Jos Johku-tuote näkyy kaupassasi oikein mutta tuotetta ei voi ostaa tai Tilaussivu jumittuu käsitellään -kohtaan, tarkista seuraavat asiat:

• Onhan Johku-kauppasi aktiivinen, eikä deaktivoitu?
    • Voit tarkistaa tämän kirjautumalla Johku-kauppaasi app.johku.com/[kaupantunniste], valitsemalla Ylläpito-käyttöliittymä ja menemällä Asetukset > Perusasetukset > Muut -sivulle
    • Jos Muut-sivulla Kaupan deaktivointi -kohdassa on painike Aktivoi kauppa, niin kauppasi on tällä hetkellä deaktivoituna eikä tuotteiden myynti, uusien tuotteiden luonti ym. onnistu. Aktivoi kauppasi uudelleen klikkaamalla Aktivoi kauppa. Muista tarkistaa kaupassa käyttämältäsi maksunvälittäjältä, onko vanha sopimuksesi edelleen voimassa.

• Onko kaupassasi maksutapoja valittuna käyttöön, ja maksunvälittäjän avaimet/tunnisteet asetettuna?
    • Tarkista kauppasi Asetukset > Perusasetukset > Maksaminen -sivulla:
      • Haluamissasi onlinemaksutavoissa täytyy olla tarvittavat ko. maksutapojen avaimet syötetty - saat avaimet/tiedot tehdessäsi maksunvälityssopimuksen ko. maksunvälittäjän kanssa
      • Jos avaimet ovat syötettynä, tarkista varmuudeksi ne virhelyöntien ja tyhjien välilyöntien varalta (tyhjä välilyönti voi olla avaimen alussa tai lopussa)
      • Maksutapa täytyy lisäksi olla klikattuna valituksi eli maksutapa on sinisenä/aktiivisena
      • Jos käytössäsi on Visma Pay -maksutapa ja olet tehnyt maksunvälityssopimuksen itsenäisesti aiemmin eikä Johku-kauppasi kautta, ilmoita tästä Johku tuelle. Maksaminen Visma Pay -maksutavalla Johku-kaupassasi ei onnistu ennekuin olemme liittäneet teidät maksukanavaamme.
    • Jos tilaussivu jumittuu Käsitellään -tilaan, yleisin syy tähän ovat virheelliset maksunvälittäjän avaimet, tai Visma Payta käytettäessä se, että yrityksesi ole vielä maksukanavassamme
    • Jos tilaussivulla Tilaa-napin jälkeen avautuu maksunvälittäjän palvelu, Johkuun syötetyt avaimet ovat kunnossa

• Tuotteelle ei löydy hinnoittelua asiakkaan tekemillä valinnoilla
    • Jos asiakkaan valitsemalle henkilömäärälle ja varauksen aikavälille (asiakkaan valitsema varauksen alkamisen ja päättymisen päivämäärä) ei löydy hinnoittelua ko. tuotteelta, tuotetta ei voi varata eli tuote ei mene ostoskoriin

• Tuotteella ei ole varastosaldoa
    • Jos kyseessä on ostettava tuote, jolla ei ole enää varastosaldoa (varastosaldo=0), tuote näkyy kauppapaikalla Loppuunmyyty-leimalla
    • Johkun kassakäytössä tällaisen tuotteen lisääminen kuitille ei onnistu vaan tulee esille ei varastosaldoa -ilmoitus