Tilauksen peruutus -viesti on mahdollista lähettää, kun tilaus peruutetaan eli kauppias poistaa tilauksen Johkussa. Johku tällöin kysyy, lähetetäänkö asiakkaalle peruutusviesti.

Viestien suunnittelussa kannattaa lähteä ajattelusta, että on itse ihmisenä lähettämässä viestiä toiselle ihmiselle. Tällöin pääsääntöisesti viestin sisältö asettuu oikeille uomille. Lisäksi viestissä kannattaa olla selkeä ja yksiselitteinen. Asioiden määrää kannattaa harkita tarkoin ja suhteuttaa ne ostoprosessin osaan. Myös viestintäprosessi (tilausvahvistus->maksuvahvistus->käsittelyvahvistus->mahdolliset tuotekohtaiset viestit) kannattaa huomioida.

Peruutusviesti -malli

Johku-kaupan perustaessa syntyy kauppaan automaattisesti mallipohjan kaupan yleisille vahvistusviesteille, tietosuojaselosteelle sekä toimitusehdoille. Näiden sisältöjä hallinnoit Asetukset > Perusasetukset > Viestit -sivulla.

Mallina syntyvä Tilauksen peruutus -viesti on hyvin geneerinen viesti; jos haluat viestiin enemmän/tarkemmin sisöltöä, muokkaa mallipohjaa haluamaksesi. Mallipohjassa aaltosulkeiden { ja } sisälle tulee automaattisesti kaupan nimi sekä yrityksen yhteystiedot, kun viesti lähetetään asiakkaalle.

• Mene Asetukset > Perusasetukset > Viestit -sivulle
  • Klikkaa otsikkoa Tilauksen peruutus
  • Tee tekstieditorissa haluamasi muutokset
  • Tallenna tekstieditori
  • Tallenna Viestit-sivu