yksi

• Tällä valinnalla tuotteeseen luodaan ja liitetään yksi resurssi. Valitse tämä jos saatavilla on yksi varauksen kohde, esim. mökki, retkityyppi/opas tai vuokraväline
  • Aseta Kapasiteetti -kohtaan määräksi se, montako henkilöä resurssiin mahtuu samanaikaisesti maksimissaan
  • Klikkaa Vahvista ja luo resurssi

• Tuotteelle syntyy samanniminen resurssi kuin itse tuote on, eli "Suksiretki" -tuotteelle syntyy resurssi nimeltä "Suksiretki
  • Tunnistat tuotteeseen liitetyn resurssin - kuvakkeesta
  • Resurssista näytetään suoraan tuotesivun Saatavuus-välilehdellä
    • Varattavissa-kohta
      • Aseta tähän haluamasi aikaväli jolloin kohde on varattavissa (esim. pvm-väli)
      • Sallittu aina-asetuksella kohde on aina varattavissa ellet ole rajoittanut saatavuutta erikseen Varausten alkaminen ja päättyminen -kohdassa samalla sivulla (tuntivaraukset) tai tuotteen Hinnat-välilehdellä
    • Vähimmäis- ja enimmäiskapasiteetti
    • Salli yksittäisen resurssin kapasiteetin samanaikainen varaaminen -kohta
      • Tämä asetus mahdollistaa eri asiakkaiden varausten luonnin keskenään samalle ajalle. Asetus on tarpeen esim. avoimissa ryhmätuotteissa kuten opastuskierrokset tai ryhmäaktiviteetit
    • Google-kalenteri
      • Tällä asetuksella kytket oman Google-kalenterisi Johkun tuotteeseen, jolloin ko. kalenterin tapahtumat rajoittavat tuotteen saatavuutta
    • Muut resurssin asetukset sekä resurssin viestit voi asettaa vain Tuotteet-osion Resurssit-välilehdellä kun klikkaat resurssin sieltä auki muokattavaksi
  • Kun olet luonut resurssin, voit tallentaa tuotteen sivun alareunasta

2. Samanlaisia resursseja on useampia

• Tällä valinnalla tuotteelle syntyy samanaikaisesti useampi samanlainen resurssi, joiden nimeksi tulee automaattisesti [tuotteen nimi]: resurssi [numero]. Lisäksi syntyy automaattisesti nk. resurssipooli johon resurssit asettuvat. Resurssipoolin tunnistat "organisaatiokuvakkeesta" Resurssipoolin nimeksi tulee sama kuin tuotteen nimi. Voit muuttaa sekä resurssipoolin että resurssien nimeä ja asetuksia Resurssit-sivulla.
  • Valitse tämä vaihtoehto silloin kun haluat tämän tuotteen kautta myydä ja hallita useampaa samanlaista kohdetta. Esimerkiksi mökkikylän mökit tai keskenään samanlaiset vuokravälineet
  • Syötä resurssien määrä sekä henkilöiden määrä per resurssi
    • Esille tulevista kentistä vasemmanpuoleinen on resurssien määrän kenttä, ja oikean puoleinen on henkilömäärän kenttä eli henkilöä per resurssi
  • Klikkaa Vahvista ja luo resurssipooli

• Resurssipoolia käytettäessä yksittäisen resurssin yleistiedot eivät jää avoimeksi tuotteelle näkyviin kuten ensimmäisen vaihtoehdon eli yhden resurssin luodessa; resurssikohtaiset kapasiteettimuutokset, Varattavissa-kohdan tiedot ja muut asetukset saat asetettua erikseen vain Tuotteet-osion Resurssit-välilehdellä
  • Kun olet luonut resurssipoolin, voit tallentaa tuotteen sivun alareunasta

3. Lisää aiemmin luotuja resursseja

• Tällä valinnalla tuotteelle ei luoda uutta resurssia tai resurssipoolia, vaan valitset ja liität tuotteelle jo olemassa olevan resurssin tai resurssipoolin
  • Valitse tämä vaihtoehto jos olet luonut resurssin/resurssipoolin erikseen ennen tuotetta, tai haluat käyttää tällä tuotteella samaa resurssia/resurssipoolia, joka on käytössä jo toisessa tuotteessasi
  • Klikkaa Vahvista

• Klikkaa Liitä resurssi, jos haluat liittää tuotteelle aiemmin luodun yksittäisen resurssin
    • Valitse haluamasi resurssi alasvetovalikosta ja klikkaa OK

• Jos haluat liittää tuotteelle olemassa olevan resurssipoolin, klikkaa Liitä resurssipooli
    • Valitse resurssipooli alasvetovalikosta ja klikkaa OK

Huomioitavaa

• Resurssipoolissa olevia resursseja et voi muokata suoraan tuotteen sivulla vaan se onnistuu vain Tuotteet--osion Resurssit-välilehdellä
    • Klikkaa resurssipoolin nimeä, kun haluat muokata poolin asetuksia
      • Poolissa olevien resurssien allokoitumisen asetukset
      • Resurssien lisäys ja poisto poolista
    • Klikkaa poolin nimen alla listattavaa yksittäisen resurssin nimeä, kun haluat muokata ko. resurssia ja sen asetuksia