Kauppapaikan etu-, tuote- ja tuoteryhmäsivujen asettelu ja elementit ovat vakiomuotoiset. Tuotteiden ja tuoteryhmien avulla tuot selkeästi esille kauppapaikallasi myytävät tuotteet.

Etusivun elementit

Pääkuva-alue

• Sijaitsee kauppapaikalla ylimpänä (pl. ylälaidan Valikko- ja muut toiminnot)
  • Tämä alue on tarjoitettu yhdelle tuoteryhmälle
    • Voit luoda tätä aluetta varten oman tuoteryhmän johon asetat esim. vain kuvia (pääkuva ja lisäkuvat)
    • Tai voit valita näytettäväksi tässä alueessa jonkin tietyn tuoteryhmän tuotteineen
  • Alueeseen valitun tuoteryhmän kuvat ja/tai tuotteet vaihtuvat automaattisesti alueessa tai asiakkaan klikatessa

Esimerkki: Etusivun pääkuva-alueessa on asetettuna tuoteryhmä, jossa on sekä kuva (ylin kuva) että tuote (alempi kuva). Tuote on varattavissa ko. alueesta suoraan.

Etusivun nostot

• Pääkuva-alueen alapuolelle listautuvat kaikki etusivun nostoiksi valitut tuoteryhmät tuotteineen
  • Tuoteryhmät listautuvat etusivulla siinä järjestyksessä jossa ne on asetettu Etusivun asetuksissa
  • Tuoteryhmän nimi tulee otsikkona esille ennen alle listautuvia tuotenostoja
  • Jos tuoteryhmälle on lisätty pääkuva, tuoteryhmän otsikko (ja lyhyt kuvayus jos sellainen on asetettu) tulee esille sen päällä tai alapuolella
  • Tuoteryhmän otsikon/pääkuvan alapuolella listataan tuoteryhmän tuotteet nostoina
  • Tuotenostoissa esitetään seuraavat tiedot tuotteista
    • Tuotteen pääkuva
    • Tuotteen nimi
    • Tuotteen lyhyt kuvaus (n. 200 merkkiä)
    • Hintatieto
      • Jos tuotteella on useampia hintarivejä, näkyy Alkaen-hinta
    • Mahdollinen tuotteelle lisätty tagi
    • Painike, josta asiakas etenee tuotesivulle
  • Tuotenostot listautuvat max 4 tuotetta rinnakkain

Esimerkki: Vuokraamo-tuoteryhmälle on asetettu pääkuva sekä lyhyt kuvaus. Noiden alla listataan tämän tuoteryhmän tuotteet. Smartum!-on Kanootti-tuotteelle lisätty tagi.

Esimerkki: Tärkeää tietoa -tuoteryhmällä ei ole pääkuvaa vaan ainoastaan lyhyt kuvaus, jossa tekstiä sekä webosoitteesta linkitetty kuva. Tässä tuoteryhmässä on tuotteina vain sisältö-tyyppisiä tuotteita.

Etusivun kuvaus

• Etusivun kuvaus on lyhyt esittelyteksti, jonka voi asettaa näkyviin joko heti pääkuva-alueen alapuolelle, tai ennen alatunnistetta. Kohdan voi myös piilottaa kokonaan.

Esimerkki: Tervetuloa-teksti asetettuna Etusivun kuvaukseksi pääkuvan alapuolelle:

Kauppapaikan ylä- ja alalaidan elementit

• Kauppapaikan ylä- ja alalaidan elementit tulevat esille jokaisella sivulla eli etusivulla sekä tuote- ja tuoteryhmäsivuilla

Ylälaita

• Kaupan profiilikuva, rajattuna ympyrämuotoon
    • Profiilikuvaksi sopii parhaiten kuva joka on suhteiltaan samansuuruinen eli neliö
  • Kaupan nimi
    • Tai yrityksen nimi jos ei ole asetettu kaupalle erikseen nimeä kauppapaikan asetuksissa
  • Kieliversiolinkit, jos kaupassa on kieliversioita käytössä
    • Kieliversiolinkki aukaisee ko. kieliversionäkymän kauppapaikastasi
  • Hakutoiminto, jos kaupassa on Vapaiden kohteiden haku tai/ja Vapaasanahaku valittu käyttöön
  • Valikko
    • Valikossa näkyvät
      • Kaikki ne tuoteryhmät, joilla on Näytä kauppapaikassa -kohta valittuna
      • Ko. tuoteryhmissä olevat tuotteet, joilla on Näytä kauppapaikassa -kohta valittuna
        • Saat valikosta avattua tuoteryhmäsivun klikkaamalla tuoteryhmän nimeä
        • Saat valikosta avattua tuotesivun klikkaamalla tuotteen nimeä

Esimerkki: Valikossa näkyvät tuoteryhmät tuotteineen. Lisätietoa on otsake kauppapaikan infosivuille.

