Vapaiden kohteiden haku -toiminnallisuus antaa asiakkaalle mahdollisuuden hakea kauppapaikalla tuotteita jotka ovat saatavilla esim. tietylle aikavälille.

Toiminto otetaan käyttöön Johkun kauppapaikan etusivun asetuksista, ja sen jälkeen valitaan kullakin tuotteella, näytetäänkö ko. tuote hakutoiminnossa vai ei.

Lue hakutoiminnon ominaisuuksista ja käytöstä

Hakutoiminnon käyttöönotto

1. Toiminnon kytkentä kauppapaikan asetuksissa

• Mene Kauppapaikan etusivun asetuksiin

• Klikkaa  Vapaiden kohteiden haku -kohta valituksi
  • Valitse myös oletusnäkymä eli näytetäänkö hakutulokset oletuksena listamuodossa vai karttamuodossa
  • Voit myös asettaa omia tekstejä hakutoimintoon
    • Valikon otsikko = Hakutoiminnon nimi/otsikko kauppapaikan valikossa. Oletuksena otsikkona on Haku
    • Hakutulosten otsikko = Hakutulosten yläpuolelle tuleva otsikko (vain listamuoto)
    • Hakutulosten alaotsikko = Hakutulosten yläpuolelle tuleva alaotsikko (vain listamuoto)
  • Tallenna

Esimerkki hakutulosten otsikon ja alaotsikon esilletuonnista hakutoiminnossa

2. Tuotteiden asettaminen hakutoiminnossa näytettäväksi

• Navigoi Tuotteet-sivulle ja klikkaa auki tuote, jonka haluat näkyvän hakutoiminnossa
  • Mene tuotteen Saatavuus-välilehdelle
  • Klikkaa Näytä saatavuushaussa -kohdasta joko Aina tai Jos kauppapaikassa
    • Aina = Tuote näytetään aina hakutoiminnossa, vaikka tuote ei olisi esillä kauppapaikassa (eli tuotteella on Näytä kauppapaikassa -valinta)
    • Jos kauppapaikassa = Tuote näytetään hakutoiminnossa vain, mikäli tuote on esillä kauppapaikassa
    • Ei koskaan = Tuotetta ei koskaan näytetä hakutoiminnossa
  • Tallenna
  • Toista kaikille tuotteille, joiden haluat näkyvän hakutoiminnossa

Huom! Jotta tuote tulee esille hakutoiminnossa, tuotteen on sijaittava tuoteryhmässä, jolla on Näytä kauppapaikassa -valinta

Vapaiden kohteiden hakukoodi vs. Vapaiden kohteiden haku -toiminto

Tuotesivun Myyntikanavat -välilehdeltä löytyvä Vapaiden kohteiden hakukoodi on tarkoitettu ulkoiselle sivustolle upotettavan hakutoiminnon asettamiseen. Tämä hakukoodi on Johkun vanhempaa tekniikkaa, eikä ko. toimintoa voi käyttää resurssipoolien kanssa.

Hakukoodin toiminta edellyttää samat alkuaskeleet kuin kauppapaikan hakutoiminto eli

• Vapaiden kohteiden haku -toiminnon kytkeminen kauppapaikan etusivun asetuksissa
  • Tuotteiden asettaminen hakutoiminnossa näytettäväksi (Näytä saatavuushaussa: Aina)