Vyöhykehinnoittelu mahdollistaa erillishinnoittelun osalle salin paikoista; esimerkiksi elokuvasalin aitiopaikat, joilla on normaalipaikkaa korkeampi hinta.

Yleistä

• Vyöhykehinnoittelun toimintaan kytkeminen edellyttää ensin vyöhykkeiden luomista salikarttaan Johku-tiimin toimesta
    • Ilmoita Johku-tukitiimille sali johon vyöhyke tulee, vyöhykettä koskevat paikat ja haluamasi nimi vyöhykkeelle (aitio, sohvapaikat jne.), jotta luomme vyöhykkeen ensin salikarttaan. Ennen sitä vyöhykehinnoittelun luontiprosessi ei onnistu
  • Vyöhykehinnoittelussa täytyy luoda kutakin näytöshinnoittelua vastaava vyöhykehinnoittelu (normaali elokuva, 3D jne.), mikäli vyöhykkeen paikat ovat erihintaiset eri näytöksissä
  • Vyöhykehinnoitteluihin täytyy liittää/luoda erikoishintaisen paikan lipun lisäksi muut mahdolliset liput joita ko. erikoishintaisilla paikoilla voi käyttää (vapaalippu, henkilökunnan alennuslippu jne.)
  • Luodut vyöhykehinnoittelut linkitetään niitä vastaaviin näytöshinnoitteluihin
  • Vyöhykehinnoittelu on käytettävissä vain näytöksissä, joille on valittu näytettäväksi salikartta

Vyöhykehinnoittelun luominen

• Navigoi kauppasi Hinnoittelut-osioon
    • klikkaamalla Varaukset-sivulla Näytösajat-painiketta ja sen jälkeen Hallitse hinnoittelua
    • tai klikkaamalla elokuva-tuotesivulla ollessa Hinnat-välilehteä ja sitten Muokkaa hinnoittelua
  • Valitse Vyöhykehinnoittelut-välilehti
  • Klikkaa Uusi hinnoittelu
  • Anna hinnoittelulle nimi

• Liitä olemassa oleva vyöhykkeen erikoishintainen lippu Liput -kohtaan valitsemalla se valikosta ja klikkaamalla Lisää
  • Jos ko. erikoishintaista lippua ei vielä ole olemassa, aloita lipun luominen antamalla sille nimi tekstikenttään ja klikkaamalla Lisää

• Tarkista tai täytä vyöhykehinnoittelun lipun tiedot: nimi, hinta, alv
  • Valitse Valittavissa-kohta jos haluat että lippu on ostettavissa netissä
  • Valitse Oletuslippu-kohta vyöhykehinnoittelun oletuslipulle. Tätä kohtaa ei valita vyöhykehinnoitteluun liitettäville vapaa- tms. erikoislipuille, sillä hinnoittelussa voi olla vain yksi oletuslippu
  • Klikkaa ok
  • Luo vastaavalla prosessilla muutkin tarvittavat, näytöshinnoitteluita vastaavat vyöhykehinnoittelut, lippuineen.
    Esimerkki:
    • Normaalihintaisessa näytöksessä aitiopaikka maksaa 18 €. Luodaan Aitio normaali -vyöhykehinnoittelu, ja siihen Aitio-lippu, jonka hinta on 20 €
    • 3D-näytöksessä aitiopaikan hinta on 20 €. Luodaan Aitio 3D -vyöhykehinnoittelu, ja siihen Aitio 3D-lippu, jonka hinta on 25 €
  •  Jos vyöhyke/erikoishintaiset paikat ovat samanhintaisia näytöstyypistä/näytöshinnoittelusta riippumatta, tarvitset vain yhden vyöhykehinnoittelun

• Kun vyöhykehinnoittelut ja niiden liput on luotu Vyöhykehinnoittelut-välilehdellä, siirry Näytöshinnoittelu-välilehdelle
  • Linkitä kuhunkin näytöshinnoitteluun sitä vastaava vyöhykehinnoittelu
    • Klikkaa hinnoittelu auki
    • Valitse Vyöhykehinnoittelu-kohtaan tätä näytöshinnoittelua vastaava vyöhykehinnoittelu ja klikkaa Lisää; esimerkiksi normaali elokuva-hinnoitteluun valitaan Aitio normaali -vyöhykehinnoittelu
    • Tallenna muutokset ja toista sama prosessi kaikkien näytöshinnoitteluiden kohdalla
    • Jos vyöhykehinnoitteluita on vain yksi eli sama vyöhykkeen paikkojen erikoishinta kaikissa näytöksissä, valitse kaikkiin näytöshinnoitteluihin sama vyöhykehinnoittelu

Kun sitten elokuvalle luo näytösaikoja, ja valitaan näytöshinnoittelu, niihin liitetyt vyöhykehinnoittelut tulevat automaattisesti mukaan. Vyöhykehinnoittelut eivät siis näy tai ole valittavissa näytösaikaa asettaessa.

Kun näytös on luotu näytösaikakalenteriin, asiakas voi ostaa tai varata ko. näytökseen normaalipaikkojen lisäksi myös vyöhyke-paikkoja. Asiakkaalle vyöhykkeet näkyvät salikartassa huomiovärin kera, normaalihintaisten paikkojen ollessa valkoisia:

Paikkaa varatessa/ostaessa tositteelle tulee ko. vyöhykehinnoittelun lippu: