Ratna-koodilukot mahdollistavat kulunvalvonnan mm. taloyhtiöihin, sähköttömiin kohteisiin ja itsepalveluhotelleihin. Koodilukolle voit jakaa reaaliaikaisia kulkuoikeuksia verkosta ilman mobiiliyhteyttä tai wifiä.

Ratna-lukitusratkaisujen lisätiedot ja tilaus: https://www.ovikooditverkosta.com/

Ratna-koodilukot kytketään Johku-kauppaan Ratnan rajapinnan, kauppiaskohtaiten tunnusten sekä Ratnaan luotujen huone-/kiinteistökohtaisten apartmentid-tunnusten avulla, jonka jälkeen Ratnaan luodut kiinteistöt voi kytkeä Johkussa vastaaviin tuotteisiin id-numeron avulla.

Alkutarkistukset ja -tehtävät

• Tilaa Ratna -koodilukot kohteisiisi
  • Kullekin lukolle syntyy/luodaan Ratnan puolella oma apartmentid-koodi

Linkittäminen Johkuun

Ratna-lukkojen lisäys Johkuun

• Kirjaudu Johku-kauppaasi app.johku.com/[kaupantunnniste]
  • Mene Asetukset > Perusasetukset > Muut -sivulle
  • Syötä Ratna-käyttäjätunnus ja -salasanasi kohtaan Ratna

• Klikkaa Ratna-kiinteistöt -kohdan alta Lisää kiinteistö
  • Syötä kiinteistön tiedot
    • ID-kenttään Ratnalta saamasi huoneen/kiinteistön apartmentid-numero
    • Nimi-kohtaan selkeä nimi ko. kiinteistölle/huoneelle, esim. huonenumero
  • Klikkaa Lisää
  • Toista muiden kiinteistöjen/huoneiden osalta samalla tavalla
  • Lopuksi tallenna

Ratna-lukkojen linkitys Johkun resursseihin

• Kun olet lisännyt Ratna-avaimet sekä Ratna-kiinteistöt/huoneet edellisessä vaiheessa, navigoi Johkussa Tuotteet/Resurssit-sivulle
  • Klikkaa haluamasi resurssisivu auki (esim. tietty huone-resurssi)
  • Klikkaa Lukot-kohdan alta Valitse Ratna-huoneisto
  • Valitse Huoneisto-listauksesta se huoneen Ratna-lukko, jonka haluat tähän kyseiseen resurssiin linkittää
  • Kuittaa valinta klikkaamalla Valitse
  • Aseta PIN-koodin voimassaoloaika ennen varauksen alkua ja varauksen jälkeen
    • HUOM! Check-in ja Check-out -ajan väliin tulee jäädä vähintään 3 tuntia jotta Ratna-pinkoodit toimivat oikein. Huomioi tämä vähimmäismäärä pinkoodin voimassaoloaikaa asetettaessa; älä aseta pinkoodia liian aikaisin voimaan.

Ratna-lukon PIN-koodin lähetys asiakkaille

• PIN-koodit generoituvat automaattisesti Ratnan rajapinnasta, ja Johkussa ne viestitään asiakkaalle resurssiviestin tagien avulla:
    • {pin}
    • {pinvalid}
  • PIN-koodi generoituu siis tagin {pin} -kohtaan ja PIN-koodin voimassaoloaika {pinvalid} -kohtaan
  • Tagien yhteyteen voi lisätä asiakasta selventävää tekstiä, esim:
    • Ratna PIN-koodi: {pin}
    • Ratna PIN-koodin voimassaoloaika: {pinvalid}

• Yllämainitut tagit asetetaan resurssin ajastettuun viestiin
    • Valitse viestin lähetystavaksi SMS tai sähköposti
    • Anna viestille nimi
    • Valitse viestille lähetysaika
    • Syötä Ratna PIN-tagit viestikenttään muun haluamasi tekstin kera
    • Klikkaa Ok
    • Tallenna

• Kun asiakas varaa tuotteen jossa ko. resurssi on käytössä, hän saa PIN-koodiviestin asetettuna ajankohtana

Ratna PIN-tageja EI VOI asettaa

• Kaupan yleiseen viestiin esim. maksuvahvistusviestiin
  • Suoraan tuotteen ajastettuun viestiin

Tuotteen ajastettuun viestiin tagit on mahdollista saada mukaan Liitetty -tyyppisen resurssiviestin kautta

• Luo resurssiin ajastettu viesti, jonka tyyppinä on Liitetty
  • Anna viestille nimi
  • Anna viestille tagi, esimerkissämme "testilapin"
  • Syötä Ratna PIN -tagit Viesti-kenttään
  • Klikkaa Ok
  • Tallenna

• Klikkaa auki tuotesivun Viestit-välilehti
  • Anna viestille nimi
  • Valitse viestin tyyppi
  • Valitse viestin ajastus
  • Viesti-kenttään lisää haluamasi tekstit. Siihen kohtaan, johon haluat liittää PIN-kooditiedot, syötä Liitetty-tyyppisen viestin tagi { ja } -merkkien sisään
  • Klikkaa Ok
  • Tallenna

Esimerkissämme Liitetty-viestin tagi {testilapin} on sijoitettuna tuotteen viestin sekaan. Ko. tagin kohtaan tulee automaattisesti asiakkaan saamaan tuoteviestiin viestisisällössä olevat tiedot eli "PIN-koodi" ja "Pin-koodin voimassaoloaika" -tekstit sekä itse PIN-koodi ja sen voimassaoloaika.