MyAllocator on kanavahallintajärjestelmä, jonka avulla mahdollistetaan majoitustuotteiden saatavuuden ja hintojen synkronointi Johkun ja toisen myyntikanavan (esim. Booking.com, Airbnb, Expedia) välillä. Näin voit myydä majoituskohteitasi monessa kanavassa samanaikaisesti.

Huomioi, että Johku-MyAllocator-myyntikanava -integraatiossa tuotteiden saatavuuden ja hintojen muutokset täytyy tehdä aina Johkussa.

Johkun ja MyAllocatorin linkittäminen

1. Luo MyAllocator-tili

• Luo ensin tili MyAllocatoriin ja aseta sinne toimipaikkasi (property) tiedo

2. Luo tuoteryhmä MyAllocatoriin linkitettäviä tuotteita varten

3. Luo Johkuun linkitettävät tuotteet jos niitä ei vielä ole

• Vain majoitustuotteiden tiedot on mahdollista välittää MyAllocatoriin
  • Valitse tuotetta luotaessa tuoteryhmä jonka loit, tuotteet liitetään silloin automaattisesti ko. ryhmään
    • Jos tuotteet on luotu jo aiemmin, liitä tuotteet tuoteryhmään tuoteryhmän Tuotteet-välilehdellä

• Tarkista tuotteiden hinnoittelu
    • Tuotteilla täytyy olla vrk/hlö -hinta jotta hinta välittyy MyAllocatoriin
    • Huomioi että kaikki Johkun monipuoliset hintarivien ehtoasetukset eivät välttämättä toimi MyAllocatorissa
  • Varmista, että tuotteidesi Saatavuus-välilehdellä, että Näytä saatavuushaussa -kohdassa valittuna joko Aina tai Jos kauppapaikalla (jos sama tuote on esillä kauppapaikallasi). Jos valintana on Ei koskaan, tuotteen saatavuus ei päivity MyAllocatoriin vaikka kytkentä olisi tehty

4. Ota MyAllocator käyttöön Johkussa

• Klikkaa MyAllocator -kohta auki Johkussa Asetukset>Myyntikanava-asetukset > Myyntikanavat-sivulla
  • Syötä MyAllocator -käyttäjätunnus ja salasana niille varattuun kohtiin
    • Salasana ei jää talteen vaan muovautuu tallentamisen jälkeen token-tyyppiseksi tietoturvasyistä
  • Klikkaa MyAllocator -kohta valituksi (MyAllocator-otsikkorivin kohdalta)
  • Tallenna

• Valitse MyAllocator käyttöön tuoteryhmän Myyntikanavat-välilehdellä
    • Klikkaa Näytä MyAllocatorissa
    • Klikkaa Käytä olemassa olevaa toimipaikkaa MyAllocatorissa
    • Valitse MyAllocator-toimipaikka (property) alasvetovalikosta
      • Huom! Jos käyttämässäsi myyntikanavassa (esim. booking.com) on useampia propertyja, tarvitset vastaavat myös MyAllocatoriin
      • Johkussa voit linkittää eri tuoteryhmät eri MyAllocator-propertyihin
      • Yksi Johku-tuoteryhmä voi olla linkitettynä vain yhteen propertyyn MyAllocatorissa

5. Linkitä tuoteryhmän tuotteet MyAllocatoriin

• Kun MyAllocator on valittu tuoteryhmään käyttöön, klikkaa tuoteryhmän Linkitykset-välilehti, joka on nyt valittavissa

• Valitse tuotteen kohdalta linkitysvalinta

• Valitse Luo uusi huone MyAllocatoriin, jos huoneita ei ole vielä MyAllocatorissa erikseen luotuna. Tämä valinta luo samannimiset tuotteet (huoneet) MyAllocatoriin kuin Johkussa on

• Valitse Linkitä olemassa olevaan MyAllocator-huoneeseen, jos olet luonut huoneet MyAllocatoriin jo etukäteen. Tämä valinta avaa pudotuslistan tuotteista, joista voit valita Johku-tuotetta vastaavan

• Älä linkitä -valinta ei linkitä tuoteryhmässä olevaa tuotetta ollenkaan MyAllocatoriin

• Tallenna

6. Tarkista saatavuus MyAllocatorissa

• Kirjaudu MyAllocatoriin
  • Klikkaa  Full Refresh jotta tuotteiden saatavuustiedot päivittyvät
  • Testaa sen jälkeen saatavuuden näkymistä MyAllocatorin Availability-sivulla. Siellä pitäisi näkyä sama saatavuus kuin Johkussa ko. tuotteilla - eli jos tuote on varattuna tai saatavuus muuten estettynä niin saatavuus=0
  • Jos loit huoneet etukäteen MyAllocatoriin, tarkistathan että niiden kapasiteetti ja tiedot ovat samat kuin tuotteissa Johkun puolella

7. Kytke MyAllocator haluamiisi myyntikanaviin

MyAllocatorin kytkeminen myyntikanavaan (esim. Booking.com)

Jotta Johku-MyAllocator-myyntikanava -linkitys toimii, täytyy linkittää myös MyAllocator ko. myyntikanavaan. Yleensä tämä tapahtuu sallimalla PMS -linkitys myyntikanavassa.

Booking.com:n osalta linkitysohjeet löytyvät täältä:

https://myallocator.cloudbeds.com/hc/en-us/articles/205488548

Jos myyntikanavan kytkemisessä MyAllocatoriin on ongelmaa tai kaipaat neuvoja, ole yhteydessä myyntikanavan tukihenkilöön. Tietoturvasyistä Johku tai MyAllocator ei voi myyntikanavan puolesta linkityksiä tehdä.

Huomioi, että Johkua ja MyAllocatoria vastaavat tuotteet (huoneet) on oltava myös myyntikanavassa, ts. luo huoneet myös sinne, jotta voit ne linkittää.

• Kun myyntikanava on kytketty MyAllocatoriin, aloita myyntikanavassa olevien huoneiden mappaus (huoneiden synkronointi MyAllocatorin ja myyntikanavan välillä) MyAllocatorissa Channels-sivulla klikkaamalla kanavan nimen vierestä "Ready for Mapping". Tämä sama MyAllocatorin näkymä löytyy myös Johkusta tuoteryhmän Myyntikanavat-välilehdellä.
  • Linkin klikkauksen jälkeen näet samankaltaisen linkitysnäkymän kuin Johkussa, eli linkitetään MyAllocatorissa oleva huone myyntikanavassa olevaan vastaavaan huoneeseen
  • Kun huoneet on synkronoitu, MyAllocatorin Channels -sivulla lukee vastaavassa kohdassa Setup Complete

MyAllocatorin ohje kanavien synkronointiin ja huoneiden mappaukseen:

https://myallocator.cloudbeds.com/hc/en-us/articles/205080838-Step-4-Connect-Your-Channels-and-map-your-rooms

Huomioitavaa Johku-MyAllocator-myyntikanava -linkityksessä

• MyAllocator-rajapinta edellyttää että tuotteella on hinta/henkilö/vuorokausi -hinta, jonka perusteella hinnoittelu lasketaan MyAllocatoriin
  • Kun linkitys on tehty ja voimassa, saatavuuden ja vuorokausihinnan muutokset tehdään aina Johkun puolella, ei MyAllocatorissa tai myyntikanavassa. Linkityksessä tiedot haetaan aina Johkusta, joten esim. MyAllocatorissa saatavuuteen tehdyt muutokset eivät jää voimaan koska Johkusta haettavat tiedot tallentuvat niiden päälle