Tuonti (Importer) -komponentti mahdollistaa yksinkertaisen Excel-tiedoston (.xlsx tai .csv) tietojen tuonnin kassaan ja tietojen tallentamisen tuotteina Johkuun.

Excel-tiedoston tuotelistauksessa on oltava ylimpänä otsikkorivi, jotta Johku osaa havainnoida tiedoston sarakkeet.

Tuonti-komponentin käyttäminen

• Jos käyttöliittymässäsi ei ole Tuonti-komponenttiakäytössä, lisää se haluamaasi käyttöliittymäosioon. Oletuksena syntyneessä Ylläpito-käyttöliittymässä Tuonti-komponentti löytyy Tuotteet ja tuoteryhmät -osiosta. Lisätietoa käyttöliittymien, käyttöliittymäosioiden ja komponenttien luonnista/käyttöönotosta
  • Varmista että tuotava Excel-tiedosto on tyypiltään .xlsx tai csv ja sisältää otsikkorivin
    • Tuonti-komponentti ei ymmärrä kovin monipuolisia Excel-tiedostoja vaan on tarkoitettu yksinkertaisille tuotelistoille
    • Tiedosto voi sisältää seuraavia tietoja
      • Nimi
      • Määrä/Varastosaldo
      • Hinta
      • Alv
      • EAN-koodi
      • Netvisor-avain
    • Jos haluat että Excelin otsikkorivit tulevat komponentissa automaattisesti valituiksi, nimeä otsikot seuraavasti
      • Name
      • Count
      • Price
      • Vat
      • Ean
      • Netvisorkey
    • Alla esimerkki tuotavasta Excel-tiedostosta:

• Klikkaa kassassa Tuonti-komponentin välilehdellä Lähetä tiedosto

• Valitse tuotava tiedosto omalta koneeltasi ja klikkaa Open/Avaa
  • Johku lataa tuotelistauksen kassaan
  • Valitse kullekin sarakkeelle sen tietoja vastaava otsikko/tyyppi (nimi, hinta jne.)
    • Aiemmin mainittuja Name, Count jne. otsikoita käytettäessä Johku tunnistaa otsikot automaattisesti
  • Jos et halua tuoda tietyn sarakkeen tietoja, valitse sarakkeeseen Älä käytä
    • Jos Varastosaldo -sarakkeeseen valitaan Älä käytä, tulee tuotteisiin Kytke myynti irti varastosaldosta -asetus
  • Jos haluat lisätä tuotavat tuotteet tiettyyn tuoteryhmään, valitse tuoteryhmä Lisää tuoteryhmään-valikosta
  • Lopuksi klikkaa Tuo tuotteita

• Johku kuittaa tietojen tuonnin onnistumisen
  • Kuittaa tuonti klikkaamalla OK

• Tuotteet näkyvät kauppasi Tuotteet-listauksessa uusimpina tuotteina niillä tiedoilla jotka tuodussa tiedostossa oli (esim. hinta ja varastosaldo)

• Jos valitsit tuotteiden tuonnin tiettyyn tuoteryhmään ja ko. tuoteryhmä on kassassa käytössä Tuotelista- tai Tuoteryhmälista -komponentin kautta, Excelistä tuodut tuotteet tulevat suoraan kassaan esille ja myyntiin