HUOM! Johkun koodimuotoisen sarjaliput ovat käytettävissä vain Johku-tapahtumanäytöksiin Johkun tilaussivulla tai Johkun kassaympäristössä. Sarjalippukoodit generoituvat automaattisesti eli kauppias ei voi asettaa niitä itse.

Elokuvateattereilla sarjalippujen toiminta on ns. vaihtolippuprosessin kautta, eli sarjaliput ovat ennakkoon myytyjä lippuja jotka vaihdetaan näytöslippuun. Lipunvaihdon yhteydessä ei kirjaudu suorituksia paitsi silloin jos hinnoittelussa on määritelty vaihtolipulle lisämaksu.

Sarjalipun luominen

• 1. Luo arvoseteli
    (Asetukset > Perusasetukset > Arvosetelit)
    • Arvo = 0 €
    • Tästä arvosetelistä luodut arvokortit = Käyvät yhteen ostoskorin tuoteriviin
    • Rajaa käyttö tuoteryhmään, jossa näytösliput ovat
    • Tallenna

• 2. Luo asiakkaalle myytävä arvokortti
    (Tuotteet > Luo tuote > Vaihdettava arvokortti)
    • Tuotteen tyyppi = vaihdettava arvokortti

• Lisätiedot-välilehden Ehdot-kenttään haluttu sarjalippuhin tulostuva infoteksti

• Saatavuus-välilehdellä valitse luotu 0-arvoseteli kohtaan Arvoseteli ja valitse käyttökertojen määrä (käyttökerrat tulevat samalle sarjalippukoodille)
  • Lisää haluttu voimassaoloaika sarjalipulle

• Hinnat-välilehdellä aseta hinta jolla sarjalippu myydään asiakkaalle
  • Myyntikanavat-välilehdellä klikkaa "Näytä kauppapaikassa", jos haluat sarjalipun tulevan esille nettiin
    • (Sarjalipun täytyy tällöin olla liitettynä myös kauppapaikalle esille asetettuun tuoteryhmään)
    • Jos haluat sarjalipun esille vain kassalle, liitä sarjalippu tuoteryhmään, jolla on valinta "Näytä tuoteryhmä Johkun kassakomponenteissa"
  • Tallenna

• 3. Luo vaihtolippu ja liitä se näytöshinnoitteluihin
    • Luo lippu Tuotteet-sivulla (Luo uusi: Lippu)
      • Aseta hinnaksi 0 €
      • Valitse Saatavuus-välilehdelle "Kytke myynti irti varastosaldosta"
      • Tallenna
    • Liitä lippu lippuhinnoitteluun(Tuotteet > Lippuhinnoittelut)
      • Klikkaa halutun hinnoittelun nimeä
      • Valitse luomasi vaihtolippu alasvetovalikosta
      • Klikkaa Lisää
      • Tarkista/täydennä lipun tiedot
        • Hinta 0 €
        • Aseta Raportoitava hinta -kenttään elokuvalevittäjille raportoitava lipun hinta
        • Aseta arvonlisäveroksi raportille haluttu alv%
        • Valitse Vaihda tähän lippuun käytettäessä arvoseteleitä -kenttään luomasi 0-arvoinen arvoseteli
        • Klikkaa OK
      • Tallenna

• Liitä tämä sama lippu kaikkiin näytöshinnoitteluihin, joihin sarjalippuja otetaan vastaan
    • Huom! Levittäjälle raportoitava arvo täytyy manuaalisesti syöttää vaihtolippuun sen jälkeen kun olet liittänyt lipun hinnoitteluun, ko. asetus ei siis säily eri hinnoitteluissa