Varatut liput on lunastettava kassalla viimeistään näytöksen alkuun mennessä.

Liput voi lunastaa kassalla joko

1. kaikki kerralla tai
  2. osissa, mikäli asiakas ei esimerkiksi haluakaan kaikkia lippuja tai osa ryhmästä lunastaa oman osuutensa myöhemmin

Lippujen lunastus on mahdollista Johkun kassassa, sekä asiakkaan toimesta kauppapaikalla, mikäli kauppias on lähettänyt asiakkaalle maksulinkin varauksesta.

Lippujen lunastaminen kaikki kerralla

• Klikkaa kassassa lippuvaraus auki Lippuvaraukset -komponentista
  • Klikkaa Käsittele tilaus -painiketta

• Varauksen liput tulevat kuittinäkymään
  • Lisää asiakkaan mahdollisesti haluamat oheistuotteet mukaan kuitille ja vie maksuprosessi loppuun normaalisti

Huom! Jos asiakas ei haluakaan lunastaa kaikkia lippuja kerralla, klikkaa kuitilla Sulje, jolloin varaus palautuu Lippuvaraukset-listalle. Katso ohjeet varauksen yksittäisten lippujen lunastamiesta alempaa tältä sivulta.

Varauksen yksittäisten lippujen lunastaminen

• Klikkaa kassassa lippuvaraus auki
  • Klikkaa Poimi-nappia
    • Avautuu ikkuna, josta valitaan klikkaamalla ne paikat (=liput) jotka halutaan lunastaa
      • Paikkojen numerot näkyvät valintaikkunassa vaikka näytöksessä ei olisikaan käytössä numeroituja paikkoja
      • Jos paikat on valittu varausta tehdessä lukumäärävalinnasta tai salikartasta kaikki kerralla (eikä yksitellen lisäten), Poimi-napin takaa löytyvät kaikki varauksen paikat
      • Jos paikat on valittu varausta tehdessä yksitellen lisäämällä, kullekin lipulle löytyy varauksesta oma Poimi-nappi eli vain ko. paikka valittavissa Poimi-napista
    • Klikkaa Ok
    • Valitut liput häviävät lippuvaraukselta ja menevät suoraan kassan Kuitti-ikkunaan; Sulje varausikkuna klikkaamalla Sulje ja navigoi kassan Kuitti-ikkunaan. Voit navigoida sinne myös suoraan klikkaamatta Sulje-nappia
      • Käsittele tilaus-nappia ei saa painaa, sillä muuten kuitilla olevat poimitut liput korvautuvat varauksen (ei-poimituilla) lipuilla
    • Lisää asiakkaan mahdollisesti haluamat oheistuotteet mukaan kuitille ja vie maksuprosessi loppuun normaalisti

Huom! Varauksesta kuitille poimittua lippua ei saa palautettua takaisin varaukseen. Jos asiakas ei haluakaan lunastaa kuitille poimittuja lippuja, täytyy kuitti tyhjentää ja varaus tehdä uudestaan ko. lippujen osalta.

• Lunastamattomat paikat jäävät varaukseen
  • Jos varauksessa on jäljellä aiempien poimintojen jäljiltä vain yksi lippu, tai asiakas lunastaa kaikki loput liput kerralla, valitse Käsittele tilaus kuten Lippujen lunastaminen kaikki kerralla-kohdassa.