Asiakas tekee varauksen sähköpostitse, puhelimitse tai vaikkapa tavatessa? Johku helpottaa kauppiaan työtä manuaalivarauksen ja maksulinkin avulla; kauppias tekee varauksen asiakkaan puolesta suoraan Johkun ylläpidossa, lähettää maksulinkin asiakkaalle, asiakas maksaa maksulinkillä haluamaansa maksutapaa käyttäen eräpäivään mennessä - ja varaus on valmis. Asiakas saa sähköpostiinsa kaikki normaalit Johkun vahvistus- ja muut asiakasviestit, eikä kauppiaan tarvitse tehdä työläitä erilliskirjauksia tai -laskutuksia. Avoimista tilauksista maksat Johku-komissiota vain 0,25%.

1. Näin teet manuaalivarauksen

• Avaa Varaukset-sivu Johkussa.

a) Jos olet sivun aikajananäkymässä"maalaa" halutun resurssin riviltä haluttu ajanjakso johon varaus on tulossa.

Kun päästät hiiren painikkeesta irti, Johku kysyy, luodaanko uusi avoin tilaus tuotteelle vai uusi varaus resurssille. Valitse Uusi avoin tilaus tuotteelle.

b) Jos olet sivun listanäkymässä ylläoleva uusi avoin tilaus/uusi varaus -valinta tulee, kun klikkaat Luo uusi-painiketta.

• Kun olet klikannut Uusi avoin tilaus tuotteelle, avautuu ikkuna, johon valitaan/syötetään
    • Tuote, jota varaus koskee
    • Varauksen alkamis- ja päättymispäivämäärä
    • Osallistujamäärä
  • Jos käytit aikajanaa varauksen luomiseen, tuote- ja varauksen alkamis- ja loppumispäivämäärä tulevat kenttiin automaattisesti
  • Lopuksi klikkaa Uusi avoin tilaus -painiketta.

• Kun olet klikannut Uusi avoin tilaus tuotteelle, avautuu ikkuna johon valitaan asiakas ja varauksen muut tiedot.
  • Voit valita alasvetovalikosta joko olemassa olevan asiakkaan (asiakas on tilannut Johku-kaupastasi aiemmin), tai luoda uuden asiakkaan syöttämällä nimen kenttään ja sitten klikkaamalla Lisää [asiakkaan nimi]...

• Syötä kenttiin asiakkaan tiedot.  Nimi, osoitetiedot, sähköposti ja puhelinnumero ovat pakollisia tietoja eikä tilauksen tallennus onnistu ilman niitä.

• Nimikkeet-kohtaan tulee automaattisesti ensimmäisessä ikkunassa valitut tuote ja varauksen aikaväli sekä hinta erittelyineen.

• Laskun tiedot -kohdassa voi syöttää tilaukseen viitteen ja määritellä mm. maksuehtoja

• Tagit-kohdassa voit lisätä tilaukseen tagin (valita olemassa olevan tagin tai luoda uuden). Tageja käytetään helpottamaan tilausten hakua Johkussa.

• Klikkaa lopuksi Tallenna ja sulje.
  • Luotu avoin tilaus löytyy jatkossa Tilaukset-sivulta, kun valitset Näytä: Avoimet tilaukset

2. Näin lähetät maksulinkin asiakkaalle avoimen tilauksen maksamista varten

• Kun avoin tilaus on luotu asiakkaalle, seuraava askel on lähettää asiakkaalle maksulinkki tilauksen maksamista varten
  • Maksulinkki löytyy avoimen tilauksen yhteenveto-kohdan alapuolelta.

• Klikkaa Maksulinkki-painiketta niin saat esille itse linkin sekä sen deadlineasetuksen
  • Aseta deadline maksulinkille, eli mihin mennessä avoin tilaus tulee maksaa
  • Klikkaa Lähetä sähköposti, ja maksulinkki lähtee asiakkaallesi sähköpostitse. Voit myös kopioida maksulinkin ja toimittaa manuaalisesti asiakkaalle.

• Kun asiakas klikkaa saamaansa maksulinkkiä, hän näkee tilauksen, ja voi maksaa haluamallaan maksutavalla (kaupassanne käytössä olevat maksutavat)
  • Kun asiakas on maksanut avoimen tilauksen maksulinkillä, avoin tilaus muuttuu varmistuneeksi tilaukseksi ja siitä syntyy tosite Laskut-osioon.
  • HUOM! Jos avointa tilausta ei maksa maksulinkin deadlineen mennessä, avoin tilaus poistuu Johkusta.

Jos asiakas on jo hoitanut muuten varauksensa (maksanut), mutta haluat kirjata asiakastiedot Johkuun

• Luo uusi avoin tilaus kuten yllä
  • Avaa luomasi avoin tilaus ja klikkaa Hyväksy -painiketta ja valitse sen valikosta Ei laskuteta

• Näin asiakkaalle ei lähde turhia notifikaatioita, tilaus kuittautuu hoidetuksi ja saat samalla kirjattua asiakastiedot Johkuun

Varauksen tekeminen suoraan resurssiin

Voit tehdä varauksen myös suoraan resurssiin. Silloin syntyy vain varaus, ilman notifikaatioita, tositteita tai asiakkaan maksumahdollisuutta Johkun kautta.

• Varaukset-sivulla (joko aikajana tai listanäkymä) valitse Luo uusi ja klikkaa Uusi varaus resurssille
  • Syötä resurssin nimi, varauksen aikaväli ja osallistujamäärä
  • Syntyy varaus, johon voi syöttää yksinkertaisia asiakastietoja.
  • Suoraan resurssiin tehdystä varauksesta ei synny tilausta, eikä siitä lähde asiakkaalle viestejä.