Kassalla tarkoitetaan Johku kassaa toimintoineen, joka näkyy osoitteessa pos.johku.com/[Johku-kaupan tunniste]. Kassoja voi luoda useampia esim. jos kauppiaalla on useampia toimipisteitä; myyntiraportteihin kunkin kassan myynnit voi eritellä tarvittaessa.

Kun perustat uuden Johkun, Johku luo automaattisesti POS-osioon kaupallesi

• oletuskassan
  • oletuskomponentit: Kuitti, Tapahtumat eli tositelistaus, Tuoteryhmät eli tuoteryhmälistaus sekä Raportit eli kassaraportit (pikapainikkeet)
  • oletuskassakäyttöliittymän jossa yllämainitut komponentit käytössä
  • oletuslaitteen

Kassan käyttämisen aloittaminen ei siis edellytä manuaalisia toimia, ellet halua luoda esim. lisää komponentteja tai muokata kassakäyttöliittymää. Poikkeuksena laiteasetukseen syötettävä tunniste/Client ID, sillä se on laite- ja selainkohtainen.

Oletusasetukset luodaan Johku-kauppoihin, jotka on perustettu 1.2.2020 jälkeen.

Luo kassa

• Klikkaamalla POS-osiossa Kassa-välilehdellä "Uusi kassa" -painiketta
  • Anna kassalle nimi ja klikkaa OK
  • Tallenna

Luo tarvittaessa useampia kassoja.

Tämän jälkeen voit siirtyä komponenttien luontiin ja kassan käyttöliittymän koostamiseen niiden avulla; eli määrittelemään, mitä tuotteita ja toimintoja kassanäkymässä haluat olevan.