Maksuvahvistus lähetetään kaikille niille, jotka ovat onnistuneesti maksaneet tilauksensa. Sama viesti lähetetään myös silloin, kun ylläpitäjä merkitsee laskun maksetuksi ja valitsee kyllä maksuvahvistuksen lähetykselle.


Viestien suunnittelussa kannattaa lähteä ajattelusta, että on itse ihmisenä lähettämässä viestiä toiselle ihmiselle. Tällöin pääsääntöisesti viestin sisältö asettuu oikeille uomille. Lisäksi viestissä kannattaa olla selkeä ja yksiselitteinen. Asioiden määrää kannattaa harkita tarkoin ja suhteuttaa ne ostoprosessin osaan. Myös viestintäprosessi (tilausvahvistus->maksuvahvistus->käsittelyvahvistus->mahdolliset tuotekohtaiset viestit) kannattaa huomioida.


Seuraava malli maksuvahvistusviestistä lähtee siitä, että sitä tuetaan tuotekohtaisesti tuotteeseen määritellyllä erillisellä varausvahvistuksella. Tällöin maksuvahvistuksessa voidaan keskittyä vain kuittaamaan maksu saaduksi ja kaiken olevan siltä osin kunnossa. Lisäksi on tärkeää kertoa asiakkaalle, mitä tapahtuu seuraavaksi. Tämä vähentää asiakaspalvelupuhelujen määrää merkittävissä määrin. 


Maksuvahvistusmalli

 

Viestin otsikko: [Kaupan nimi]: Maksuvahvistus


Hei!


Maksusi on kirjautunut järjestelmään. Kiitos! :)

Alla vielä yhteenveto tilauksestasi.


Hetken päästä sähköpostiisi kilahtaa erilliset tuotekohtaiset varausvahvistukset, joissa on tarkemmat ohjeet ja huomiot.

Muista myös tutustua ehtoihin osoitteessa [ehtojen URL]

Ystävällisin terveisin


[Etunimi Sukunimi]

[Yrityksen nimi]

[Puhelinnumero]

[sähköpostiosoite]

[Kotisivujen osoite]