Resurssipoolin Anna käyttäjän valita resurssit -asetuksella asiakkaan on mahdollista valita haluamansa resurssit itse tuotetta varatessaan; asiakas valitsee ensin henkilömärään ja varausajan, ja sen jälkeen halutut resurssit. Toiminto on luotu erityisesti vuokravälinemyyntiin tai muihin tapauksiin joissa resurssit ovat samanhintaiset mutta eroavat esim. malliltaan tai kooltaan toisistaan.

Huomiot Anna käyttäjän valita resurssit -asetuksen käyttämisessä:

• Tuotteella on oltava käytössä henkilömäärän mukainen hinnoittelu
  • Resusseilla ei tule ole valittuna Salli resurssin kapasiteetin samanaikainen varaaminen -kohtaa
  • Asetus toimii parhaiten kun kunkin poolissa olevan resurssin enimmäiskapasiteetti on 1
  • Jos enimmäiskapasiteetti on muu kuin 1, Johku jakaa osallistujat resursseihin siten, että yksi osallistuja kuhunkin valittuun resurssiin, ja loput osallistujat resurssit järjestyksessä täyttäen
    • Esimerkki: poolissa on 5 kpl 3 hengen vene-resursseja. Asiakas valitsee henkilömääräksi 6, ja vene-resursseista malli A:n, malli B:n ja malli C:n. Johku jakaa ensin kuhunkin veneeseen yhden henkilön, ja sen jälkeen kaksi hlöä veneeseen A (jolloin vene A täyttyy) ja yhden henkilön veneeseen B. Veneeseen A tulee siis kolme henkilöä, veneeseen B kaksi ja veneeseen C yksi.

Anna käyttäjän valita resurssit -asetuksen käyttöönotto

1. Luo resurssipooli ja aseta/määritä siihen resurssit
    • Halutessasi saat muutettua resurssien järjestystä poolissa raahaamalla resurssit haluttuun järjestykseen Resursit poolissa -listauksessa
  2. Valitse Allokointistrategia -kohtaan Anna käyttäjän valita resurssit
  3. Paikkojen allokointi-kohtaan tulee automaattisesti Tasaa (ei muita valittavissa), ja Resurssien allokointi -asetuksia ei huomioida lainkaan tätä allokointistrategiaa käytettäessä eli ko. kohdat voi jättää huomiotta
  4. Tallenna

5. Liitä resurssipooli tuotteeseen mikäli teit resurssipoolin erikseen Resurssit-sivulla

6. Aseta tuotteelle käyttöön henkilömäärän mukainen hinnoittelu klikkaamalla Hinnoittelu osallistujamäärän mukaan
  7. Voit halutessasi käyttää hintaporrasta asettamaan henkilömäärä-valitsimelle otsikon
    • Esimerkissämme Lumikenkiä
    • Aseta tällöin hintariveille Lumikenkiä-kohtaan arvo 0
  8. Aseta Kappalemäärävalitsimen otsikko-kohtaan se otsikko jonka haluat tulevan ennen resurssien valintaa esille
    • Esimerkissämme Valitse lumikenkämalli(t)

Toiminnon käyttäminen varausprosessissa

Kun resurssipoolin ja tuotteen asetukset ovat kunnossa, voidaan tuote tuoda asiakkaalle esille.

• Asiakas valitsee ensin henkilömäärävalitsimesta kokonaishenkilömääränvaraukseensa, sekä varauksen ajankohdan
    • Esimerkissämme henkilömäärävalitsin on otsikolla Lumikenkiä
  • Henkilömäärä- ja aikavalitsinten alapuolella esitetään kukin ko. tuotteessa olevan resurssipoolin resurssi omana painikkeenaan. Asiakas valitsee haluamansa resurssit klikkaamalla resurssipainikkeita
    • Asiakas ei voi varata useampaa resurssia kuin mihin valittu henkilömäärä mahtuu, tai vastaavasti liian vähän resursseja henkilömäärään nähden

Muita käyttöesimerkkejä

Vuokravälineiden lisäksi Anna käyttäjän valita resurssit-toiminto sopii hyvin esim. myyntipaikkojen, pöytien tai vastaavien kohteiden varaaukseen, kun varattavissa on numeroituja paikkoja.

Tutustu: https://lcvekara.johku.com/fi_FI/varaa-myyntipaikkasi-litviikkimarkkinoille