EU:n yleinen tietosuoja-asetus 2016/679 määrittää periaatteet henkilötietojen käsittelylle.

Tietosuojalla tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla suojataan henkilön yksityisyys henkilötietojen käsittelyssä. Tietosuojan tavoitteena on huolehtia henkilötietojen oikeaoppisesta ja lainsäädännön mukaisesta käsittelystä, jolloin minimoidaan tietojen väärinkäytön mahdollisuudet.

Henkilötietoja sisältävän rekisterin pitäjän on pidettävä tietosuojaseloste jokaisen saatavilla. Tietosuojaan voit tutustua tarkemmin valvovan viranomaisen eli Tietosuojavaltuutetun www-sivuilla osoitteessa tietosuoja.fi

Majoitus- ja ravitsemistoiminnasta säädetty laki (Laki majoitus- ja ravitsemistoiminnasta 1126/2018 8§) velvoittaa majoitusyrittäjät myös keräämään ja säilyttämään matkustajatietoja. Johkun asiakasrekisteri toimii myös sähköisenä matkustajarekisterinä ja majoittajalle suunnattu asiakirjamalli tarjoaa tämän huomioimiseen pohjan.

Tietosuojaseloste-malli

Johku-kaupan perustaessa syntyy kauppaan automaattisesti mallipohja kaupan yleisille vahvistusviesteille, tietosuojaselosteelle sekä toimitusehdoille. Näiden sisältöjä hallinnoit Asetukset > Perusasetukset > Viestit -sivulla.

Tietosuojaseloste-mallipohja sisältää Johkun osalta tarvittavat tiedot mm. tallennettavista tiedoista sekä evästeiden (cookies) käytöstä. Täydennä tietosuojaselosteeseen yrityksesi tiedot sekä rekisteristä vastaava yhteyshenkilö. Voit myös tarvittaessa lisätä/muokata selosteeseen tekstiä.

• Mene Asetukset > Perusasetukset > Viestit -sivulle
  • Klikkaa otsikkoa Tietosuojaseloste
  • Tee tekstieditorissa haluamasi muutokset
  • Tallenna tekstieditori
  • Tallenna Viestit-sivu

• Tietosuojaseloste tulee linkkinä esille kauppapaikan alareunassa
  • Voit myös tarvittaessa muualta linkittää tietosuojaselosteeseen käyttämällä sen suoraa url-osoitetta: https://[kaupantunnus].johku.com/fi_FI/info/privacyPolicy