Johkussa mainituilla Igloohome-lukoilla tarkoitetaan kaikkia Igloohomen API-rajapinnan kautta käytettäviä lukitustuotteita (mm. riippulukot ja avainlaatikot).

Igloohome-lukot on mahdollista linkittää Johkuun Igloohome API -rajapinnan kautta. Rajapinta välittää Johkuun Igloohome -sovelluksesta sinne lisätyt lukot sekä automaattisesti generoituvat lukkojen pin-koodit.

Huom!

• Igloohomen pinkoodit syntyvät tasatunneille - väliminuutit eivät ole tuettuja
    • Asiakkaalle viestitään Johkussa tehty varausaika, esim. klo 15.30-16.30
    • Pinkoodi syntyy kuitenkin oikeasti ajalle 15-17 eli koodi on voimassa tuon ajan

Alkutarkistukset ja -tehtävät

• Tilaa Igloohome-lukot, esim. verkkokauppa.com
  • Jos sinulla ei ole Igloohome API -avainta, ota ensin yhteyttä Igloohomen asiakastukeen
  • Luo lukot Igloohome-tiliisi Igloohome-sovelluksessa

Linkittäminen Johkuun

• Syötä Igloohome API -avain Johkuun Asetukset > Perusasetukset > Muut -sivulle kohtaan Igloohome

• Lukot linkitetään Johku-kauppasi resursseihin yksi kerrallaan
    • Klikkaa auki resurssi johon haluat liittää Igloohome-lukon
    • Mene Saatavuus-välilehdelle
    • Klikkaa Valitse Igloohome-lukko

• Valitse alasvetovalikosta haluamasi Igloohome-lukko

•  Määritä PIN-koodin voimassaoloaika ennen varausta ja varauksen jälkeen

• Tallenna

Igloohome-lukon PIN-koodin lähetys asiakkaille

• PIN-koodit generoituvat automaattisesti Igloohome API -rajapinnasta, ja Johkussa ne viestitään tagien avulla:
    • {pin}
    • {pinvalid}
  • PIN-koodi generoituu siis tagin {pin} -kohtaan ja PIN-koodin voimassaoloaika {pinvalid} -kohtaan
  • Tagien yhteyteen voi lisätä asiakasta selventävää tekstiä, esim:
    • Igloohome PIN-koodi: {pin}
    • Igloohome PIN-koodin voimassaoloaika: {pinvalid}

• Yllämainitut tagit asetetaan resurssin ajastettuun viestiin
    • Valitse viestin lähetystavaksi SMS tai sähköposti
    • Anna viestille nimi
    • Valitse viestille lähetysaika
    • Syötä Igloohome-tagit viestikenttään muun infotekstin kera
    • Klikkaa Ok
    • Tallenna

• Kun asiakas varaa tuotteen jossa ko. resurssi on käytössä, hän saa PIN-koodiviestin asetettuna ajankohtana

• Igloohome-tageja EI VOI asettaa
    • Kaupan yleiseen viestiin esim. maksuvahvistusviestiin
    • Suoraan tuotteen ajastettuun viestiin

• Tuotteen ajastettuun viestiin tagit on mahdollista saada mukaan Liitetty -tyyppisen resurssiviestin kautta
    • Luo resurssiin ajastettu viesti, jonka tyyppinä on Liitetty
    • Anna viestille nimi
    • Anna viestille tagi, esimerkissämme "testilapin"
    • Syötä Igloohome -tagit Viesti-kenttään
    • Klikkaa Ok
    • Tallenna

• Klikkaa auki tuotesivun Viestit-välilehti
  • Anna viestille nimi
  • Valitse viestin tyyppi
  • Valitse viestin ajastus
  • Viesti-kenttään lisää haluamasi tekstit. Siihen kohtaan, johon haluat liittää PIN-kooditiedot, syötä Liitetty-tyyppisen viestin tagi { ja } -merkkien sisään
  • Esimerkissämme {testilapin} on sijoitettuna viestin sekaan:

• Klikkaa Ok
  • Tallenna

• Asiakas saa tuolloin resurssin ajastetun viestin lisäksi tuotteen ajastetun viestin, ja molemmissa on PIN-koodit mukana
  • Yllämainittu tapa voi olla tarpeen esim:
    • Kun asiakkaalle halutaan lähettää viestiä heti tilauksen tekemisen tai maksamisen jälkeen. Resurssiviestin voi lähettää vain varauksen alkamiseen tai päättymiseen ajastaen
    • Asiakkaalle halutaan lähettää PIN-koodi tekstiviestinä. Tekstiviesti on tekstimäärältään rajattu, joten tarkempi viestintä useimmiten edellyttää myös sähköpostia