Johkussa sarjalipun voi ostaa joko netissä tai kassalla. Kummassakin tapauksessa asiakas saa ostoksestaan sarjalipun, josta löytyy sarjalipun nimi,  sarjalipun koodi (1 kpl) numero-ja QR-muodossa, sarjalipun voimassaoloaika, sekä kauppiaan mahdollisesti sarjalippu-arvokortille lisäämät infotekstit.

Jotta asiakas voi ostaa sarjalippuja, luo ensin sarjalippu, ks. ohjeet täältä.

Sarjalipun myyminen netissä

• Johkussa tuotteet tuodaan esille tuoteryhmien kautta. Luo siis sarjalipulle tuoteryhmä, esim. nimellä Arvokortit, Sarja- ja lahjakortit tms
    • Tuotteet-osiossa klikkaa Luo uusi jonka jälkeen syötä nimi ja  valitse tyypiksi Tuoteryhmä
    • Tuoteryhmän Myyntikanavat-välilehdellä valitse "Näytä kauppapaikassa"

• Liitä luomasi sarjalippu-arvokortti tuoteryhmään
    • Joko muokkaamalla luomaasi tuoteryhmää ja lisäämällä Sarjalippu-arvokortti ryhmään Tuotteet-välilehdellä (Litää tuote-painike). Lisäksi Sarjalippu-arvokortille täytyy erikseen valita täppä "Näytä kauppapaikassa" -kohtaan (Myyntikanavat -välilehti)

• Tai muokkaamalla Sarjalippu-arvokorttia ja valitsemalla sen Myyntikanavat-välilehdellä täppä "Näytä kauppapaikassa" -kohtaan JA lisäksi haluamasi tuoteryhmä em. kohdan alapuolelta

Näillä toimenpiteillä saat sarjalipun esille nettisivuille/kauppapaikalle ja siten asiakkaan siellä ostettavaksi.

Sarjalippu viedään normaaliin tapaan ostoskoriin ja sieltä tilaukseen. Maksun suorittaessaan asiakas saa ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen erillisen viestin Arvokortti: Sarjalippu otsikolla. Viesti sisältää oleelliset asiat sarjalipusta:

• Kauppiaan nimen
  • Tuotteen nimen
  • Sarjalippukoodin GQ-koodi- ja numerosarjamuodossa
  • Voimassaoloajan
  • Mahdolliset kauppiaan lisäämät lisätieto/ehtotekstit

Huomioi, että koodin sisältävä Sarjalippu-viesti lähtee asiakkaalle vasta kun ostos on maksettu. Jos kaupassasi on mahdollistettu asiakkaalle lasku- tms. muu maksutapa jossa asiakkaan maksu kirjataan myöhemmin, asiakas ei saa sarjalippukoodiaan vielä tilauksen tekovaiheessa, vaan vasta kun suoritus on kirjattu tositteelle.

Sarjalipun myyminen kassalla

• Valitse Sarjalippu-arvokortti kassan tuotelistauksesta kuitille
  • Valitse maksutapa
  • Valitse, tulostetaanko sarjalippu (valitse Tulosta yhdistetty lippu) vai lähetetäänkö sarjalippu asiakkaan sähköpostiosoitteeseen (valitse Yhdistetty sähköpostilippu ja syötä asiakkaan sähköpostiosoite)

• Asiakas maksaa ja saa sarjalipun joko mukaansa tai sähköpostiinsa

Jos Sarjalippu-arvokorttia ei näy kassan tuotteissa:

• Joko liitä Sarjalippu sellaiseen tuoteryhmään, joka on valittu kassan käyttöliittymään komponenttina esille
  • Tai luo uusi komponentti Johkun POS-osiossa:
    • Klikkaa Uusi komponentti
    • Anna komponentille/listalle nimi
    • Valitse komponentin tyypiksi Tuotelista
    • Vahvista klikkaamalla OK
    • Valitse komponenttiin tuoteryhmäksi se tuoteryhmä, johon Sarjalippu on liitettynä (esimerkissämme Arvokortit-tuoteryhmä)
    • Tallenna

• Komponentin luomisen jälkeen se valitaan esille kassakäyttöliittymään:
    • Valitse POS-osiossa kassakäyttöliittymä, jota haluat muokata
    • Lisää luomasi komponentti kassakäyttöliittymään haluamaasi sarakkeeseen klikkaamalla Lisää komponentti ja valitsemalla valikosta luomasi komponentti/listaus
    • Vahvista klikkaamalla OK
    • Tallenna muutokset
  • Lisäyksen ja tallennuksen jälkeen komponentti/listaus tulee kassan käyttöliittymässä esille eli kun menet kassaosoitteeseen (pos.johku.com[kaupantunnus]), näkyy komponentti nimellään kassan ylävalikossa, ja sen alla listataan komponenttiin valitun tuoteryhmän tuotteet
    • Esimerkissämme Tuotelista-komponenttiin oli valittu Arvokortit-tuoteryhmä, joka sisältää tuotteet/arvokortit Henkilökohtainen sarjalippu, Sarjalippu sekä Sarjalippu 5 x 8 €
    • Tuotelista-komponentti oli valittu esille käyttöliittymän vasemmanpuoleiseen sarakkeeseen, joten kassassa se tulee esille vasemmassa reunassa