Tilausvahvistus lähetetään sähköpostitse asiakkaille, jotka tilaavat tuotteita Johku-kaupasta lasku-maksutapaa käyttäen.


Viestien suunnittelussa kannattaa lähteä ajattelusta, että on itse ihmisenä lähettämässä viestiä toiselle ihmiselle. Tällöin pääsääntöisesti viestin sisältö asettuu oikeille uomille. Lisäksi viestissä kannattaa olla selkeä ja yksiselitteinen. Asioiden määrää kannattaa harkita tarkoin ja suhteuttaa ne ostoprosessin osaan. Myös viestintäprosessi (tilausvahvistus->maksuvahvistus->käsittelyvahvistus->mahdolliset tuotekohtaiset viestit) kannattaa huomioida.


Johkun malli tilausvahvistusviestistä lähtee siitä, että pyritään olemaan hyvin selkeä ja suoraviivainen. Keskeisimpänä tavoitteena on ohjeistaa asiakasta maksamaan tilausvahvistuksen liitteenä oleva lasku.


Oletuksena tilausvahvistusviesti lähetetään kopiona myös kauppiaan sähköpostiin. Vahvistusviestejä ei voi lähettää kolmansille osapuolille.

Tilausvahvistus -malli


Johku-kaupan perustaessa syntyy kauppaan automaattisesti mallipohja kaupan yleisille vahvistusviesteille, tietosuojaselosteelle sekä toimitusehdoille. Näiden sisältöjä hallinnoit Asetukset > Perusasetukset > Viestit -sivulla.


Mallina syntyvä Tilausvahvistusviesti on hyvin geneerinen viesti; jos haluat viestiin enemmän/tarkemmin sisältöä, muokkaa mallipohjaa haluamaksesi.  Huomioi kuitenkin että tilausvahvistus lähtee asiakkaalle riippumatta siitä, mitä tuotteita asiakas tilaa. Täten tilausvahvistus ei sovellu tietyn tuotteen lisätietojen antamiseen vaan siihen tulisi käyttää tuoteviestejä.


Mallipohjassa aaltosulkeiden { ja } sisälle tulee automaattisesti kaupan nimi sekä yrityksen yhteystiedot, kun viesti lähetetään asiakkaalle.


Tilausvahvistusviestin loppuun tulee automaattisesti kooste asiakkaan tilaamista palveluista ja tuotteista, mm. varausaika, kappalemäärä, tuotteen nimi. Tämä kooste ei näy mallipohjassa vaan liitetään viestiin mukaan vasta lähetyshetkellä.


Huom! Jos käytät Johkussa Netvisor-integraatiota tai Ropo24-laskutuspalvelua ja lähetät laskuja, muokkaa tilausvahvistusviestiä lasku liitteenä -maininnan osalta; Netvisoria/Ropoa käytettäessä laskut eivät mene Tilausvahvistus-viestin liitteenä kuten normaalisti vaan Netvisorin/Ropon kautta.  • Mene Asetukset > Perusasetukset > Viestit -sivulle
  • Klikkaa otsikkoa Tilausvahvistus
  • Tee tekstieditorissa haluamasi muutokset viestin sisältöön
  • Tallenna tekstieditori
  • Tallenna Viestit-sivu