Hintaportaat mahdollistavat varattavan tuotteen ikään tai muuhun jaotteluun perustuvan hinnoittelun, sekä henkilömäärän mukaisen hinnoittelun. Hintaportaiden käyttöönotto tuo tuotteen hintarivin tietoihin esille hintaportaiden mukaiset hintakentät perushinnan ohelle.

Hintaportaita voit käyttää myös asettamaan Kappale-/henkilömäärävalitsimelle haluttu otsikko silloin kun tuotteen resursseja on vain yksi kappale käytössä (jos resursseja on useampia kappaleita eli tuotteessa on käytössä resurssipooli, voit asettaa haluamasi otsikon suoraan Kappalemäärävalitsimen otsikko-kenttään).

Hinnoittelu osallistujamäärän mukaan

Ennen hintaportaan käyttöönottoa hintarivillä on vain perustiedot eli hinta ja yksikkö, ja Perushinta sisältää -kohta on tyhjä/ei valittavissa. Tämä tarkoittaa, että perushinta ei ota huomioon henkilömääriä eli hinta on sama, riippumatta montako henkeä varauksessa on.

Jotta saat tuotteelle henkilömäärän mukaisen hinnoittelun:

• Klikkaa Hinnat-sivulra Hintaportaat-otsikon alta kohta Hinnoittelu osallistujamäärän mukaan -kohta valituksi
  • Tallenna

Hintariville tulee automaattisesti Perushinta sisältää -kohtaan 1, eli jokainen osallistuja maksaa perushinnan mukaisen hinnan

Jos haluat asettaa lisähenkilöhintoja, tai ikään tms. perustuvia hintoja, katso alemmat ohjekohdat tältä sivulta.

Asiakkaalle hinta esitetään seuraavasti ennen päivämäärän ja henkilömäärän valintaa:

Kun asiakas on valinnut päivämäärän (ja osallistujamäärän), ilmoitetaan tuotteen kokonaishinta valituilla henkilömäärillä ja varauksen pituudella:

Hintaportaiden käyttöönotto

Hintaportaat otetaan käyttöön tuotekohtaisesti klikkaamalla haluttu hintaporras valituksi tuotesivun Hinnat-välilehdellä. Samalla automaattisesti valituksi tulee "Hinnoittelu osallistujamäärän mukaan" sillä hintaportaiden toiminta on riippuvainen osallistujamäärän mukaisesta hinnoittelusta.

Johku sisältää automaattisesti muutamia valmiita hintaportaita. Jos niistä mikään ei sovellu tuotteellesi, katso Hintaportaiden luominen -kohta tältä sivulta.

+ -merkki hintaportaiden nimen vieressä on ko. hintaportaan henkilömäärävalitsin, eli tuleeko oletuksena hintaportaaseen valittuna jokin henkilömäärä vai ei. +-kuvakkeesta kliksuttelemalla saat asetettua kohtaan itse määrän

• + = Käytetään Johkun perusasetuksia eli tuotteen ensimmäiseen hintariviin tulee oletuksena tuotteen minimihenkilömäärä
  • - 0 +  = Tuotteen hintaportaaassa ei ole valittuna yhtään henkilöä oletuksena. Asiakas ei voi varata tuotetta ennenkuin on valinnut ainakin yhteen hintaportaaseen lukumäärän
  • - 1 + = Tuotteen hintaportaaassa on oletusvalintana 1
  • - 2 + = Tuotteen hintaportaaassa on oletusvalintana 2
  • Jne.

Jos haluat että hintaportaisiin ei tule oletuksena henkilömääriä, klikkaa kaikkiin käyttämiisi hintaportaisiin 0 (klikkaa +-kuvakkeesta kerran, jolloin luvuksi tulee 1, ja klikkaa sen jälkeen - -kuvaketta jolloin luvuksi tulee 0).

Ota hintaporras käyttöön:

• Klikkaa halutut hintaportaat valituiksi tuotesivulla Hintaportaat-otsikon alta
  • Aseta halutessa oletushenkilömäärän valinta + -kuvakkeesta
  • Klikkaa sen jälkeen hintariviä
  • Syötä hintaportaiden mukaisiin kenttiin hinta
  • Tallenna
  • Toista sama tuotteen kaikille hintariveille

Hintaportaiden mukaiset hinnat tulevat ko. valikon yhteydessä esille tuotteen sivulla. Hintaportaiden henkilömäärävalitsimissa kapasiteettina näkyy aina tuotteen kokonaiskapasiteetti:

Tuotteen hinnoittelu hintaportaiden avulla

Tuotteen voi hinnoitella useammallakin tavalla hintaportaiden avulla, riippuen perushinnan ja siihen sisältyvien osallistujien asetuksista.

1. Perushinta + lisähenkilöt

Tätä hinnoittelua käytetään kun tuotteen perushintaan halutaan kuuluvan tietty määrä henkilöitä, ja sen ylimeneviltä eli lisähenkilöiltä peritään lisämaksua.

