Johku mahdollistaa hintarivien "massamuokkauksen", mikä helpottaa kauppiaan toimintaa silloin kun on muokattava useampia hintarivejä vaikkapa vuoden vaihtuessa.

Muokkaustoiminnolla saa muokattua hintarivin vanhoja asetuksia tai lisättyä uusia.

Muokkaa hintarivejä -painikkeella voit myös kopioida/tuoda hintarivit toisesta tuotteesta.

Hintarivien massamuokkaus

• Klikkaa hintarivin päädystä valituksi kaikki ne rivit, joita haluat muokata
  • Klikkaa alareunasta Muokkaa hintarivejä -painiketta

• Valitse ikkunan alasvetovalikosta muokkaustoiminto, jonka haluat hinteriville/riveille suorittaa
  • Tee halutut muokkaukset ja vahvista klikkaamalla OK
    • Katso muokkaustoimintoesittelyt alempaa sivulta
  • Tallenna

Massamuokkausvaihtoehdot

1. Hintarivin päivämääräväliin liittyvät muutokset

• Muuta kaikkia päivämääriä
  • Muuta alkamispäivämääriä
  • Muuta päättymispäivämääriä

Kukin ylläolevista toiminnosta jakautuu tarkempiin muokkausvaihtoehtoihin:

• Määritä kaikki osat erikseen
    • = Hintarivin päivämääräväli muutetaan pv,- kk- ja vuosi -kenttiin merkityn luvun mukaiseksi
    • Esimerkki: Hintarivi on voimassa 15.1.2020-15.12.2020. Jos pv-kenttään laittaa numeron yksi ja klikkaa ok, muuttuu hintarivin voimassaoloajaksi 1.1.2020-1.12.2020. Eli sekä alkamis- että päättymispäivämääräksi muuttuu 1, kuukauden ja vuoden pysyessä ennallaan
  • Lisää nykyiseen päivämäärään
    • = Hintarivin voimassaoloaikaan lisätään haluttu määrä vuorokausia, kuukausia tai vuosia
    • Esimerkki: Hintarivi on voimassa 1.1.2020-31.12.2020. Jos vrk-kenttään laittaa numeron yksi ja klikkaa ok, lisätään hintarivin alkamis- ja päättymispäivään 1 päivä, eli voimassaoloajaksi tulee 2.1.2020-1.2.2021
  • Vähennä nykyisestä päivämäärästä
    • = Hintarivin voimassaoloajasta vähennetään haluttu määrä vuorokausia, kuukausia tai vuosia
    • Esimerkki: Hintarivi on voimassa 1.1.2020-31.12.2020. Jos vrk-kenttään laittaa numeron yksi ja klikkaa ok, vähennetään hintarivin alkamis- ja päättymispäivästä1 päivä, eli voimassaoloajaksi tulee 30.11.2020-30.12.2020

2. Hintarivin viikonpäiviin liittyvät muutokset

• Muuta viikonpäiviä
  • Muuta alkamisviikonpäiviä
  • Muuta päättymisviikonpäiviä

Kukin ylläolevista toiminnosta jakautuu tarkempiin muokkausvaihtoehtoihin:

• Aseta päivät
    • Valitse klikkaamalla ne viikonpäivät, joina haluat hintarivin olevan voimassa
    • Esimerkki: Hintarivi on voimassa viikonpäivinä pe, la ja su. Muokkauksessa asetetaan päiviksi ti, ke ja to. Nämä uudet viikonpäivät korvaavat hintarivin aiemmat viikonpäivät
  • Lisää nykyisiin päiviin
    • Valitse klikkaamalla ne viikonpäivät, jotka haluat lisätä hintarivin nykyisiin voimassaoloviikonpäiviin
    • Esimerkki: Hintarivi on voimassa viikonpäivinä pe, la ja su. Muokkauksessa asetetaan päiviksi ke ja to. Nämä uudet viikonpäivät tulevat entisten viikonpäivien lisäksi eli muokkauksen jälkeen hintarivi on voimassa ke-su
  • Vähennä nykyisistä päivistä
    • Valitse klikkaamalla ne viikonpäivät, jotka haluat vähentää hintarivin nykyisistä voimassaoloviikonpäivistä
    • Esimerkki: Hintarivi on voimassa viikonpäivinä pe, la ja su. Muokkauksessa asetetaan päiväksi pe. Valittu viikonpäivä vähentyy hintarivin nykyisistä viikonpäivistä joten muokkauksen jälkeen hintarivi on voimassa vain la ja su

3. Hintarivin perushintoihin liittyvät muutokset

• Muuta kaikkia perushintoja

Ylläoleva toiminto jakautuu tarkempiin muokkausvaihtoehtoihin:

