Johkun mobiililippu on toistaiseksi käytettävissä näytös-/tapahtumalippuja myyville teattereille/tapahtumia myyville kaupoille sekä nk. lippuaktiviteeteissa. Mobiililippu on suunniteltu näytettäväksi elokuvateatterin ovimiehelle tai muulle vastaanottajalle, joka skannaa lipun älypuhelimensa Johku Reader -websovelluksen ja QR-koodilukijan avulla. Sovelluksen tarkistettua että lippu on ok, asiakas pääsee suoraan saliin.

Jos käytät Johku Readeria poikkeuksellisesti pöytäkoneella, katso Firefox-selainta koskevat asetukset koodin luennan ongelmatapauksessa.

Mobiililippu ja sen käyttäminen pähkinänkuoressa

1. Asiakas ostaa elokuvalipun suoraan netissä Johku-kauppiaan kauppapaikalta/sivustolta, tai kauppias myy lipun kassalta tai hallinnasta sähköpostitoimituksella
  2. Maksuvahvistusviestin lisäksi asiakas saa sähköpostiinsa erillisen Lippu-viestin, jossa
    • Yrityksen nimi ja yhteystiedot
    • Tuotteen nimitiedot sen mukaan onko kyseessä näytös- vai lippuaktiviteettilippu
      • Elokuva-tuotteen nimi ja ikäraja
      • Lippuaktiviteetti-tuotteen nimi
    • Lippujen määrä ko. mobiilipussa ja lipun nimi
      • esim. 3 x Elokuva 16 tarkoittaa että mobiililippu sisältää 3 Elokuva 16-nimistä lippua
    • Ajankohta (pvm ja kellonaika), jolle lippu on ostettu eli näytöksen ajankohta tai lippuaktiviteetin retken lähtöaika
    • QR-koodi
    • Resurssin nimi sekä siitä varatut paikat numeroilla tai ilman
      • Mikäli kyseessä on näytös, jolla käytössä paikkakartta/numeroidut paikat, ilmoitetaan paikkojen rivi- ja paikkanumerot
      • Jos kyseessä on näytös jossa ei paikkavalintaa, tai lippuaktiviteetti, ilmoitetaan vain paikkojen lukumäärä
    • Tilauksen numero, jolla ko. lippu on ostettu
  3. Asiakas tulee ennen näytöksen alkua paikalle. Lippua ei näytetä kassalla, vaan kassan kautta menemiselle on tarve vain jos asiakas haluaa ostaa popcornia, limuja tms. oheistuotteita
  4. Asiakas näyttää saamaansa viestiä ovimiehelle
  5. Ovimies skannaa viestissä olevan QR-koodin lukijallaan
  6. Ovimiehen älypuhelimen selaimessa käynnissä oleva Johku Reader tarkistaa liput
  7. Johku Readerin värikoodi kertoo silmäyksellä, onko lipussa reagoitavaa (ks. esimerkit alempana tällä sivulla)
  8. Onnistuneen skannauksen jälkeen oviemies päästää asiakkaan saliin ja voi alkaa skannaamaan seuraavia mobiilippuja suoraan, valitsematta Close

Elokuvanäytöksen mobiililippu:

Lippuaktiviteetin mobiililippu:

Johku Readerin käyttöönotto

• Johku Readerin kanssa käytettäväksi tarvitset seuraavat laitteet/tarvikkeet
    • Älypuhelin (max 5 vuotta vanha, käyttöjärjestelmällä tai mallilla ei väliä) internetyhteydellä. SIM-kortille ei tarve
    • Optio/suosittelemme: rannekotelo älypuhelimelle
    • QR-koodilukija (Esim. Newland BS8060 Piranha tai ns. älylukija Newland MT90 Orca II/MT9052-EEA-2WE-C)
      • Voit kokeilla myös muita koodilukijoita tai pelkkää älypuhelimen kameraa koodin lukemiseen
      • Älylukijaa käytettäessä et tarvitse erillistä älypuhelinta sillä älylukija toimii yksinään sekä Johku Readerin webkäyttöön että koodin luentaan
      • Huomioi pelkkää älypuhelinta käyttäessä että puhelimen kameran laatu ja paikan valaistusolosuhteet vaikuttavat oleellisesti skannauksen onnistumiseen
  • Parita koodilukija älypuhelimen kanssa, katso ohjeet täältä
  • Mene älypuhelimen tai älylukijan selaimella Johku Reader -websovelluksen osoitteeseen,  https://reader.johku.com
  • Kirjaudu Johku Readeriin Johku-tunnuksellasi ja syötä myös Johku-kauppasi tunniste/kaupantunnus Shop identifier -kohtaan. Tunniste on se joka näkyy kauppasi urlissa Johkuun kirjautuessasi: app.johku.com/kaupantunniste - syötä pelkkä tunniste/kaupantunnus Shop identitier -kohtaan
    • Esimerkki: kaupan tunniste on "omakauppa" eli kauppaan kirjaudutaan osoitteesta app.johku.com/omakauppa, ja julkisesti kauppa näkyy julkisesti osoitteessa omakauppa.johku.com. Johku Readerin Shop identitifier -kenttään syötetään tällöin: omakauppa

