HUOM! Johkun koodimuotoisen sarjaliput ovat käytettävissä vain Johku-tapahtumanäytöksiin Johkun tilaussivulla tai Johkun kassaympäristössä. Sarjalippukoodit generoituvat automaattisesti eli kauppias ei voi asettaa niitä itse.

Johkussa sarjalipun voi ostaa joko netissä tai kassalla. Kummassakin tapauksessa asiakas saa ostoksestaan sarjalipun, josta löytyy sarjalipun nimi,  sarjalipun koodi (1 kpl) numero-ja QR-muodossa, sarjalipun voimassaoloaika, sekä kauppiaan mahdollisesti sarjalippu-arvokortille lisäämät infotekstit.

Jotta asiakas voi ostaa sarjalippuja, luo ensin sarjalippu, ks. ohjeet täältä.

Sarjalipun myyminen netissä

• Johkussa tuotteet tuodaan esille tuoteryhmien kautta. Luo siis sarjalipulle tuoteryhmä, esim. nimellä Arvokortit, Sarja- ja lahjakortit tms
    • Tuotteet-osiossa klikkaa Luo uusi jonka jälkeen syötä nimi ja  valitse tyypiksi Tuoteryhmä
    • Tuoteryhmän Myyntikanavat-välilehdellä valitse "Näytä kauppapaikassa"

• Liitä luomasi sarjalippu-arvokortti tuoteryhmään
    • Joko muokkaamalla luomaasi tuoteryhmää ja lisäämällä Sarjalippu-arvokortti ryhmään Tuotteet-välilehdellä (Litää tuote-painike). Lisäksi Sarjalippu-arvokortille täytyy erikseen valita täppä "Näytä kauppapaikassa" -kohtaan (Myyntikanavat -välilehti)

• Tai muokkaamalla Sarjalippu-arvokorttia ja valitsemalla sen Myyntikanavat-välilehdellä täppä "Näytä kauppapaikassa" -kohtaan JA lisäksi haluamasi tuoteryhmä em. kohdan alapuolelta

Näillä toimenpiteillä saat sarjalipun esille nettisivuille/kauppapaikalle ja siten asiakkaan siellä ostettavaksi.

Sarjalippu viedään normaaliin tapaan ostoskoriin ja sieltä tilaukseen. Maksun suorittaessaan asiakas saa ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen erillisen viestin Arvokortti: Sarjalippu otsikolla. Viesti sisältää oleelliset asiat sarjalipusta:

• Kauppiaan nimen
  • Tuotteen nimen
  • Sarjalippukoodin GQ-koodi- ja numerosarjamuodossa
  • Voimassaoloajan
  • Mahdolliset kauppiaan lisäämät lisätieto/ehtotekstit

Huomioi, että koodin sisältävä Sarjalippu-viesti lähtee asiakkaalle vasta kun ostos on maksettu. Jos kaupassasi on mahdollistettu asiakkaalle lasku- tms. muu maksutapa jossa asiakkaan maksu kirjataan myöhemmin, asiakas ei saa sarjalippukoodiaan vielä tilauksen tekovaiheessa, vaan vasta kun suoritus on kirjattu tositteelle.

Sarjalipun myyminen kassalla

• Valitse Sarjalippu-arvokortti kassan tuotelistauksesta kuitille
  • Valitse maksutapa
  • Valitse, tulostetaanko sarjalippu (valitse Tulosta yhdistetty lippu) vai lähetetäänkö sarjalippu asiakkaan sähköpostiosoitteeseen (valitse Yhdistetty sähköpostilippu ja syötä asiakkaan sähköpostiosoite)

• Asiakas maksaa ja saa sarjalipun joko mukaansa tai sähköpostiinsa

Jos Sarjalippu-arvokorttia ei näy kassan tuotteissa:

• Joko liitä Sarjalippu sellaiseen tuoteryhmään, joka on valittu kassan käyttöliittymään komponenttina esille
  • Tai luo uusi komponenttiJohkun POS-osiossa:
    • Klikkaa Uusi komponentti
    • Anna komponentille/listalle nimi
    • Valitse komponentin tyypiksi Tuotelista
    • Vahvista klikkaamalla OK
    • Valitse komponenttiin tuoteryhmäksi se tuoteryhmä, johon Sarjalippu on liitettynä (esimerkissämme Arvokortit-tuoteryhmä)
    • Tallenna

• Komponentin luomisen jälkeen se valitaan esille kassakäyttöliittymään:
    • Valitse POS-osiossa kassakäyttöliittymä, jota haluat muokata
    • Lisää luomasi komponentti kassakäyttöliittymään haluamaasi sarakkeeseen klikkaamalla Lisää komponentti ja valitsemalla valikosta luomasi komponentti/listaus
    • Vahvista klikkaamalla OK
    • Tallenna muutokset
  • Lisäyksen ja tallennuksen jälkeen komponentti/listaus tulee kassan käyttöliittymässä esille eli kun menet kassaosoitteeseen (pos.johku.com[kaupantunnus]), näkyy komponentti nimellään kassan ylävalikossa, ja sen alla listataan komponenttiin valitun tuoteryhmän tuotteet
    • Esimerkissämme Tuotelista-komponenttiin oli valittu Arvokortit-tuoteryhmä, joka sisältää tuotteet/arvokortit Henkilökohtainen sarjalippu, Sarjalippu sekä Sarjalippu 5 x 8 €
    • Tuotelista-komponentti oli valittu esille käyttöliittymän vasemmanpuoleiseen sarakkeeseen, joten kassassa se tulee esille vasemmassa reunassa