Tilaukset-välilehdellä listataan kaikki Johkuun tulleet kauppaasi koskevat tilaukset.

Listauksessa näkee silmäyksellä tilausten perustiedot:

• Tilausnumero
  • Tilaajan nimi
  • Tilauksen verollinen summa yhteensä
  • Tilauksen tila
    • Maksettu = Tilauksesta on olemassa tosite ja sille on kirjautunut maksusuoritus
    • Ei maksettu = Tilausta ei ole vielä hyväksytty (tilaus on avoin tilaus) tai tosite on olemassa mutta sillä ei ole maksusuoritusta
    • Laskutettu = Tilaus on viety osaksi koontitilausta
    • Vahvistettu= Tilaus on vahvistettu tai syntynyt suoraan vahvistettuna tilauksena
    • Hyvitetty = (Maksettu) Tilaus on hyvitetty klikkaamalla Poista tilaus tai klikkaamalla tositteella Hyvitä tosite
  • Tilauspäivä- ja kellonaika
  • Tilauksen käsittelyvaihe (Käsitelty/Ei käsitelty)
    • Tilauksen käsittely on asiakasviestinnällinen toimi; käsittely ei vaikuta tilauksen maksamiseen, raportointiin tai  tilauksella olevaan varaukseen
  • Toimitustapa
    • Asiakkaan (ostettaville) tuotteille valitsema toimistustapa, esim. kirjeposti
    • Tyhjä = tilauksella on tuotteita, joissa ei käytetä toimitustapoja
  • Lähdekanava
    • [kaupantunniste] = Tilaus on tehty Johku-verkkokaupassa
    • open = Tilaus on tehty avoin tilaus -maksutavalla
    • manual = Tilaus on tehty Johkun hallinnassa manuaalisesti
    • pos-[numero] = Tilaus on tehty Johkun kassaympäristössä
    • myallocator-[kanavatunniste] = Tilaus on tehty booking.com tai vastaavassa myyntikanavassa ja välittynyt Johkuun MyAllocatorin kautta
    • channel:gofinland = Tilaus on tehty gofinland.fi -palvelusta

Väri ja kuvake kertoo tilauksen tyypistä ja tilasta:

Maksettu = Valkoinen  taustaväri

• Valkoinen  = Tilaus, josta on tosite ja tositteella maksusuoritus tai hyvitys (jos tilaus on hyvitetty). Tilauksen tila on Maksettu tai Hyvitetty

• Valkoinen + kansiokuvake = Koontitilaus josta on tosite ja tositteella maksusuoritus. Eli laskutettu ja maksettu koontitilaus. Tilauksen tila on Maksettu

• Valkoinen + nuolikuvake = Koontitilaukseen sisällytetty tilaus, kun ko. koontitilaus on maksettu tai laskutettu. Tilauksen sisältö käsitellään osana ko. koontitilausta. Tilauksen tila Maksettu (koontitilaus on maksettu) tai Laskutettu (koontitilaus on laskutettu mutta ei maksettu)

Ei maksettu, mutta laskutettu/hyväksytty = Punainen taustaväri

• Punainen = Tilaus, josta on tosite, mutta tositteella ei ole maksusuoritusta. Eli lasku on luotu mutta sitä ei ole vielä maksettu/suoritusta ei ole kirjattu tositteelle. Tilauksen tila on Ei maksettu

• Punainen + kansiokuvake = Koontitilaus,  josta on tosite, mutta tositteella ei ole maksusuoritusta. Eli koontitilauksesta on luotu lasku mutta ko. laskua ei ole vielä maksettu. Tilauksen tila on Ei maksettu

Ei maksettu, eikä hyväksytty/laskutettu = Sininen taustaväri

• Sininen = Avoin tilaus eli hyväksymätön/laskuttamaton tilaus. Tositetta ei ole vielä olemassa. Tilauksen tila on Ei maksettu.

Avoimia tilauksia ovat
    • Verkkokaupassa ja kassalla tehdyt lippuvaraukset
    • Manuaalisesti hallinnassa luodut tilaukset joita ei ole hyväksytty/laskutettu eikä vahvistettu
    • Verkkokaupasta tehdyt avoimet tilaukset eli kun avoin tilaus on asetettu maksutavaksi tuotteelle
  • Sininen +  kansiokuvake = Koontitilaus, jota ei ole hyväksytty/laskutettu. Tositetta ei ole vielä olemassa. Tilauksen tila on Ei maksettu

• Sininen + nuolikuvake = Koontitilaukseen sisällytetty tilaus, kun ko. koontitilausta ei ole vielä hyväksytty/laskutettu. Tilauksen sisältö käsitellään osana ko. koontitilausta. Tilauksen tila Laskutettu

Ei maksettu, ei hyväksytty/laskutettu mutta vahvistettu = Keltainen taustaväri

• Keltainen = Vahvistettu tilaus.Tositetta ei ole vielä olemassa tai sitä ei muodosteta. Tilauksen tila on Vahvistettu.

