Maksuvahvistus lähetetään sähköpostitse kaikille niille, jotka ovat onnistuneesti maksaneet tilauksensa. Sama viesti lähetetään myös silloin, kun ylläpitäjä kirjaa tositteelle suorituksen ja valitsee "Lähetä maksuvahvistus" tositteen maksutilan osiosta.

Viestien suunnittelussa kannattaa lähteä ajattelusta, että on itse ihmisenä lähettämässä viestiä toiselle ihmiselle. Tällöin pääsääntöisesti viestin sisältö asettuu oikeille uomille. Lisäksi viestissä kannattaa olla selkeä ja yksiselitteinen. Asioiden määrää kannattaa harkita tarkoin ja suhteuttaa ne ostoprosessin osaan. Myös viestintäprosessi (tilausvahvistus->maksuvahvistus->käsittelyvahvistus->mahdolliset tuotekohtaiset viestit) kannattaa huomioida.

Johkun maksuvahvistusviesti lähtee siitä, että sitä tuetaan tuotekohtaisesti tuotteeseen määritellyllä erillisellä varausvahvistuksella. Tällöin maksuvahvistuksessa voidaan keskittyä vain kuittaamaan maksu saaduksi ja kaiken olevan siltä osin kunnossa. Lisäksi on tärkeää kertoa asiakkaalle, mitä tapahtuu seuraavaksi. Tämä vähentää asiakaspalvelupuhelujen määrää merkittävissä määrin.

Oletuksena maksuvahvistusviesti lähetetään kopiona myös kauppiaan sähköpostiin. Vahvistusviestejä ei voi lähettää kolmansille osapuolille.

Maksuvahvistus-malli

Johku-kaupan perustaessa syntyy kauppaan automaattisesti mallipohjat kaupan yleisille vahvistusviesteille, tietosuojaselosteelle sekä toimitusehdoille. Näiden sisältöjä hallinnoit Asetukset > Perusasetukset > Viestit -sivulla.

Mallina syntyvä Maksuvahvistusviesti on hyvin geneerinen viesti; jos haluat viestiin enemmän/tarkemmin sisältöä, muokkaa mallipohjaa haluamaksesi.  Huomioi kuitenkin että maksuvahvistus lähtee asiakkaalle riippumatta siitä, mitä tuotteita asiakas tilaa. Täten maksuvahvistus ei sovellu tietyn tuotteen lisätietojen antamiseen vaan siihen tulisi käyttää tuoteviestejä.

Mallipohjassa aaltosulkeiden { ja } sisälle tulee automaattisesti kaupan nimi sekä yrityksen yhteystiedot, kun viesti lähetetään asiakkaalle.

Maksuvahvistusviestin loppuun tulee automaattisesti kooste asiakkaan tilaamista palveluista ja tuotteista, mm. varausaika, kappalemäärä, tuotteen nimi. Tämä kooste ei näy mallipohjassa vaan liitetään viestiin mukaan vasta lähetyshetkellä.

• Mene Asetukset > Perusasetukset > Viestit -sivulle
  • Klikkaa otsikkoa Maksuvahvistus
  • Tee tekstieditorissa haluamasi muutokset
  • Tallenna tekstieditori
  • Tallenna Viestit-sivu