Kun avoin tilaus on siinä vaiheessa, että se voidaan hyväksyä ja laskuttaa asiakkaalta, tapahtuu se seuraavasti:

1. Siirry tilaukset-osioon ja etsi laskutettava avoin tai vahvistettu tilaus

• Laskutettavia tilauksia ovat
    • sinipohjainen avoin tilaus
    • sinipohjainen koontitilaus (kansiokuvake)
    • keltapohjainen vahvistettu tilaus
  • Tilauksia hakiessasi voit halutessasi rajata näkymää käyttämällä Näytä: Avoimet tilaukset tai Näytä: Vahvistetut tilaukset -toimintoa ja/tai tagirajauksella, mikäli tageja on määritelty tilaukseen.

2. Klikkaa tilaus auki

3. Muokkaa tilauksen tietoja, mikäli tarve

• Jos olet aivan varma, että mikään tilauksessa ei ole muuttunut, voit hyväksyä tilauksen heti ja hypätä tämän ohjeen seuraavaan kohtaan
  • Mikäli haluat muokata tilauksen sisältöä, hintoja tai muita tietoja, klikkaa tilausnäkymän oikeasta yläkulmasta "Muokkaa tilausta"
  • Tarkista kaikki tilauksella olevat tiedot. Etene vaihettain asiakastiedoista, nimikkeiden kautta laskun tietoihin. Kun kaikki on kohdallaan, voit edetä hyväksymään tilauksen

4. Tilauksen hyväksyminen ja laskutus

Kun kaikki on tarkistettu ja varmasti oikein, tilaus on valmis hyväksyttäväksi ja laskutettavaksi.

Tilauksen alalaidasta löydät Tallenna ja Hyväksy -painikkeet valintoineen.

• Valitse Hyväksy > Lasku
  • Johku kysyy, haluatko että lasku luodaan nyt. Vahvista vastaamalla Kyllä. Voit halutessasi ohittaa tuote/resurssiviestien lähettämisen
  • Tilauksella oleva asiakas saa Laskutusvahvistus-viestin sähköpostitse ja sen mukana pdf-muotoisen laskun
  • Mikäli kaupassa on Ropp- tai Netvisor-integraatio, laskuaineisto menee Ropolle/Netvisorille ja asiakas saa Johkulta vain Laskutusvahvistusviestin
  • Mikäli tilauksella on laskutusasiakas, lasku lähetetään laskutusasiakkaan sähköpostiin tai verkkolaskuosoitteeseeneikä tilaajalle
    • Verkkolaskutus on käytettävissä vain Ropo/Netvisor-integraatiossa

5. Suorituksen kirjaaminen/kirjautuminen laskulle