Asetukset-osion Muut-välilehdellä hallinnoit mm. ostoskorin toimintaa, Google-toimintoihin linkittämistä sekä voit tarkastella Johkun transaktiomaksuja.

Automaattiset toiminnot

• Automaattinen käsitellyksi kirjaaminen varauksen päättymisen jälkeen
    • Tällä asetuksella tilaukset muuttuvat Käsitelty-tilaan automaattisesti varauksen päättymisen jälkeen
    • Tässä automaatuossa asiakkaille ei lähde käsittelyvahvistusviestiä
  • Automaattinen jälkimarkkinointiviestin lähetys varauksen päättymisen jälkeen
    • Tällä asetuksella asiakkaalle lähtee automaattisesti jälkimarkkinointiviesti x tuntia varauksen päättymisen jälkeen
    • Jälkimarkkinointiviestin lähettäminen edellyttää että
      • Jälkimarkkinointiviesti on asetettu Viestit-sivulla
      • Asiakas on antanut luvan markkinointiviestien lähettämiseen
        • Viesti ei lähde ollenkaan asiakkaille, jotka ovat tilausta tehdessään kieltäneet markkinoinnin

Google

Johku on mahdollista kytkeä toimimaan yhdessä Googlen seuranta-, kartta- ja kalenteritoimintojen kanssa

Kävijäseuranta

• Google Analytics
    • Google Analyticsin avulla saat tilastotietoa kaupan kävijöistä ja upotteiden toiminnasta
    • Google Analytics -avaimella tarkoitetaan Google Analytics seurantatunnusta, joka on muotoa UA-XXXXXXX-Y
  • Google Tag Manager

• Erilaisin tagein/scriptein on mahdollista saada sivuston kävijöiden käyttäytymisestä hyvinkin tarkkaa seurantatietoa. Tagit/scriptit lisätään ja hallinnoidaan Google Tag Managerin kautta.

• Google Tag Manager -avaimella tarkoitetaan  Tag Manager -säilön tunnusta (container id), joka on muotoa GTM-XXXXXXX

• Lisätietoa Google Tag Managerista täältä

• Huom! Voit kytkeä Johkuun JOKO Google Analyticsin TAI Google Tag Managerin. Jos sekä GTM-avain että UA-avain on asetettuna Johkuun, UA-avain eli Google Analytics jätetään huomiotta. Google Tag Manageria käytettäessä sivuston seuranta täytyy rakentaa kokonaan sen kautta

Kartat

• Google Maps-avaimen tarvitset, jos kauppapaikkasi on ohjattu näkymään omassa domainissasi
    • Ohjeet Google Maps-avaimen hakemiseen
    • Jos käytät kauppapaikan normaalia oletusosoitetta [kaupantunnus].johku.com, tähän kohtaan ei tarvitse syöttää mitään, vaan silloin käytössä on automaattisesti johku.com -domainiin sidottu Google Maps-avain

Kalenteri

• Google Calendar -linkitys mahdollistaa
    • Kauppasi varausten lähettämisen Google-kalenteriisi jolloin näet tuotteiden varaustilanteen kätevästi omasta kalenteristasi Johkun generoimien tuote- ja resurssikalentereiden kautta
    • Oman/käyttöikeudessasi olevan Google-kalenterin linkittämisen tuotteeseen jolloin ko. kalenterin tapahtumat rajoittavat tuotteen saatavuutta
    • Voit hakea Google-kalenterin avaimen Hae avain-painikkeella.
    • Lisätietoa Google-kalenterin käyttämisestä Johkussa

Lisää näiden käyttöönottamiesi Google-palveluiden avainkoodit niille varattuihin kenttiin.

