Yleistä

Lippuaktiviteetti on aktiviteetti-tyypin tuote, jossa hinnoittelu määräytyy lippuhinnoittelun kautta, ts. tuotteella voi olla erihintaisia lippuja ostettavissa (aikuisten lippu, lasten lippu jne.). Lippuja voi myydä ja  tulostaa kauppiaan Johku-kassan (POS) kautta sekä myydä netissä.

Lippuaktiviteetin liput ovat muodoltaan mobiililippuja eli lippu tulee asiakkaalle sähköpostiviestinä kun maksu on kirjautunut. Lippu otetaan vastaan kauppiaan kohteessa lukemalla lipun QR-koodi QR-koodilukijan/älypuhelimen sekä Johku Reader -ohjelman avulla samaan tapaan kuin elokuvaliput. Käyttöohje löytyy täältä

Allaolevassa esimerkissä lippuhinnoittelu tehdään samalla kerralla tuotteen luomisen kanssa, mutta voit luoda hinnoitteluita myös erikseen Varaukset-sivulla klikkaamalla Hallitse hinnoitteluja -painiketta.

Lippuaktiviteetin luominen

Perustoimenpiteet

• Lippuaktiviteetti on saatavilla Aktiviteetti-tyyppisille tuotteille
  • Luo tuote Tuotteet-sivun kautta ja tee normaalit perustamistoimenpiteet
    • Perustiedot-välilehti: tuotteen esittelytekstit
    • Lisätiedot-välilehti: mahdolliset aktiviteetin tarkemmat kuvaustekstit (optio)
    • Saatavuus-välilehti: luo resurssi ja aseta kapasiteetti ja varattavissa-aika
      • Muista valita "Salli yksittäisen resurssin kapasiteetin samanaikainen varaaminen" -kohta jotta lippuja voivat ostaa useat asiakkaat kerrallaan
    • Kuvat-välilehti: tuotteen pääkuva ja mahdolliset lisäkuvat
  • Tallenna. Tallennus tapahtuu myös automaattisesti rerussin luomisvaiheessa

Lippuhinnoittelun luominen

• Hinnat-välilehdellä valitse sivun oik, yläkulman valikosta Lippuhinnoittelu
  • Klikkaa Hallitse hinnoitteluja

• Avautuu Hinnoittelut-sivu, josta klikataan Uusi hinnoittelu
  • Anna hinnoittelulle nimi
  • Liput-kohdan alle luo uusi lippu kirjoittamalla lipun nimi kenttään ja klikkaamalla "Add [lipunnimi], vahvista luonti klikkaamalla Lisää
  • Avautuvaan ikkunassa
    • Hinta-kohtaan syötä lipun hinta
    • Raportoitava hinta -kohta jätetään tyhjäksi
    • Arvonlisävero-kohtaan valitse tuotteen alv%
    • Vaihda tähän lippuun... -kohtaan ei valita mitään
    • Valitse Valittavissa-täppä jos haluat myydä lippuja netissä
    • Valitse Oletuslippu-kohta (kullakin hinnoittelulla täytyy olla yksi oletuslippu; oletuslippu näkyy tuotesivulla ensimmäisenä lippuna)
    • Vahvista lipun asetukset klikkaamalla OK

• Toista lipunluontivaiheet, jos haluat samaan hinnoitteluun muita lippuja, pl. Oletuslippu-valinta
  • Lopuksi tallenna
  • Kaikki hinnoitteluun luodut liput näkyvät allekkain hinnoittelun sivulla
    • Tähtikuvake = lippu on oletuslippu
    • Käsikuvake = lippu on netissä ostettavissa/valittavissa

Lippuhinnoittelun valitseminen käyttöön

• Palaa tuotesivulle Tuotteet-sivun kautta ja mene Hinnat-välilehdelle
  • Klikkaa Lisää hintarivi
  • Anna hintariville nimi ja määritä yksikkö eli aktiviteetin kesto
  • Valitse Hinnoittelu-kohtaan luomasi hinnoittelumalli
  • Vahvista klikkaamalla Ok

Loput asetukset/määritykset

• Lisää Saatavuus-välilehdelle Varausten alkaminen ja päättyminen -kohtaan akvititeetin alkamisaika/-ajat

• Liitä tuote tuoteryhmään
  • Valitse Myyntikanavat-väliehdeltä "Näytä kauppapaikassa" kun haluat että tuote näkyy julkisesti kauppapaikalla
  • Vinkki! Aktiviteetti-tuotteiden painikkeiden oletustekstinä on tilausta tehdessä  "Varaa".  Voit asettaa halutessasi oman painiketekstin tuotesivun Myyntikanavat -välilehdellä kohdassa Painikkeen teksti

Lipun ostaminen

Kauppapaikalla asiakas valitsee haluamansa lipun ja klikkaa tilauspainiketta jolloin lippu menee ostoskoriin. Erihintaisia lippuja saa mukaan toistamalla lipunvalinta mutta valitsemalla alasvetovalikosta toisentyyppinen lippu.

Ostoskorissa itse aktiviteettituote ja ostetut (erilaiset) liput eritellään.