Mobiililippujen luenta

Johku Readerissa näkyy näytös- tai resurssivalinta riippuen siitä onko luentapäivälle luettavissa näytösten mobiililippuja vai lippuaktiviteetin (opastuskierrokset ja vastaavat) mobiililippuja:

• Selected event(s) = Valitse näytös, johon myytyjä lippuja haluat lukea
  • Selected resource(s) = Valitse lippuaktiviteetin resurssi, johon myytyjä lippuja haluat lukea

Jos molempia on myyty ko. päivälle, näkyvät molemmat valinnat Johku Readerissa.

Jos kyseiselle päivälle ei ole myyty lippuja, näytöksen/resurssinvalintaa ei näy lainkaan.

Mobiililippuja ei voi lukea etukäteen päiviä aikaisemmin vaan lipun luenta suoritetaan sinä päivänä kun ko. näytökset tai lippuaktiviteetti alkaa.

1. Valitse alkava näytös Selected Event(s) -listauksesta tai alkava lippuaktiviteetti Selected Resource(s) -listauksesta

2. Jos valitsit lippuaktiviteetin resurssin, valitse lippuaktiviteetin alkamiskellonaika Selected Start Time(s) -kohtaan

3. Valitse käytetäänkö ulkopuolista koodilukijaa vai ei

• Koodilukija käytössä ja paritettu puhelimeen tai älykoodilukija = Use Exteral scanner: Yes
  • Ei koodilukijaa käytössä = Use Exteral scanner: No

4. Näpäytä Start Scanning

5. Skannaa mobiililipun koodi

Näytöksen valinta Johku Readerissa:

Lippuaktiviteetin resurssin valinta Johku Readerissa:

6. Lipun tiedot tulevat Johku Readerin näytölle, ja Johku Readerin taustan huomioväri kertoo, onko lipussa reagoitavaa

• Vihreä = Lipun luenta onnistui, kaikki OK
    • Jatka muiden lippujen luentaa suoraan, klikkaamatta mitään
    • Close-napilla pääset takaisin näytös-/resurssivalintaan mikäli tarve
  • Keltainen = Lipulla on useampi paikka (siniset paikat) TAI lippu on jo luettu (kaikki paikat punaiset)
    • Jos lipulla on useita paikkoja, ne voi lukea kerralla tai osissa:
      • Seurue tulee samanaikaisesti paikalle: Lue kaikki lipun paikat klikkaamalla skannauksen jälkeen suoraan Confirm selected, tai
      • Seurue tulee eri aikaan paikalle: Klikkaa lipulla yksittäisiä paikkoja (sininen neliö) ja sitten Confirm selected. Tällöin vain valitut paikat katsotaan luetuiksi ja valitsematta jääneet paikat voidaan lukea kun loppu seurue tuo lippunsa luettavaksi. Tällöin lippua skannatessa aiemmin luetut paikat näkyvät punaisina ja lukemattomat sinisinä. Klikkaa lipulla Confirm Selected.
    • Jos kaikki paikkakuvakkeet ovat punaisia, on koko lippukoodi paikkoineen jo skannattu/käytetty
  • Punainen = Skannattu koodi ei oikeuta valittuun näytökseen/lippuaktiviteettiin
    • Näytöksen nimi ja ajankohta, johon lippu on ostettu (eli johon koodi käy), lukee Johku Readerin näytöllä

7. Jos lippu on ostettu kulttuuri-/liikuntaedulla, näkyy ostajan nimi Johku Readerissa This ticket is only usable by -kohdassa

Yhden paikan sisältämä lippu on luettu onnistuneesti:

Tällä lipulla on kolme paikkaa. Ne voidaan lukea kerralla klikkaamalla Confirm selected tai klikkaamalla yksittäisiä paikkoja ja sitten Confirm selected:

Tämä skannattu lippu ei käy Johku Readerissa valittuun lippuaktiviteetin ajankohtaan tai näytökseen:

Miten skannatut mobiililiput näkyvät kassassa ja Johku Readerissä?

• Kassalla: salissa olevien eli skannattujen määrä näkyy suluissa näytöksen keston alapuolella. Näytettävät luvut siis [näytökseen ostetut liput] / [salin paikkamäärä] ([näytökseen skannatut lipu])

• Johku Readerissa skannatut näkyvät yhteenvetona/skannauksen aloitusnäkymässä näytölsen nimen yhteydessä: ylimpänä näytöksen jo skannattujen lippujen määrä, alimpana ostettujen lippujen määrä