Alalaita

• Yrityksen logo
    • Logo tulee esille vain jos se on valittu esitettäväksi kauppapaikan etusivun asetuksissa
  • Infoteksti logon alla
    • Tämä Sivujen alaosa -teksti syötetään kauppapaikan etusivun asetuksissa
  • Lue lisää -painike
    • Painikkeesta ohjaudutaan kauppiaan asettamaan webosoitteeseen, esim. yrityssivullle tai valitulle Johkussa olevalle infosivulle
  • Linkkeinä kaikki tuoteryhmät joilla on Näytä kauppapaikassa -valinta
  • Yritystiedot
    • Yrityksen nimi tai asetettu markkinointinimi
    • Y-tunnus
    • Kaupan puhelinnumero ja sähköpostiosoite, ellei niitä ole valittu piilotettavaksi etusivun asetuksissa
  • Linkki kaupan toimitusehtoihin
  • Linkki kaupan tietosuojaselosteeseen
    • Toimitusehto- ja tietosuojaselostetekstit tulevat Asetukset > Viestit -sivulta ko. kohdista
  • Rekisteröidy kauppiaaksi -painike, mikäli
    • Asetukset > Myyntikanavat -sivun asetuksissa olet valinnut Julkaise uusien kauppiaiden rekisteröityminen kanavaasi kauppapaikallasi -kohdan JA
    • Asetukset > Kauppapaikka > Etusivu asetuksissa olet valinnut Näytä kauppiaaksi rekisteröitymisen linkki päävalikossa -kohdan
    • Tämän painikkeen yhteyteen tulee Powered by Johku -maininta joka ohjaa johku.fi -sivullemme

Tuote- ja tuoteryhmäsivut

Tuotesivut

• Tuotesivuille navigoidaan
    • Kauppapaikan etusivun tuotenostoista klikkaamalla
    • Kauppapaikan valikosta tuotteen nimeä klikkaamalla
  • Tuotesivun elementit
    • Tuotesivun yläosassa tuotteen pääkuva (jos tuotteelle on lisätty pääkuva)
    • Pääkuvan päällä tai alapuolella tuotteen nimi
    • Pääkuvan/nimen alapuolella tuotteen ostamiseen liittyvät valinnat eli henkilö/kappalemäärä -ja päivä/kellonaikavalinnat
    • Yo. valintojen tasossa tulee esille kauppiastiedot ellet ole piilottanut näitä tietoja asetuksista käsin
    • Tuotteen yleiskuvaus tulee päivämäärä- ym. valintojen alapuolelle
    • Jos tuotteella on syötettynä perustietoja/lisätietoja kuten majoituksen varustelutietoja tai aktiviteetin soveltuvuustietoja, ko. tiedot listataan yleiskuvauksen jälkeen
    • Jos tuotteelle on asetettu lisäkuvia, ko. kuvat asettuvat perus-/lisätietojen vierelle sekä alareunan koko sivun levyiseen alueeseen
    • Jos tuotteella ei ole perus-/lisätietoja, lisäkuvat asettuvat vain alareunaan
    • Tuotteen kaikki kuvat ovat katsottavissa pääkuvan päällä näkyvästä Näytä isot kuvat -painikkeesta
      • Jos kuviin asettaa kuvatekstiä, ne tulevat esille kuvan alareunassa kun kuvat klikkaa esille tästä toiminnosta
    • Tuotesivun alareunassa näkyy Tiedustelut-kohdassa vielä kauppiaan tiedot

Esimerkki: Luontoretki-tuotteella on pääkuvan lisäksi lisäkuva , jotka esitetään perustietojen vierellä sekä alareunassa.

Esimerkki: Tuotteen kuvaan asetettu kuvateksti tulee esille kuvan alareunassa Näytä isot kuvat -toiminnon kautta.

Tuoteryhmäsivut

• Tuoteryhmäsivuille navigoidaan
    • Etusivulta tuotteiden jälkeen olevasta Näytä kaikki -painikkeesta
    • Kauppapaikan valikosta tuoteryhmän nimeä klikkaamalla
  • Tuoteryhmäsivun elementit
    • Tuoteryhmäsivun yläosassa tuoteryhmän pääkuva (jos tuoteryhmään on lisätty pääkuva)
    • Pääkuvan päällä tai alapuolella tuoteryhmän nimi
    • Jos pääkuvalle on syötetty kuvateksti (kuvaus), ko. teksti näkyy tuoteryhmän nimen alapuolella
    • Jos tuoteryhmällä on lisäkuvia, pääkuva ja lisäkuvat vaihtuvat automaattisesti tuoteryhmäsivun pääkuva-alueessa
    • Kaikki kuvat ovat katsottavissa lisäksi pääkuvan päällä näkyvästä Näytä isot kuvat -painikkeesta
    • Tuoteryhmän pääkuvan alapuolelle tulee esille tuoteryhmälle syötetty yleiskuvaus-teksti
    • Yleiskuvauksen jälkeen listautuvat tuoteryhmään liitetyt tuotteet nostoina, max 4 tuotetta per rivi

Esimerkki: Retket, opastukset, koulutukset -tuoteryhmä avattuna valikon kautta. Tuoteryhmän pääkuvan alapuolella näkyvä teksti on tuoteryhmälle syötetty yleiskuvaus.