Hinnoittelu määrittelee sen, minkähintainen näytös on ja millaiset alennus- ja erikoisliput käyvät ko. näytöksessä. Erihintaisille näytöksille tarvitset kullekin oman hinnoittelun: normaalihintainen näytös, 3D-näytös, kampanjahintainen näytös jne.

Hinnoittelun luominen

• Aloita hinnoittelun luonti elokuvan Hinnat-välilehdeltä klikkaamalla Hallitse hinnoittelua...

...  tai Varaukset-osion kautta klikkaamalla Näytösajat ja sieltä Hallitse hinnoittelua-painiketta

• Klikkaa Uusi hinnoittelu
  • Anna hinnoittelulle kuvaava nimi: normaali, 3D, kanta-asiakasnäytös tms.
  • Lisää tämän jälkeen hinnoitteluun haluamasi liput

Lipun lisääminen hinnoitteluun

• Jos lippu on jo aiemmin luotu, valitse haluamasi lippu alasvetovalikosta ja klikkaa Lisää
  • Jos lippua ei vielä ole olemassa, syötä lipulle nimi suoraan tekstikenttään ja klikkaa Lisää
    • Lipun tiedot/asetukset avautuvat kummassakin tapauksessa omaan ikkunaansa

• Syötä/tarkista Lippu-ikkunassa lipun nimi, hinta ja alv%.
    • Jos haluat muuttaa olemassa olleen lipun hinta- tms. tietoja, huomioi että muutos välittyy muihinkin hinnoitteluihin mikäli sama lippu on niihin kytketty.
  • Katso Vaihda tähän lippuun käytettäessä arvoseteleitä -kohdan toiminta alempaa tältä sivulta
  • Valitse lipulle Valittavissa-kohta, jos haluat että lippu tulee myyntiin netissä
    • Useimmiten vapaa-, henkilökunta yms. liput jätetaan valitsematta eli ne ovat käytössä vain kassalla
  • Valitse hinnoittelun lipuista yksi oletuslipuksi klikkaamalla Oletuslippu
    • Tämä lippu näkyy näytöksen oletushintana
    • Vain yksi lippu voi olla oletuslippuna kussakin hinnoittelussa
  • Vahvista lipun luonti tai muutokset klikkaamalla Ok
  • Luo tai liitä vastaavalla prosessilla muutkin tähän hinnoitteluun tarvitsemasi liput, kuten vapaaliput ja henkilökunnan alennusliput

Kun hinnoittelu on luotu, se on valittavissa näytökselle näytöksen luonnin yhteydessä. Tässä tapauksessa tämän esimerkkinäytöksen hinnat määräytyvät Normaali elokuva 13 -hinnoittelusta ja siihen liitetyistä lipuista: normaali elokuvalippu (Leffalippu) tähän näytökseen maksaa 13 eur, sekä lisäksi sarjalippu ja vapaalippu ovat käytettävissä tässä näytöksessä.

Näytöksen hinnoittelua voi vaihtaa ja muokata jälkikäteen, myös vaikka näytös olisi jo myynnissä. Hinnoitteluun tehdyt muutokset välittyvät kauppapaikalle sekä kassalle.

Vaihda tähän lippuun käytettäessä arvoseteleitä -kohdan toiminnasta/tarkoituksesta:

• Sarjaliput ja vastaavat koodilla toimivat, tietyn arvon omaavat fyysiset kortit/setelit toimivat Johkussa arvokortin ja arvosetelin avulla:
    • Arvoseteli on maksuväline, jolla sarjalipun tai vastaavan koodillisen kortin arvo kuitataan maksuksi kassalla
      • Arvosetelit luodaan kaupan POS-osiossa Arvosetelit-sivulla
    • Arvokortti on Johku-kaupassa asiakkaalle myyty sarjalippu, sarjalippuvihko, lahjakortti tai vastaava koodilla toimiva kortti.
      • Arvokortille on kaupassa asetettu hinta, jolla kortti myydään asiakkaalle
      • Lisäksi arvokorttiin sidotaan haluttu määrä halutun arvoisia arvoseteleitä, jotka määrittävät arvokortin arvon, ts. paljonko kortilla voi maksaa
      • Esimerkki 1: sarjalippuvihko, jonka myyntihinta asiakkaalle on 49 eur, ja sisältää 5 kpl 9,80 euron arvoseteleitä
      • Esimerkki 2: lahjakortti, jonka myyntihinta asiakkaalle 10 euroa, ja sisältää 1 kpl 10 euron arvoseteleitä
    • Eli kun asiakas ostaa sarjalipun kauppapaikalta tai kassalta, hän ostaa Arvokortti-tyyppisen tuotteen, ja kun hän maksaa ostamallaan sarjalipulla paikan näytökseen, käsitellään tuo sarjalipun vastaanotto Arvoseteli-maksutapana
    • Arvoseteli-maksu kuittaa arvonsa verran näytöslipun hinnasta
      • Esimerkiksi jos asiakkaalla on lahjakortti, jolla arvoa 10 euroa, ja hän käyttää sen 13 euroa maksavaan näytöslippuun, maksettavaa jää 3 euroa
  • Jos halutaan, että arvoseteli kuittaa koko näytöslipun hinnan, kuten yleensä sarjaliput, tarvitaan "vaihtolippu", jolla Johku kuittaa arvosetelin arvon automaattisesti. Tällöin käytetään Vaihda tähän lippuun käytettäessä arvoseteleitä -kohtaa
    • Luodaan hinnoitteluun arvoseteliä vastaava lippu (tuote, jonka tyyppinä Lippu), jonka hinnaksi sama kuin arvosetelillä. Esimerkiksi Sarjalippu-niminen Lippu, jolla hinta 9,80 euroa
    • Valitaan Vaihda tähän lippuun käytettäessä arvoseteleitä -kohtaan itse arvoseteli, esimerkissä Sarjalippu 9,80 -niminen arvoseteli (arvo 9,80 euroa)
    • Tallennetaan lippu ja hinnoittelu

• Kun tällainen vaihtolippu on käytössä näytöksen hinnoittelussa ja asiakas maksaa sarjalipulla, kuittautuu koko näytöksen normaalihinta sarjalipulla. Eli jos asiakas käyttää 13 euron näytöslippuun maksuna 9,80 euron arvoista sarjalippua, koko maksu kuittautuu sarjalipulla eikä asiakas maksa erotusta
  • Kuitille ja raportteihin tulee vaihtolippua käytettäessä vaihtolipun hinta ja alv, esimerkiksi Sarjalippu 9,80 €, alv 10%
  • HUOM! Vain yksi arvoseteli per vaihtolippu per hinnoittelu.
    • Koska vaihtolippua käytettäessä arvosetelin vaihto lipuksi tapahtuu automaattisesti, niin jos arvoseteli on samassa hinnoittelussa liitetty useampaan lippuun (vaihtolippuun), ei Johku enää tiedä mihin lippuun vaihto tehdään.
    • Tästä syystä esimerkiksi jos käytössä on eri arvoisia sarjalippuja, täytyy niille tehdä erilliset vaihtoliput hinnoitteluun. Esim. Sarjalippu 8 eur -vaihtolippu, jossa arvoseteli 8 eur sekä Sarjalippu 9,80 eur-vaihtolippu, jossa arvoseteli 9,80 eur