Johkussa on mahdollista luoda arvoseteleiden kautta alennuskoodeja, jotka kirjautuvat tietylle Johkuun syötetylle laskutus(yritys)asiakkaalle.

Yritys voi jakaa ko. alennuskoodeja asiakkailleen/yhteistyökumppaneilleen käytettäväksi Johku-kauppiaan tuotteisiin, ja Johku-kauppias laskuttaa yritystä jälkikäteen koodikäytöistä.

Arvoseteli-alennuskoodit ovat voimassa kunnes ne poistaa arvosetelin tiedoista. Samalle koodille ei ole asetettu käyttökertarajaa.

Alennuskoodien luonti arvosetelissä

1. Luo ensin laskutusasiakas
    • Klikkaa Asiakkaat > Laskutusasiakkaat - sivulla Luo laskutusasiakas ja syötä yrityksen laskutustiedot
      • Nimi, osoite, markkinointisähköposti, puhelinnumero, y-tunnus
      • Jos kaupassa on käytössä Ropo-laskutuspalvelu, syötä joko laskutusasiakkaan verkkolaskuosoite tai laskutussähköpostiosoite
      • Jos Ropo-laskutuspalvelua ei ole käytössä, syötä laskutusasiakkaan sähköpostiosoite Markkinointisähköposti-kenttään
  2. Luo arvoseteli
    • Klikkaa Asetukset > Perusasetukset > Arvosetelit - sivulla Uusi arvoseteli
    • Anna arvosetelille nimi, esim. sama nimi kuin laskutusasiakkaalla joita nämä koodit koskevat
    • Arvo-kohtaan aseta alennus jonka asiakas saa näitä koodeja käytettäessä
      • 100 % = ilmainen tuote
      • 10 € = 10 € alennus tuotteesta
    • Koodit-kohtaan syötä haluttu määrä koodeja
      • Koodit voivat olla esim. yhdistykseltä/yritykseltä saatuja asiakasnumeroita
      • Koodin täytyy sisältää sekä numeroita että kirjaimia
      • Koodien pituudelle ei ole asetettu maksimirajaa
      • Väliviivat ja muut erikoismerkit eivät toimi koodeissa
      • Erottele koodit pilkulla tai puolipisteellä
    • Rajaa tuoteryhmiin -kohdassa määritellään, minkä tuoteryhmän tuotteita alennuskoodit koskevat
      • Valitse tuoteryhmä alasvetovalikosta ja klikkaa Liitä
      • Jos asiakas valitsee tilaukseensa tuotteita, jotka eivät sisälly noihin arvosetelillä rajattuihin ryhmiin, asiakas ei saa alennusta ko. tuotteista
    • Laskutus-kohtaan valitse laskutusasiakas alasvetovalikosta
    • Tallenna

Arvoseteli-alennuskoodien käyttö

1. Toimita arvosetelissä olevat alennuskoodit yritykselle ja mielellään myös tieto minkä tuoteryhmän tuotteita alennuskoodit koskevat
  2. Yritys jakaa koodit asiakkaille käyttöön, esim. työntekijöilleen tai yhteistyökumppaneilleen
  3. Asiakas menee Johku-kauppiaan kauppaan ja valitsee tuotteita tilaukseensa
  4. Tilaussivulla alennuskoodi syötetään Käytä koodia -kohtaan ja vahvistetaan koodin käyttö
  5. Alennuskoodi kirjautuu tilaukseen ja antaa tuotteista määrätyn alennuksen
    • Jos alennus on 100% eikä asiakas valitse tuotteita tilaukseensa "koodin ulkopuolelta", asiakkaalle ei jää maksettavaa eli hän saa tuotteet maksutta
    • Jos alennus ei kata koko hintaa tai asiakas valitsee tilaukseensa myös muita tuotteita, täytyy asiakkaan viedä maksuprosessi loppuun
  6. Asiakas saa Johkun normaalin maksuvahvistusviestin tilauksestaan

Käytettyjen koodien laskuttaminen yritykseltä

• Kun asiakas käyttää koodiaan Johku-kaupassa, muodostuu tästä kaksi tilausta Tilaukset-sivulle:
    • Asiakkaan tilauksesta syntyy normaali tilaus, joka on joko 0-summainen tai sisältäen asiakkaan maksaman summan jos koodi ei kattanut koko ostosta
      • Tällä tilauksella näkyy tilaajan tiedot, tuote sekä käytetty koodi
    • Lisäksi syntyy keltapohjainen ns. vahvistettu tilaus joka on yritykseltä laskutettava tilaus
      • Tilaus sisältää tuotteen summan, johon koodia on käytetty, "tuotteena" näkyy [yrityksen nimi],[asiakkaan nimi]
      • Asiakkaan tiedot tilaajatietoina
      • Yrityksen tiedot laskutustietoina

Asiakkaan maksettu tilaus:

Yritykseltä laskutettava vahvistettu tilaus:

• Vahvistettu tilaus voidaan
    • Joko hyväksyä ja laskuttaa yritykseltä sellaisenaan
      • Klikkaa tilaus auki, klikkaa alareunasta Hyväksy > Lasku
      • Sähköpostilasku lähtee yrityksen (laskutusasiakkaan) sähköpostiin
      • Voit myös tulostaa laskun Tositteet-osiosta
      • Tositteet-osioon syntyy tosite/lasku, joka täytyy käydä manuaalisesti kirjaamassa maksetuksi lisäämällä suoritus kun yrityksen maksu näkyy kauppiaan tilillä
      • Myös Hyväksy > Kortti/Käteinen on mahdollinen jos yritys käy esim. maksamassa paikan päällä. Tällöin lasku kirjautuu suoraan maksetuksi ko. maksutapavalinnalla
      • Huom! Vahvistettu tilaus ei ole muokattavissa - Muokkaa-napin painaminen luo koontitilauksen
    • Tai klikata Tilaukset-sivulla useamman vahvistetun tilauksen valituksi ja sitten alareunasta Luo koontitilaus
      • Tällöin valitut vahvistetut tilaukset yhdistyvät yhdeksi laskutettavaksi koontitilaukseksi, jolle tehdään samanlainen Hyväksy > Lasku -toimenpide kuin vahvistetulle tilaukselle
      • Koontitilaus on muokattavissa eli laskuun voi esim. lisätä toimistomaksua tms. lisärivejä
      • Lisätietoa koontitilauksesta