• Perushinta -kohtaan haluttu perushinta
  • Perushinta sisältää -kohtaan haluttu henkilömäärä
    • Perushintaan katsotaan sisältyväksi aina kuluttajalle edullisin vaihtoehto, ts. perushintaan lasketaan sisältyväksi aina kalleimman hintaportaan mukainen osallistuja
  • Hintaportaiden kenttiin lisähenkilöhinnat
  • Tallenna

Esimerkki: Mökkiin mahtuu 10 henkilöä. Mökin perushinta on 180 euroa/vrk, joka sisältää 5 henkilöä. Mökkiin mahtuu vielä 5 lisähenkilöä, jotka maksavat majoituksestaan 15 euroa/aikuinen/vrk ja 8 euroa/lapsi/vrk.

Perushinta ja sen sisältämät henkilömäärät, sekä lisähenkilöiden hinnat ilmoitetaan tuotesivulla ennen päivämäärä- ja henkilömäärävalintaa.

Asiakas valitsee henkilömääräksi 4 aikuista ja 2 lasta. Hinnaksi muodostuu tällöin 188 euroa/vrk: 5 henkilöä eli 4 aikuista ja lapsi sisältyvät perushintaan 180 euroa, ja ylimenevä henkilö eli lapsi maksaa lisämaksua 8 euroa.

2. Perushinta + henkilöhinnat

Tätä hinnoittelua käytetään, kun halutaan asettaa tuotteelle "aloitusmaksu" - kiinteä maksu joka tulee hintaportaiden mukaisten henkilöhintojen päälle. Perushinta ei siis sisällä yhtään osallistujaa.

• Perushinta -kohtaan haluttu perushinta
  • Perushinta sisältää -kohtaan 0
  • Hintaportaiden kenttiin halutut henkilöhinnat
  • Tallenna

Esimerkki: Mökkiin mahtuu 10 henkilöä. Mökin perushinta on 180 euroa/vrk, joka ei sisällä osallistujia. Mökin kaikilta osallistujilta (max 10) peritään henkilöhintaa 15 eur/aikuinen/vrk ja 8 eur/lapsi/vrk, minkä lisäksi hintaan lisätään perushinnan osuus eli 180 euroa/vrk.

Ennen päivämäärän ja henkilömäärän valintaa sivulla esitetään asiakkaalle perushinta sekä henkilöhinnat henkilömäärävalitsinten yhteydessä:

Asiakas valitsee henkilömääräksi 4 aikuista ja 2 lasta. Hinnaksi muodostuu tällöin 256 euroa/vrk. Aikuiset 4 x 15 euroa eli yht. 60 euroa.  Lapset 2 x 8 euroa eli yht. 16 euroa. Näiden päälle perusmaksu 180 euroa. Yhteensä siis 60 + 16 + 180 = 256 euroa.

3. Hinnoittelu pelkästään hintaportailla

Tätä hinnoittelua käytetään kun halutaan että tuotteen hinnoittelu perustuu pelkästään henkilömäärävalitsimien hintoihin. Perushintaa ei tällöin aseteta ollenkaan.

• Perushinta -kohtaan 0
  • Perushinta sisältää -kohtaan 0
  • Hintaportaiden kenttiin halutut henkilöhinnat
  • Tallenna

Esimerkki: Mökkiin mahtuu 10 henkilöä.  Mökin kaikilta osallistujilta (max 10) peritään henkilöhintaa 15 eur/aikuinen/vrk ja 8 eur/lapsi/vrk.

Ennen päivämäärän ja henkilömäärän valintaa sivulla esitetään asiakkaalle vain henkilöhinnat henkilömäärävalitsinten yhteydessä:

Asiakas valitsee henkilömääräksi 4 aikuista ja 2 lasta. Hinnaksi muodostuu tällöin 76 euroa/vrk. Aikuiset 4 x 15 euroa eli yht. 60 euroa.  Lapset 2 x 8 euroa eli yht. 16 euroa.  Yhteensä siis 60 + 16 = 76 euroa.

Hintaportaiden käyttö henkilömäärävalitsimen otsikkona

Hintaportaita voi käyttää myös pelkästään henkilömäärävalitsimen otsikkona silloin kun et halua valitsimeen geneeristä hlö-mainintaa.

• Luo haluamasi hintaporras
  • Klikkaa se tuotteelle käyttöön
  • Aseta hintaportaalle halutessasi oletushenkilömäärä
  • Aseta tuotteen hintarivillä ko. hintaportaaseen hinnaksi 0 ja klikkaa Ok
  • Tallenna

Hintaportaiden luonti ja muokkaus

Hintaportaiden luonti ja muokkaus tapahtuu Johkussa Asetukset > Perusasetukset > Maksaminen -sivulla.

Uuden hintaportaan luominen

• Klikkaa Lisää hintaporras
  • Anna hintaportaalle haluamasi nimi
  • Tallenna

Hintaportaan nimen muokkaaminen

• Klikkaa hintaporrasta
  • Muokkaa nimi haluamaksesi
  • Tallenna

Aikuiset, Lapset ja Lapset 0-3v -hintaportaat ovat kiinteitä Johkussa eli niitä ei voi poistaa, mutta nimen voi muokata.

PS. Huomioi että hintaportaat ovat kieliversioitavia sisältöjä; muuta muissa käyttämissäsi kieliversioissa hintaportaan nimi ko. kielelle.