Johku kassan käyttö on laite- ja selainkohtaista. Tämä tarkoittaa että kunkin koneen kukin selain kytketään Johku kassakäyttöön laitteen sekä selainkohtaisen tunnistenumeron avulla. Laite ja sen kytkennät täytyy tehdä vain kerran; luonnin jälkeen saman koneen samalla selaimella kassaosoitteeseen mennessä kassanäkymä avautuu suoraan.

Mikä laite?

Kassakäyttöä ohjataan Johkussa luomalla "laite", joka tässä tarkoittaa yksittäisen tietokoneen tai mobiililaitteen yksittäistä selainta.

Laite sisältää seuraavat valinnat/asetukset

• Laitteen nimi
    • on vapaavalintainen laitenimi, joka näkyy vain ylläpidossa. Esim. [käyttäjän koneen][selain]; Piian Chrome, Tommin Firefox  jne.
  • Tunniste
    • on Client Id -numerosarja, joka tulee esille selainikkunaan, kun Johku kassan url-osoitteeseen menee ko. selaimella ensimmäistä kertaa
  • Kassa
    • on kassa, jota halutaan käyttää
  • Käyttöliittymä
    • on kassakäyttöliittymä, jota halutaan käyttää/näyttää
  • Maksupäätteen (Bambora) id-numero
  • Kuittitulostin
  • Lipputulostin
    • Maksupääte-id ja tulostinvalinnat ovat valinnaisia kohtia; jos laitteella ei hoideta maksupäätemaksuja eikä tulosteta, ko. kohdat voi jättää tyhjäksi.

Joskus on tarpeen luoda useita laitteita kassakäyttöä varten

• Kun samaa kassaa halutaan käyttää useammalla tietokoneella tai samalla koneella mutta eri selaimella
  • Kun Johkua käytetään useassa toimipisteessä, ja on käytössä myös useampi kassa

Laitteen luominen

• Mene selaimella, johon haluat kytketä Johku kassakäytön, kassanne osoitteeseen https://pos.johku.com/[kaupantunnus]
  • Jos et ole vielä kirjautunut Johkuun ko. selaimella, selain pyytää ensin kirjautumaan
  • Kopioi talteen näytöllä näkyvä client-id -numerosarja

• Klikkaa POS-osion Laitteet -välilehdellä Uusi laite-painiketta
  • Syötä laitteelle nimi, esim. "Piian Chrome", "Lassen läppäri" tms.
  • Vahvista klikkaamalla OK

• Syötä selaimesta kopioimasi numerosarja laitteen Tunniste-kohtaan
  • Valitse Kassa-valikosta se kassa, jota haluat tällä selaimella käyttää
  • Valitse Käyttöliittymä-valikosta se kassakäyttöliittymä, jota tällä selaimella haluat käyttää
    • Kassa- ja Käyttöliittymä -valintoja voi myöhemmin vaihtaa, jos esim. haluat tarkastella selaimellasi kakkosnäytön kassanäkymää. Valintana olisi silloin Kassa-kohdassa sama kassa kuin aiemmin mutta Käyttöliittymä-kohtaan valittaisiin kakkosnäyttöä varten tehty kassakäyttöliittymä
  • Jos kassakäyttöön tulee Johku-integroitu Bamboran maksupääte (Yomani, Yoximo), syötä maksupäätteen ID-numero sille varattuun kohtaan
    • ID-numeron saa laitteen toimittajalta
  • Kuitin ja lippujen tulostamista varten täytyy lisäksi valita ko. tulostimet käyttöön valitsemalla kuitti- ja lipputulostin valikosta. Huomioi, että ennenkuin tulostimia voi kytkeä kunnolla:
    • a) kassatietokoneen täytyy olla fyysisesti kytketty ko. tulostimiin, ja
    • b) Johku Printer -sovelluksen asennettuna ko. tietokoneelle
      • Johku Printer:n asennustiedoston saat ladattua suoraan tältä laitteen asetussivulta klikkaamalla Lataa
  • Jos ko. laitteella ei tulosteta eikä käytetä maksupäätettä, ei tulostin ja maksupääte-kohtiin tarvitse valita mitään
  • Lopuksi tallenna muutokset

• Kun laite on luotu ja siihen syötyetty client -id, mennessäsi jälleen Johkun kassa-osoitteeseen https://pos.johku.com/[kaupantunnus] avautuu nyt kassan näkymä
  • Jos kassaosoite oli auki toisessa selaimen välilehdessä laitetta luodessa, päivitä selainnäkymä klikkaamalla selaimessa Päivitä/Refresh. Kassanäkymä avautuu sen jälkeen