Alla pähkinänkuoressa Johkun perustamisen ja käyttöönoton "ensiaskeleet".

1. Johkun tilaaminen

• Klikkaa Tilaa https://www.johku.fi/ -sivustolla
  • Valitse kaupallesi tunniste ja klikkaa Tarkista
  • Jos tunniste on vapaa, avautuu seuraava ikkuna tunnustenluonti-ikkuna
  • Luo käyttäjätunnussyöttämällä nimi, sähköposti ja valitsemasi salasana kahteen kertaan
    • Käyttäjästäsi tulee samalla Johku-kauppasi ensimmäinen ylläpitäjä
  • Klikkaa "En ole robotti"
  • Lue ja hyväksy Johkun toimitusehdot
  • Klikkaa Tilaa Johku!

2. Kirjaudu Johkuun

• Kirjaudu sähköpostillasi ja salasanallasi Johkuun osoitteessa

3. Syötä yrityksen perustiedot

• Kun kirjaudut Johkuun, avautuu ensimmäisenä Tilannekeskus-sivu ja sillä Johkun Tervetuloa Johkuun -ikkuna
  • Klikkaa ikkunassa Kirjoita yritystiedot-linkkiä tai navigoi päävalikosta Asetukset-osioon ja klikkaa siellä Yritysprofiili-osassa kohtaa Perustiedot
  • Syötä yrityksesi perustiedot

4. Ota käyttöön ainakin yksi maksutapa

• Maksutavat otetaan käyttöön Asetukset > Peruaasetukset > Maksaminen-sivulla
  • Johkun sisäisiä/käyttövalmiita maksutapoja ovat Lasku ja Tilisiirto
  • Jos haluat kauppaasi käyttöön verkkomaksutapoja, sinun täytyy luoda ensin tili/maksunvälityssopimus ko. maksunvälittäjän kanssa. Visma Payn kanssa toimimme yhteistyössä; saat käynnistettyä Visma Pay -hakemuksen suoraan Johkusta Makseminen-sivun Visma Pay-kohdasta kun klikkaat ko kohdan auki
  • Lue lisää maksutavoista

5. Tarkista kaupan yleiset asiakasviestit sekä kaupan ehdot

• Kaupan yleisiä viestejä hallinnoidaan Asetukset-osion Viestit-sivulla
  • Johkun perustamisen myötä kauppaan syntyy mallipohjat yleisille viesteille sekä toimitusehdoile ja tietosuojaselosteelle
  • Avaa viestipohja klikkaamalla viestiotsaketta ja tee haluamasi muutokset tekstiin ja tallenna
    • { ja } merkkien välissä olevien tekstien tilalle tulee automaattisesti tieto Johkusta kun viesti lähetetään asiakkaalle, esim {shoptitle} -kohtaan tulee automaattisesti kauppasi nimi
    • Kaupan toiminnan kannalta tärkeitä tarvittavia viestejä ja tekstejä ovat
      • Vahvistusviestit (tilausvahvistus, maksuvahvistus, peruutusviesti.)
      • Tilaus tehty -teksti
      • Toimitusehdot
      • Tietosuojaseloste
    • Lisätietoa viesteistä

6. Luo sisältöä kauppaasi

7. Aseta tuoteryhmät esille kauppapaikalle

• Johku kauppapaikkasi näkyy osoitteessa [kaupantunniste].johku.com
  • Jos tuotteilla ja tuoteryhmillä ei ole Näytä kauppapaikassa -valintaa, kauppapaikalla ei näy mitään muuta kuin alareunan tiedot
  • Kauppapaikkaa hallinnoidaan Johkussa Asetukset-osiosta löytyvässä Kauppapaikka-osiossa
  • Lisää haluamasi tuoteryhmät nostoksi kauppapaikan etusivulle ja/tai kauppapaikan valikkoon
  • Syötä halutessasi esittelyteksti kauppapaikan alareunaan ja valitse, näytetäänkö kaupan logo vai ei
  • Aseta kauppapaikan pääkuva-alueeseen tuoteryhmä
    • Kauppapaikan pääkuva-alueeseen voit asettaa jonkin tuoteryhmistäsi
    • Tai voit käyttää erillistä tuoteryhmää jossa on esim. vain kuvia tai kuvia ja tuotteita
    • Johkuihin syntyy automaattisesti Etusivun pääkuva-alueen kuvat ja tuotteet -niminen tuoteryhmä joka on valmiiksi asetettuna kauppapaikan etusivulle. Lisää ko. tuoteryhmään vain haluamasi kuvat muokkaamalla itse tuoteryhmää Tuotteet-sivulla.
  • Valitse kauppapaikalle haluamasi väriteema ja tee halutessasi muita asetusvalintoja Kauppapaikan asetukset-sivulla
    • Väriteemamallit näet täältä
    • Kaupan väriteemaa ja asetuksia voit muuttaa milloin vain

• Jos haluat että kauppapaikkasi näkyy omassa domain-osoitteessasi, toimita Kauppapaikan asetukset-sivulla näkyvät Domain-asetukset -tiedot domainisi nimipalvelun ylläpitäjälle muutosten tekemistä varten, ja syötä domainisi nimi Johkuun Domain-asetukset kohdan Domain-nimi -kohtaan. Johku-kauppasi alkaa automaattisesti näkyä ko. domainissa seuraavalla tasatunnilla siitä kun nimipalvelun tiedot ovat päivittyneet ja Johkuun on syötetty domain-nimi.

Jos et halua käyttää Johku kauppapaikkaa, vaihtoehtoja Johku-tuotteiden esille saamiseen on

• Käyttää Johkun widgettejä omalla sivustollasi
  • Käyttää Johkun tuoteupotuksia omalla sivustollasi
  • Integroida Johku-tuotteet osaksi sivustoa
    • Johku tuelta saat linkin Johkun API-dokumentaatioon: laita viestiä tuki@johku.com

8. Tuotteesi ovat valmiita myyntiin!

Perustamisen yhdeydessä automaattisesti kauppaan syntyvät sisällöt

Kun tilaat Johkun, Johku-kauppaasi syntyy automaattisesti oletusasetuksin sisältöä, jotta kaupan käyttöönotto sujuu mahdollisimman jouhevasti.

Mitä kauppaan syntyy automaattisesti perustamisen yhteydessä?

• Muutama mallituoteryhmä
  • Ko. tuoteryhmiin liitettynä malleja muutamasta erityyppisestä tuotteesta
    • Ostettava tuote
    • Vuorokausihinnoiteltu vuokramökki
    • Lippuhinnoiteltu retki (lippuaktiviteetti)
    • Sisältö
  • Tuoteryhmä kauppapaikan etusivun pääkuva-alueen kuvia/tuotteita varten
  • Yllämainitut mallituoteryhmät asetettuna kauppapaikkasi etusivulle
  • Mallipohjat kaupan yleisille vahvistusviesteille, tietosuojaselosteelle ja toimitusehdoille
  • Pari esimerkkitoimitustapaa
  • Kassaympäristö eli POS oletusasetuksin:
    • Kassa
    • Komponentit eli kassatoiminnot: Kuitti, Tapahtumat eli tositelistaus, Tuoteryhmät eli tuoteryhmälistaus sekä Raportit eli kassaraportit (pikapainikkeet)
    • Kassakäyttöliittymän jossa yllämainitut komponentit käytössä

Voit hyödyntää näitä malleja muokkaamalla niitä suoraan oman kauppasi tarpeita vastaaviksi :

• Tuotteiden osalta muuta nimi, hinta, kapasiteetti jne. ja valitse tuotesivun Myyntikanavat-välilehdellä "Näytä kauppapaikassa"
  • Tuoteryhmien osalta muuta nimi ja ja valitse tuoteryhmäsivun Myyntikanavat-välilehdellä "Näytä kauppapaikassa"
    • Ilman Näytä kauppapaikassa -valintaa tuoteryhmä ja sen tuotteet eivät näy kauppapaikallasi osoitteessa [kaupantunnus].johku.com esillä
  • Viestien osalta tarvittaessa täydennä/muuttaa viestien otsikkoa ja sisältöä (erityishuomio kaupan toimitusehtoihin)
  • Toimitustapojen osalta muuta/muokkaa toimitustavan nimeä ja/tai hintaa

Malleja ei ole kuitenkaan pakko hyödyntää - voit luoda itse tarvitsemasi tuotteet, tuoteryhmät jne ja jättää Johkun generoimat mallit huomiotta.
Vaikka myös kassaympäristö asetuksineen luodaan oletuksena kauppaasi, sinun ei tarvitse käyttää sitä lainkaan ellet halua.

Mitä ei synny automaattisesti kauppaa perustaessa?

Seuraavia kaupan toiminnan kannalta tärkeitä tietoja/asetuksia ei generoidu kauppaan automaattisesti perustamisen yhteydessä, vaan kauppias syöttää/tekee ko. asetukset itse:

Puuttuvista tärkeistä tiedoista Johku muistuttaa kaupan Tilannekeskus-sivulla, eli sivulla joka avautuu heti kun Johkuun kirjaudutaan.

Muita kauppiaan manuaalisesti käyttöön otettavia asetuksia/toiminnallisuuksia ovat mm.