Vahvistettuja tilauksia ovat
    • MyAllocatorin kautta generoituneet tilaukset
    • Hallinnassa manuaalisesti vahvistetut tilaukset
    • Johkun kassaympäristössä vahvistetut tai Laskutus-valinnalla luodut tilaukset
    • Verkkokaupasta tehdyt vahvistetut tilaukset eli kun vahvistettu tilaus on asetettu maksutavaksi tuotteelle

Tilaukset-sivun haku- ja rajausominaisuudet

• Voit etsiä tilauksia hakusanalla

• Voit valita näytettäväksi tilaukset niiden tilan mukaan

• Voit rajata näkymää tagin, admin.tagin, aikavälin tai kassan mukaan mukaan

Tilausten massamuokkaus- ja käsittelytoiminnot

• Klikkaamalla Valitse-painiketta Tilaukset-sivun oikeassa reunassa saat esille tilausten massamuokkaus- ja käsittelytoiminnot
  • Klikkaa Valitse-painikkeen painamisen jälkeen niitä tilausrivejä jotka haluat mukaan muokkaukseen/käsittelyyn ja valitse sen jälkeen haluamasi toiminto ylärivistä

• Saatavilla olevat massamuokkaus- ja käsittelytoiminnot
    • Käsitellyksi tai käsittelemättömäksi asettaminen
    • Koontitilauksen luonti
    • Käsittele ennakkomaksuna
      • Käytetään tilanteissa joissa halutaan käsitellä maksettu tilaus ennakkomaksuna uudella tilauksella
      • Käsittelyssä syntyy uusi koontitilaus, johon valittu maksetun tilauksen tuote on sisällytetty negatiivisena summana, eli ko. tuoterivi vähentää tilauksen summaa kun tilaukselle lisätään muita tuotteita
    • Poista
      • Valitut tilaukset poistuvat. Jos tilaus on maksettu, syntyy erillinen hyvitystosite
    • Lataa Excel-tiedosto
      • Tilauksista latautuu Excel-tiedosto tilaustietoineen. Tämä lataus koskee kaikkia tilauksia, ei valittuja. Voit kuitenkin rajata generoituvaa Excel-tiedostoa käyttämällä esim. päivämääräväliä tai sanahakua

Tilausten tiedot

Voit tarkastella tilausta tarkemmin klikkaamalla sen auki Tilaukset-listalta.

Perustiedot-välilehti
  • Tagivalinta tilaukselle
  • Muokkaustoiminnot mikäli tilaus on avoin tai vahvistettu
    • Jos tilaus on avoin tilaus, näkyy Muokkaa tilausta -painike joka avaa tilauksen muokkauseditoriin
    • Jos tilaus on vahvistettu tilaus, näkyy Muokkaa uuten tilauksena -painike, joka generoi koontitilauksen
  • Tilauksen sisältämät tuotteet tietoineen
    • Tuotteen id, nimi, määrä, kappalehinta ja hinta yhteensä
    • Tuotteen käyttämä resurssi tai lippu
    • Resurssissa olevat varaustiedot
    • Kooditiedot mikäli tuote on tapahtumalippu,lippuaktiviteetti tai arvokortti/vaihdettava arvokortti
  • Mahdollisesti tilauksella käytetyt alennuskoodit omana rivinään
  • Yhteenveto tilauksen summasta, tilasta ja käytetystä maksutavasta
  • Tilaajan tiedot
  • Lisätietoja-kohta mikäli kyseessä on koontitilaus
    • Lisätietoja-kohdassa ilmoitetaan koontitilaukselle sisällytettyjen alkuperäisten tilausten numerot
  • Laskutusasiakkaan tiedot, mikäli on käytetty
  • Tilauksen yleistiedot
    • Kieli
    • Tilauksen luontipäivämäärä ja -aika
    • Tilausnunmero
    • Tilauksen lähdekanava
      • [kaupantunnus] = Tilaus on tehty Johku kauppapaikalta
      • [kaupantunnus] / [kassan nimi] = Tilaus on tehty ko. Johku kassalta
      • manual = Tilaus on tehty ylläpidossa
      • open = Tilaus on tehty avoin tilaus -maksutavalla Johku kauppapaikalta tai asiakkaan sivustolle integroidusta Johku-tuotteesta
      • Lähdesivu mainitaan tilauksissa, jos kauppias käyttää Johkua integroituna omalle sivustolleen

• Mahdollisuus asettaa seurantakoodi tilaukselle
      • Seurantakoodia voi käyttää Johkun tuote- ja resurssiviestinnässä tagina
  • Toimintopainikkeet
    • Tulosta kuitti
    • Hyvitä tosite
      • Hyvitä tosite -painiketta käytetään kun halutaan hyvittää tosite mutta säilyttää asiakkaan varaus
      • Jos haluat että myös varaus/liput poistuvat, käytä Poista tilaus -painiketta sivun alareunassa
    • Näytä tosite
    • Lähetä tilauksen peruutusviesti
  • Muistiinpanot
  • Tilauksen käsittely-toiminto
  • Jälkimarkkinointiviestin lähetystoiminto
    • Jos asiakas on kieltänyt markkinoinnin, siitä näkyy tieto tässä yhteydessä, etkä voi lähettää jälkimarkkinointiviestiä ko. asiakkaalle
  • Tilauksen poisto
    • Poista tilaus -painikkeella tilaus sekä sen sisältämä varaus poistuu, ja tilauksella olleiden lippujen koodit mitätöityvät
    • Jos tilaus on maksettu, syntyy hyvitystosite
    • Asiakkaalle on mahdollista lähettää peruutusviesti poiston yhteydessä
  • Tilauksen tallennus
  • Tilaussivun sulkeminen

Alkuperäiset tilaukset -välilehti

• Välilehti näkyy vain mikäli tarkasteltava tilaus on koontitilaus
  • Välilehdellä listataan kaikki alkuperäiset tilaukset jotka on sisällytetty koontitilaukseen

Viestit-välilehti

• Viestit-välilehdellä listataan asiakkaalle lähetetyt
    • kaupan yleiset vahvistusviestit
    • lippuviestit (mikäli tilauksella on tapahtumalippuja/lippuaktiviteetteja)
    • arvokorttiviestit
    • tuotteeseen/resurssiin asetetut viestit
  • Viestin saa auki klikkaamalla sitä listassa
  • Tarvittaessa viestin voi lähettää uudelleen viestin Lähetä sähköposti -painikkeella, mikäli esim. sähköpostiosoite on ollut väärin eikä asiakas ole saanut viestiä