Varausvahvistus ei ole Johkussa järjestelmätason yleinen vahvistusviesti. Varausvahvistuksen voi halutessaan määritellä jokaiselle tuotteelle erikseen. Mikäli varausvahvistus on määritelty tuotteen viestiksi, se lähetetään aina kun joku tilaa ko. tuotteen.


Huomioi, että kaupan yleisiin, automaattisesti lähteviin vahvistusviesteihin (tilausvahvistus, avoimen tilauksen vahvistus, maksuvahvistus)  tulee mukaan kooste asiakkaan tilaamista palveluista (tuotteen nimi, varausaika jne.), joten asiakas saa varausajan tietoonsa myös niiden kautta.


Viestien suunnittelussa kannattaa lähteä ajattelusta, että on itse ihmisenä lähettämässä viestiä toiselle ihmiselle. Tällöin pääsääntöisesti viestin sisältö asettuu oikeille uomille. Lisäksi viestissä kannattaa olla selkeä ja yksiselitteinen. Asioiden määrää kannattaa harkita tarkoin ja suhteuttaa ne ostoprosessin osaan. Myös viestintäprosessi (tilausvahvistus->maksuvahvistus->käsittelyvahvistus->mahdolliset tuotekohtaiset viestit) kannattaa huomioida.


Seuraava malli varausvahvistusviestistä lähtee siitä, että asiakasta pyritään ohjeistamaan seuraavaan toimenpiteeseen. Lisäksi asiakkaalle kerrotaan, miten hän saa avaimet kohteeseen. Muita varausvahvistukseen soveltua asioita majoitustoiminnassa ovat esimerkiksi linkki kohteen mökkikansioon ja linkit vaikka alueen aktiviteetteihin ja tekemiseen. Monesti varausvahvistukseen kannattaa myös liittää lisämyyntiä. 


Tuote- ja resurssiviesteissä voit hyödyntää tageja ja tuoda niiden kautta viestiin esim. varauksen ajankohdan tietoja tai tilaajan tietoja.


Tuote- ja resurssiviestejä voi lähettää paitsi sähköpostitse, myös tekstiviestinä. Huomioi tekstiviestilähetyksissä kuitenkin viestin pituus (pitkät viestit jakaantuvat useiksi tekstiviesteiksi). Lisäksi tuote- ja resurssiviesteistä löytyy mahdollisuus lähettää sähköpostiviesti asiakkaan sijasta viestiasetukseen asetettuun sähköpostiosoitteeseen/-osoitteisiin (esim. siivoojat, oppaat ja muut vastaavat).Varausvahvistusmalli

 

Viestin otsikko: Varausvahvistus: [Kohteen nimi]


Olet varannut mökin nimeltä [kohteen nimi] ja maksusi on kirjautunut järjestelmään onnistuneesti. Kiitoksia vielä kerran! :)


Ilmoitaisitko meille vielä sähköpostilla kuinka monta ja ketä teitä on tulossa. Nämä tiedot kerätään matkustajarekisteriin liitetiedoiksi (28.4.2006/308 Laki majoitus- ja ravitsemistoiminnasta).


SAUNAVUOROT


Saunavuorot ovat varattavissa vain online-varausjärjestelmästä osoitteessa [saunan URL]


Vuorot kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen. Vuorot täyttyvät varausjärjestyksessä eikä niitä ole mahdollista muuttaa jälkikäteen muuten kuin äärimmäisissä tilanteissa. Joten, tee vuorovaraus vasta sitten kun tiedät aikataulusi.  


AVAIMET


Avaimet ovat suoraan kohteessa avainlaatikkossa. Saat varauksen yhteydessä ilmoittamaasi puhelinnumeroon tekstiviestin muutamaa tuntia ennen varauksen alkua. Viesti sisältää mahdollisia viime hetken ohjeita sekä PIN-koodin avainlaatikkoon.


Ota avain laatikosta, avaa kohteen ovi ja laita avain samantein takaisin laatikkoon. Kierritä numerot vielä takaisin nollille, jotta laatikko menee varmasti lukkoon. Tällä tavoin varmistetaan se, että avain ei vahingossakaan jää kohteeseen sisälle ja majoittuja ulkopuolelle lukitun oven taakse.


** LISÄTIEDOT JA TIEDUSTELUT **


Lisätietoja saat osoitteesta [yrityksen osoite]


Ja jos mieleesi herää kiperiä kysymyksiä, soita tai laita sähköpostia:


[Etunimi Sukunimi]

[Yrityksen nimi]

[Puhelinnumero]

[sähköpostiosoite]

[Kotisivujen osoite]