• Aseta tarkka hinta
    • Syötä haluamasi uusi hinta Uusi arvo-kohtaan
    • Esimerkki: Hintarivillä perushinta on 50 €. Muokkauksessa arvoksi asetetaan 60. Hintarivin uudeksi perushinnaksi muuttuu 60 €
  • Lisää nykyiseen hintaan
    • Syötä haluamasi hinnankorotus euroina (ei €-merkkiä) Uusi arvo-kohtaan
    • Esimerkki: Hintarivillä perushinta on 50 €. Muokkauksessa arvoksi asetetaan 5. Hintarivin uudeksi perushinnaksi tulee 55 € eli vanha hinta + syötetty hinnankorotus
  • Vähennä nykyisestä hinnasta
    • Syötä haluamasi hinnanalennus euroina (ei €-merkkiä) Uusi arvo-kohtaan
    • Esimerkki: Hintarivillä perushinta on 50 €. Muokkauksessa arvoksi asetetaan 10. Hintarivin uudeksi perushinnaksi tulee 40 € eli vanha hinta - syötetty hinnanalennus
  • Lisää prosenttimäärä
    • Syötä haluamasi hinnankorotus prosenttilukuna (ei %-merkkiä) Uusi arvo-kohtaan
    • Esimerkki: Hintarivillä perushinta on 50 €. Muokkauksessa arvoksi asetetaan 50. Hintarivin uudeksi perushinnaksi tulee 75 € eli vanha hinta x 1.5
  • Vähennä prosenttimäärä
    • Syötä haluamasi hinnanalennus prosenttilukuna (ei %-merkkiä) Uusi arvo-kohtaan
    • Esimerkki: Hintarivillä perushinta on 50 €. Muokkauksessa arvoksi asetetaan 20. Hintarivin uudeksi perushinnaksi tulee 40 € eli vanha hinta x 0.8

4. Hintarivin yksiköihin ja yksikkötyyppeihin liittyvät muutokset

• Muuta yksiköiden tyyppejä
    • Valitse haluamasi yksikön tyyppi: minuutti, tunti tai vuorokausi
    • Esimerkki: Hintarivin yksikkönä on 1 vrk eli hinta on per vuorokausi. Yksikön tyypiksi valitaan tunti. Nyt hinta on per tunti.
  • Muuta yksiköitä
    • Syötä haluamasi yksikkö
    • Esimerkki: Hintarivin yksikkönä on 45 minuuttia eli hinta on per 45 minuuttia. Yksiköksi syötetään 30. Nyt hinta on per 30 minuuttia.

5. Osallistujamääriin liittyvät muutokset

• Muuta sisältyvien osallistujien määrä
    • Syötä osallistujamäärä, joka sisältyy perushintaan
  • Muuta osallistujien vähimmäismäärä
    • Syötä osallistujamäärä, joka varauksessa täytyy vähintään olla, jotta hintarivi on voimassa
  • Muuta osallistujien enimmäismäärä
    • Syötä osallistujamäärä, joka varauksessa täytyy enintään olla, jotta hintarivi on voimassa

6. Resurssien määrään sidottujen hintojen muutokset

• Muuta resurssien vähimmäismäärä
    • Syötä uusi resurssien vähimmäismäärä, joka täytyy olla valittuna jotta hinta on voimassa
  • Muuta resurssien enimmäismäärä
    • Syötä uusi resurssien vähimmäismäärä, joka täytyy olla valittuna jotta hinta on voimassa

7. Varauksen kestoon liittyvät muutokset

• Muuta vähimmäiskestoja
    • Syötä kesto ja valitse joko Koko varauksen aikana tai Tämän hintarivin aikana -asetus
    • Kestossa käytetään samaa yksikköä kuin hintarivin Yksikkö-asetuksessa eli numero on joko vuorokausia, tunteja tai minuutteja
  • Muuta enimmäiskestoja
    • Syötä kesto ja valitse joko Koko varauksen aikana tai Tämän hintarivin aikana -asetus
    • Kestossa käytetään samaa yksikköä kuin hintarivin Yksikkö-asetuksessa eli numero on joko vuorokausia, tunteja tai minuutteja

7. Hintarivien kopiointi tai tuhoaminen

• Kopioi valitut hintarivit
    • Toiminto luo valituista hintariveistä kopiot ja sijoittaa ne hintarivilistan loppuun
  • Tuhoa valitut hintarivit
    • Toiminto poistaa valitut hintarivit kokonaan

Hintarivien kopiointi toisesta tuotteesta

• Klikkaa Hinnat-sivulla Muokkaa-hintarivejä -painiketta
    • Huom! Yhtään hintariviä ei tule olla valittuna
  • Valitse alasvetovalikosta Kopioi hintarivejä toisesta tuotteesta
  • Klikkaa OK
  • Valitse se tuote alasvetovalikosta, jonka hintarivit haluat kopioida/tuoda muokkaamaasi tuotteeseen
  • Valitse, korvataanko muokkaamasi tuotteen nykyiset hintarivit tämän valitsemasi tuotteen hintariveillä, vai kopioidaanko ne olemassaolevien hintarivien jatkoksi
    • Korvaa nykyiset hintarivit -kohta valittuna = Muokkaamasi tuotteen hintarivit poistuvat ja tilalle tulevat valitsemasi tuotteen hintarivit
    • Korvaa nykyiset hintarivit -kohtaa ei valittuna = Valitsemasi tuotteen hintarivit kopioituvat muokkaamaasi tuotteeseen olemassaolevien hintarivien jatkoksi