Hinnoittelu määrittelee sen, minkähintainen näytös on ja millaiset alennus- ja erikoisliput käyvät ko. näytöksessä. Erihintaisille näytöksille tarvitset kullekin oman hinnoittelun: normaalihintainen näytös, 3D-näytös, kampanjahintainen näytös jne.

Hinnoittelun luominen

• Aloita hinnoittelun luonti elokuvan Hinnat-välilehdeltä klikkaamalla Hallitse hinnoittelua...

...  tai Varaukset-osion kautta klikkaamalla Näytösajat ja sieltä Hallitse hinnoittelua-painiketta

• Klikkaa Uusi hinnoittelu
  • Anna hinnoittelulle kuvaava nimi: normaali, 3D, kanta-asiakasnäytös tms.
  • Lisää tämän jälkeen hinnoitteluun haluamasi liput

Lipun lisääminen hinnoitteluun

• Jos lippu on jo aiemmin luotu, valitse haluamasi lippu alasvetovalikosta ja klikkaa Lisää
  • Jos lippua ei vielä ole olemassa, syötä lipulle nimi suoraan tekstikenttään ja klikkaa Lisää
    • Lipun tiedot/asetukset avautuvat kummassakin tapauksessa omaan ikkunaansa

• Syötä/tarkista Lippu-ikkunassa lipun nimi, hinta ja alv%.
    • Jos haluat muuttaa olemassa olleen lipun hinta- tms. tietoja, huomioi että muutos välittyy muihinkin hinnoitteluihin mikäli sama lippu on niihin kytketty.
  • Katso Vaihda tähän lippuun käytettäessä arvoseteleitä -kohdan toiminta alempaa tältä sivulta
  • Valitse lipulle Valittavissa-kohta, jos haluat että lippu tulee myyntiin netissä
    • Useimmiten vapaa-, henkilökunta yms. liput jätetaan valitsematta eli ne ovat käytössä vain kassalla
  • Valitse hinnoittelun lipuista yksi oletuslipuksi klikkaamalla Oletuslippu
    • Tämä lippu näkyy näytöksen oletushintana
    • Vain yksi lippu voi olla oletuslippuna kussakin hinnoittelussa
  • Vahvista lipun luonti tai muutokset klikkaamalla Ok
  • Luo tai liitä vastaavalla prosessilla muutkin tähän hinnoitteluun tarvitsemasi liput, kuten vapaaliput ja henkilökunnan alennusliput

Kun hinnoittelu on luotu, se on valittavissa näytökselle näytöksen luonnin yhteydessä. Tässä tapauksessa tämän esimerkkinäytöksen hinnat määräytyvät Normaali elokuva 13 -hinnoittelusta ja siihen liitetyistä lipuista: normaali elokuvalippu (Leffalippu) tähän näytökseen maksaa 13 eur, sekä lisäksi sarjalippu ja vapaalippu ovat käytettävissä tässä näytöksessä.

Näytöksen hinnoittelua voi vaihtaa ja muokata jälkikäteen, myös vaikka näytös olisi jo myynnissä. Hinnoitteluun tehdyt muutokset välittyvät kauppapaikalle sekä kassalle.

Vaihda tähän lippuun käytettäessä arvoseteleitä -kohdan toiminnasta/tarkoituksesta:

• Sarjaliput ja lahjakortit toimivat Johkussa arvokortin ja arvosetelin avulla:
    • Arvoseteli on maksuväline, jolla Johkun koodillisen sarjalipun tai lahjakortin  arvo kuitataan maksuksi kassalla
    • Arvokortti (vaihdettava arvokortti, arvokortti) on Johku-kaupassa asiakkaalle myyty sarjalippu, sarjalippuvihko, lahjakortti tai vastaava koodilla toimiva kortti.
    • Arvoseteli kuittaa arvonsa verran näytöslipun hinnasta
      • Esimerkiksi jos asiakkaalla on lahjakortti, jolla arvoa 10 euroa, ja hän käyttää sen 13 euroa maksavaan näytöslippuun, maksettavaa jää 3 euroa

• Jos halutaan, että arvoseteli kuittaa koko näytöslipun hinnan, kuten sarjalipuissa, tarvitaan "vaihtolippu", jolla Johku kuittaa arvosetelin arvon automaattisesti. Tällöin käytetään Vaihda tähän lippuun käytettäessä arvoseteleitä -kohtaa
    • Luodaan näytöshinnoitteluun arvoseteliä vastaava lippu (tuote, jonka tyyppinä Lippu), jonka hinnaksi 0, ja Raportoitava hinta -kohtaan se hinta jonka levittäjälle halutaab raportoituvan.
      • Esimerkiksi Sarjalippu-niminen Lippu, jolla hinta 0, raportoitava hinta 8 euroa
    • Valitaan Vaihda tähän lippuun käytettäessä arvoseteleitä -kohtaan itse arvoseteli, esimerkissä Sarjalippu niminen arvoseteli
    • Tallennetaan lippu ja hinnoittelu

• HUOM!
      • Vain yksi arvoseteli per vaihtolippu per hinnoittelu
        • Koska vaihtolippua käytettäessä arvosetelin vaihto lipuksi tapahtuu automaattisesti, niin jos arvoseteli on samassa hinnoittelussa liitetty useampaan lippuun (vaihtolippuun), ei Johku enää tiedä mihin lippuun vaihto tehdään.
        • Tästä syystä esimerkiksi jos käytössä on erilaisia sarjalippuja, täytyy niille tehdä erilliset vaihtoliput hinnoitteluun
      • Vaihtolippu on liitettävä kaikkiin näytöshinnoitteluihin joihin sarjalipun halutaan käyvän

• Kun tällainen vaihtolippu on käytössä näytöksen hinnoittelussa ja asiakas maksaa sarjalipulla, kuittautuu koko näytöslipun normaalihinta sarjalipulla. Eli jos asiakas käyttää 13 euron näytöslippuun maksuna sarjalippua, vaihtuu kuitille normaalilipun tilalle tuo näytöshinnoitteluun liitetty vaihtolippu
  • Koska vaihtolipun hinta on 0, sarjalipun käyttö ei rekisteröidy myyntinä Johkuun. Elokuvalevittäjälle sen sijaan menee vaihtolipun raportoitava hinta -kohdan mukainen hinta
  • Sarjalippujen ja lahjakorttien käyttöä voi seurata Johkun myyntiraporteilla ja  arvokorttiraportissa