Paytrail on suomalainen maksulaitos, joka on osa Nets-perhettä. Nets on Pohjoismaiden johtava maksuratkaisujen, tietopalvelujen ja digitaalisten turvaratkaisujen tarjoaja.

Paytrail mahdollistaa kaikkien kotimaisten pankkien verkkomaksut ja korttimaksuista mm. Visa, Mastercard ja Amex.

Paytrailin lasku- ja osamaksupalvelut eivät ole Johkussa käytettävissä, kuten ei muidenkaan maksunvälittäjien osalta.

Tutustu tarkemmin Paytrailiin: paytrail.com

Paytrail-maksutavan kytkeminen Johkuun

• Luo maksunvälityssopimus: paytrail.com
  • Klikkaa Johkussa Asetukset > Perusasetukset > Maksaminen -sivulla otsikkoa Paytrail niin saat maksutavan asetukset esille
  • Aseta maksutavalle halutessasi otsikko/maksutavan nimi (oletuksena on Paytrail)
  • Aseta Kauppiastunnus- ja Salasana -kohtiin Paytraililta saamasi numeromuotoiset kauppiastunniste salasana/varmenne
  • Klikkaa Paytrai-otsikkorivillä oleva täppä valituksi
  • Tallenna

Paytrail-maksubanneria/pankkilogoja ei aseteta itse Johkuun, vaan ne tulevat automaattisesti käyttöön tilaussivulle kun Paytrail-maksutapa on otettu käyttöön.

• Tämän jälkeen tee testitilaus kaupassasi; jos tilaussivulle Paytrail-bannerin klikkaamisen jälkeen  (jos Paytrail on ainoa kaupassa käytössä oleva maksutapa niin se tulee valituksi automaattisesti eli ei dellyttä klikkausta)  pankkien ja korttien avautuu maksumaksunapit, ja ohjaudut niistä pankin portaaliin, niin Johkuun syötetyt avaimet ovat oikein ja Paytrail-maksaminen toimii.