Ostoskori

• Varausten aikaraja
    • Mahdollisuus asettaa itse, kuinka kauan tuotteita pidetään ostoskorissa ennenkuin ostoskori tyhjenee
    • Oletusaika on 30 minuuttia
    • Kun aikaraja menee umpeen, ostoskori tyhjenee eikä asiakas voi jatkaa tilauksen tekemistä
  • Poista kori käytöstä
    • Jos ostoskori ei ole käytössä, asiakkaan klikatessa kauppapaikalla tuotteen Osta/Varaa -painiketta avautuu suoraan tilaussivu, eli tuotteet eivät mene ensin ostoskoriin kuten normaalisti
    • Ilman ostoskoria asiakas joutuu tekemään tilauksen kullekin tuotteelle erikseen
    • Tämä asetus ei vaikuta ostoskorin näkymiseen Johkun upotteita käytettäessä, sillä silloin sivustolle on upotettuna ostoskorin oma upotuskoodi

Igloohome

Igloohome-sovellusta käytetään Igloohome-lukkojen käyttämiseen Johkun kanssa; asiakas saa tuotteen varatessaan varauskohtaisen PIN-koodin lukon avaamiseen. Lue lisää Igloohome-lukkojen kytkennästä.

Vanha kauppapaikka ja sen sivujen hallinta

Johkun ensimmäinen luotu kauppapaikka on jo useamman vuoden vanha, ja on väistymässä uuden kauppapaikan tieltä. Vain ennen vuotta 2018 perustetut Johku-kaupat käyttävät oletuksena vanhaa kauppapaikkaa, kun taas uudet Johkut ohjataan käyttämään Johkun uutta kauppapaikkaa. Lue Johkun uudesta kauppapaikasta ja sen asettamisesta täällä.

Voit manuaalisesti asettaa kauppasi käyttämään vanhan kauppapaikan mallia klikkaamalla "Käytä vanhaa kauppapaikkaa". Huomioi että Johkun vanha kauppapaikka on katalogityyppinen, eikä siinä ole etusivu tms. nostoja kuten uudessa. Vanha kauppapaikka -valinta on olemassa vanhan kauppapaikan poitumiseen saakka.

Vanhan kauppapaikan osoite on aina johku.com/[kaupantunnus]

Uuden kauppapaikan osoite on puolestaan [kaupantunnus].johku.com

Sivut ovat vanhan kauppapaikan tuotelistaukseen tulevia nostoja, joiden avulla voit esimerkiksi esitellä yritystäsi, toimintaasi tai henkilökuntaasi. Sivut tulevat listaukseen aina ennen tuotteita. Voit luoda sivuja useitakin tarpeen mukaan.

Sivuille voi laittaa kuvauksen ja kuvia kuten tuotteille

• Nimi
  • Lyhyt kuvaus
  • Myyntikanavat: valitse, millä kauppapaikoilla sivut näytetään
  • Tagit: Voit liittää sivuille tageja samaan tapaan kuin tuotteille. Myös ! -erikoistagit toimivat sivuille (Tarjous! jne.).
  • Kuvat: Liitettävissä yksi peruskuva sekä lisäkuvia

Transaktiomaksut

Tällä asetussivulla voit seurata myös kauppasi kertyneitä transaktiomaksuja.

• Transaktiomaksuja maksamatta
    • Johkun kauppiaalta laskuttamat, mutta vielä maksamattomat transaktiomaksut
  • Transaktiomaksuja laskuttamatta
    • Kaupan kertyneet, mutta vielä kauppiaalta laskuttamattomat transaktiomaksut
  • Laskuttamattomat tekstiviestit
    • Kaupan kertyneet, mutta vielä kauppiaalta laskuttamattomat tekstiviestimaksut
    • Tekstiviestimaksuja kertyy vain, jos kauppias kytkee tekstiviestien välityspalvelun Johkuunsa käyttöön
  • Transaktioraportit
    • Valikosta voit valita ja sen jälkeen ladata allaolevan painikkeen kautta kuukausikohtaisen transaktioraportin, jonka pohjlata voit tarkastella mistä myynneistä transaktiomaksut muodostuvat

Kaupan deaktivointi

Jos et halua käyttää enää Johkua, tai haluat pitää taukoa kaupan käytöstä ja tuotteiden myynnistä, voit deaktivoida Johku-kauppasi. Kauppa kytkeytyy heti pois käytöstä. HUOM! Kuluvan kuukauden transaktiomaksut laskutetaan deaktivointiin saakka.