Johku raportoi levittäjille näytösten kävijämäärät ja yhteissummat automaattisesti max 10 päivän ajan näytöksestä Maccsbox-rajapinnan kautta.

Maccsbox-raportoinnin lisäksi Johkun Raportit-osiossa on mahdollista luoda levittäjäraportit manuaalisesti, jos esim. tietoja ei voida tai haluta Maccsboxiin lähettää.

Jotta kävijät raportoituvat levittäjä-/kävijäraporteilla ja Maccsboxissa, täytyy seuraavien olla tehtynä

1. Elokuvalle on lisätty
    • Levittäjä, Maccsbox-linkki JA kieliversiotiedot
    • Nämä ovat pakolliset vain Maccsbox-raportoinnissa
  2. Näytöksessä on ollut vahvistetusti kävijöitä eli:
    • Kävijät ovat ostaneet lippunsa suoraan kassalta tai netistä **TAI**
    • Kävijät ovat varanneet lippunsa kassalla tai netissä JA ko. varaus on lunastettu kassalla ennen näytöstä  **TAI**
    • Lisätty liput kassalla kuitille,  valittu kuitille tilaajatieto ja klikattu Laskutus  **TAI**
      • Tästä syntyvä vahvistettu tilaus on laskutettavissa asiakkaalta/yritykseltä myöhemmin ylläpidon puolelta
    • Lisätty liput ylläpidossa tai kassalla luodulle Avoimelle tilaukselle, johon on valittu tilaajatiedot ja ylläpidossa klikattu Hyväksy > Vahvista tilaus ja kuitattu klikkaamalla OK
      • Tästä syntyvä vahvistettu tilaus on laskutettavissa asiakkaalta/yritykseltä myöhemmin ylläpidon puolelta

Kävijätietojen rekisteröityminen levittäjä-/kävijäraportointiin edellyttää siis joko lippujen myyntiä, tai vahvistamista joko Laskutus-valinnalla kassassa tai ylläpidon puolella Hyväksy > Vahvista tilaus -valinnalla. Pelkät lippuvaraukset eivät raportoidu.

Johkun automaattinen raportointi Maccsboxiin

Jos elokuvalle on lisätty vaaditut linkki ja versiotiedot levittäjätiedon lisäksi, Johku lähettää kuluneen päivän näytösten tulokset jo samana iltana Maccsboxiin automaattisesti.

Johku odottaa että Maccsbox-rajapinta antaa kuittauksen tulosten hyväksymisestä, yrittäen uusintalähetystä tarvittaessa, max 10 päivän ajan näytöksestä.

Ongelmatilanteet tulosten läpimenossa

• Levittäjätieto, Maccsbox-linkki ja/tai kieliversiotieto puuttunut, ja näytöksestä on max 10 päivää
    • Lisää puuttuneet tiedot. Johku lähtee automaattisesti lähettämään tietoja Maccsboxiin
  • Levittäjätieto, Maccsbox-linkki ja/tai kieliversiotieto puuttunut, ja näytöksestä on yli 10 päivää
    • Lisää puuttuneet tiedot ja ilmoita Johku tukeen, mikä elokuva ja minkä päivän näytös on kyseessä. Lähetämme tulokset manuaalisesti Johkusta
  • Väärä levittäjä, Maccsbox-linkki ja/tai kieliversio
    • Korjaa oikea tieto elokuvaan ja ilmoita Johku tukeen mikä elokuva ja näytös kyseessä. Teemme uusintalähetyksen ja pyydämme Maccsia poistamaan väärän version tiedot Maccsboxista

Manuaalinen Levittäjäraportti

Jos levittäjä ei ole bookannut elokuvaa Maccsboxiin tai tietoja ei muuten haluta lähettää sinne, on vaihtoehtona luoda Levittäjäraportti manuaalisesti Johkun Raportit-osiossa.

Levittäjäraportti syntyy automaattisesti kullekin levittäjälle erikseen, eli Levittäjä A omana raporttinaan, Levittäjä B omanaan jne. Levittäjän nimi näkyy raportin nimessä mikäli Johku-kauppias ei ole syöttänyt manuaalisesti omaa nimeä luodulle raportille.

Jos samalla levittäjällä on ollut useampien elokuvien näytöksiä raportin tarkastelujaksolla, ne kaikki listataan samaan raporttiin.

Vaihtoehdot raportin lähettämisessä

• Raportin luonti heti tai ajastetusti
    • Ajastettu raportti generoituu asettuna ajankohtana
    • Huomioi että kellonaika on pakollinen, ja tulee lisätä Lisää aika-napin kautta
  • Kohde = Näytä/Arkisto
    • Raportti avautuu näytölle ja tallentuu arkistoon. Raportin voi tallentaa omalle koneelle ja lähettää levittäjälle itse sähköpostitse
  • Kohde = Sähköposti
    • Raportti lähtee syötettyihin sähköpostiosoitteisiin
    • Jos raportin aikana on ollut useamman levittäjän elokuvien näytöksiä, kaikkien ko. levittäjäraportit tulevat viestin liitteeksi
    • HUOM! Koska lähetyksessä ei toistaiseksi ole erikseen valittavissa levittäjää, täytyy raporttia luodessa valita Rajaa tuloksia > Tuotteet -kenttään valita elokuva/elokuvat jota raportti koskee, mikäli raportti lähetetään suoraan levittäjälle. Muussa tapauksessa vastaanottaja (levittäjä) saa kaikkien levittäjien raportit sähköpostinsa liitteeksi

Esimerkiksi näillä asetuksilla levittäjäraportti koskisi Mamma Mia -elokuvaa ja lähtisi vastaanottajalle näytöspäivän iltana klo 23.55:

Huomattavaa manuaalisessa raportoinnissa:

• Raportti generoituu tyhjänä, jos näytöksessä ei ole ollut yhtään kävijää
  • Elokuvien, joissa ei ole levittäjää lisättynä, levittäjätiedot generoituvat yhtenä raporttina, kuitenkin elokuvittain eroteltuina