Kassan käyttöliittymä eli se mitä Johku kassassa näkyy, on Johkussa itse koostettavissa komponenttien avulla. Voit siis luoda useita erilaisia käyttöliittymiä eri tarpeisiin, esim. eri toimipisteiden kassoille tai kakkosnäytölle oma käyttöliittymä.

Käyttöliittymät luodaan POS-osion Köyttöliittymät-välilehdellä. Käyttöliittymän luomisen jälkeen se otetaan Laitteet-välilehdellä kassakoneelle (haluttu laite) käyttöön/näytettäväksi.

Kassakäyttöliittymä pähkinänkuoressa

• Kassakäyttöliittymä koostuu:
    1. Käyttöliittymään luotavista sarakkeista
      • Sarakkeelle annetaan luodessa pienaakkosista ja/tai numeroista koostuva nimi/tunniste. Välilylyönnit, erikoismerkit ja suuraakkoset eivät toimi sarakenimessä
      • Kassakäyttöliittymä on jaettu 12 yhtä suureen osaan leveyssuunnassa. Saraketta luotaessa valitaan haluttu leveys sarakkeelle, 1/12 - 12/12
      • Vierekkäisiä sarakkeita voi luoda useampia, mutta niiden yhteisleveys täytyy olla 12
      • Jos sarakkeiden yhteisleveys jää alle 12:n, kassakäyttöliittymään jää tyhjää tilaa

Malliesimerkki sarakkeiden leveyksistä:

2. Sarakkeisiin esille valituista komponenteista
  • Yksinkertaisimmillaan kassakäyttöliittymä voi koostua yhdestä sarakkeesta, johon on valittu yksi komponentti näytettäväksi
  • Käyttöliittymä on responsiivinen joten kapeilla näytöillä sarakkeet asettuvat allekkain
  • Kassakäyttöliittymään tulee kiinteänä/automaattisesti Valikko vasempaan ylänurkkaan, jonka alta löytyy kenttä arvokortti-koodien manuaalisyöttöön

Kassakäyttöliittymän luominen

• Klikkaa Uusi käyttöliittymä
  • Anna käyttöliittymälle nimi
  • Vahvista klikkaamalla OK

• Luo sarake
    • Aloita sarakkeen luonti klikkaamalla Lisää sarake
    • Anna sarakkeelle nimi/tunniste pienaakkosin ja/tai numeroin
      • Sarakenimi ei näy asiakkaalle eikä kassan käytössä
    • Valitse sarakkeen leveys alasvetovalikosta, 1/12 - 12/12
  • Lisää sarakkeeseen komponentit
    • Klikkaa Lisää komponentti
    • Valitse haluamasi komponentti alasvetovalikosta
    • Vahvista valinta klikkaamalla OK
    • Toista kunnes kaikki sarakkeeseen haluamasi komponenti on valittu
  • Jos haluat lisää sarakkeita, toista sarakkeen luonti ja komponentin lisäys -askeleet
  • Tallenna muutokset

Luonnin jälkeen ota käyttöliittymä käyttöön kassakoneella.

Ylläoleva käyttöliittymä näyttää kassassa tällaiselta. Vasemman reunan Raportit ja Tuotelista -komponentit ovat sarakkeessa "vasen", ja Kuitti ja Tapahtumahistoria -komponentit sarakkeessa "oikea".