Haluatko näyttää tuotteesi sijainnin Google-kartalla?

Johkun kauppapaikka käyttää Googlen karttapalvelua tuotteiden ja kohteiden sijaintitiedon näyttämiseen.

Jos haluat käyttää Google Mapsia tuotesivuilla, on kauppapaikkasi domain-nimeä vastaava API avain haettava Googlelta ja syötettävä Johkun kauppapaikka-asetuksiin

Googlen Maps API -avaimen käyttö edellyttää maksu(kortti)tietojesi syöttöä Google Cloud Platformiin. Google tarjoaa 200 dollarin edestä maksuttomia karttanäyttöjä per kuukausi, mikä kattaa esim. näillä sivujen staattisilla kartoilla 100.000 karttanäyttöä joka kuukausi. Maksua kertyy siis vain todella suurilla sivujen kävijämäärilä. Lisätietoa Google Maps API -hinnoittelusta.

Sinun täytyy

• Luoda Google Maps -projekti ja sille API avain
  • Syöttää maksutietosi Google Cloud Platformiin
  • Syöttää Google Maps API -avain Johkuun

Näiden tarkemmat ohjeet alla.

Google Maps JavaScript API -avaimen luonti

1. Avaa Google Cloud Platform Console, kirjaudu sisään Google-tunnuksillasi jos et jo ole
  2. Valitse yläreunan valikosta olemassa oleva projekti tai luo uusi projekti klikkaamalla valikkoa ja sitten New Project

3. (Uuden projektin luonti) Kirjoita vapaavalintainen karttaprojektin nimi ja klikkaa Create.
    Google työstää uutta projektia hetkisen.

4. Valitse Maps APIs and Services ja klikkaa Maps Javascript API -kohtaa

5. Klikkaa Enable

6. Klikkaa Credentials in APIs & Services -linkkiä

• Jos olet käyttänyt Google Cloud Platformia aiemmin,  Credentials -kohta löytyy kun klikkaa valikosta APIs & Services > Credentials

7. Klikkaa Create Credentials -kohdan alta API key

8. Nyt esille tulee Googlen generoima API-avain. Kopioi avain talteen ja klikkaa Restrict Key

9. Mene Restrict and Name Key -sivulla kohtaan Application Restrictions
    • Valitse sieltä HTTP-referrers
    • Jos käytät Johku-kaupassasi oletusosoitetta eli [kaupantunnus].johku.com:
      • Lisää rivi (Add an item)  *kaupantunnus.johku.com/*
    • Jos käytät omaa domainia eli Johku kauppapaikkasi on ohjattu näkymään omassa domainissasi oletusooitteen sijasta:
      • Lisää rivit (Add an item) *.sivustonnimi.fi/* ja *sivustonnimi.fi/*
      • Tällä tavalla saat kartan toimimaan kaikissa www.sivustonnimi.fi, info.sivustonnimi.fi sekä sivustonnimi.fi -domaineissa ja alasivuissa - jossa sivustonnimi.fi on oman sivustosi tai kauppapaikkasi domain-nimi ilman www- tai muuta alkua.

• API Restrictions -kohtaan voi jättää oletusvalinnan Don't restrict key

10. Tallenna muutokset
  11. Jos et kopioinut vielä API-avainta talteen, saat sen kopioitua tältä sivulta tai voit käydä kopioimassa se myöhemmin

Maksutietojen asettaminen Google Cloud Platformiin

• Klikkaa Link a billing account

• Klikkaa Create Billing Account

• Tarkista että tili- ja maatiedot ovat oikein, klikkaa ehdot hyväksytyiksi ja klikkaa Continue

• Syötä yritystiedot ja maksukortin tiedot

• Lopuksi klikkaa Start my free trial
  • Tämän jälkeen syötä API-avain Johkuun (ks. alla)

Google Maps JavaScript API -avaimen asettaminen Johkuun

Johkun ylläpidon käyttöliittymässä valitse päävalikosta Kauppapaikka ja siirry Asetukset-välilehdelle. Kirjoita tai kopioi API-avain Google Maps API-avain kenttään ja paina Tallenna. Google-kartat näkyvät tämän jälkeen Johkussasi.