Jotta elokuvien luominen sujuu jatkossa helpommin, on suositeltavaa luoda ensin teatterisalit ja määrittää niihin paikkamäärä. Elokuvanäytöksiin tehdyt varaukset kohdistuvat näihin saleissa oleviin paikkoihin. Kun teatterisalit on kerran luotu ja liitetty resurssipooliin, voit uusia elokuvia luodessa jatkossa vain valita tämän resurssipoolin käyttöön näytöksissä.

Johkussa varausten kohteita kutsutaan yleisesti  resursseiksi, ja resurssipooli on "resurssien ryhmä". Elokuvateatteriden tapauksessa on kuitenkin luotu erillinen resurssityyppi "teatteri", joka tarkoittaa yhtä salia. Jotta kaikki salit saadaan käytettäväksi myyntiin/varauksiin, luodaan kukin sali eli teatteri-resurssi erikseen, ja liitetään ne yhteen Salit -resurssipooliin.

Huom! Salikartta eli paikkakartta ei toistaiseksi ole itse luotavissa. Jos haluat myydä lippuja numeroiduille paikoille, tilaa salikartan luonti Johku tuelta, tuki@johku.com.

Luo ensin salit eli teatteri-resurssit

• Resurssit-sivulla ollessa klikkaa Luo uusi

• Syötä salille nimi ja valitse tyypiksi Teatteri. Klikkaa Jatka.

• Syötä salin paikkamäärä enimmäiskapasiteetti-kohtaan
  • Klikkaa valinta "Salli yksitäisen resurssin kapasiteetin samanaikainen varaaminen" -kohta
    • Tämä valinta tarkoittaa että salin paikat ovat samanaikaisesti varattavissa kaikille. Jos kohtaa ei valitse, ensimmäinen asiakas varaa koko kapasiteetin itselleen eli muut asiakkaat eivät voi silloin varata paikkoja ollenkaan

• Klikkaa Tallenna
  • Toista ylläoleva teatterin-luontiprosessi myös muiden käytössä olevien salien osalta, kunnes kullekin salille on luotu oma teatteri-resurssi

Luo resurssipooli ja liitä luodut teatteri-resurssit siihen

• Resurssit-sivulla klikkaa Luo uusi
  • Anna resurssipoolille nimi (esim. "Elokuvateatteri X" tai "Elokuvateatteri X salit"). Valitse tyypiksi Resurssipooli. Klikkaa Jatka.

• Mene Resurssit-välilehdelle
  • Klikkaa Liitä resurssi ja  Valitse aukeavasta listasta sieltä aiemmin luodut teatteri/sali-resurssit,
    • Rajaa hakua toiminnolla voit käyttää sanahakua, joka helpottaa teattereiden/salien hakemista jos kaupassa on paljon erilaisia resursseja käytössä
  • Allokointistrategia jätetään näissä elokuvateattereiden teatteri-resurssipooleissa huomiotta eli ko. kohtaan ei tarvitse asettaa/muuttaa mitään
  • Lopuksi Tallenna

• Salit näkyvät resurssipoolin listauksessa

Nyt resurssipooli teattereineen (saleineen) on valmis käyttöön, eli kun luot elokuvia, voit vain valita niissä käytettäväksi tämän resurssipoolin. Tutustu elokuvan luontiin.