MyAllocator on kanavahallintajärjestelmä, jonka avulla mahdollistetaan majoitustuotteiden saatavuuden ja hintojen synkronointi Johkun ja toisen myyntikanavan (esim. Booking.com) välillä. Näin voit myydä majoituskohteitasi monessa kanavassa samanaikaisesti.

Johkun ja MyAllocatorin linkittäminen

• Luo tili MyAllocatoriin
  • Syötä MyAllocator-tunnuksesi Johkussa Asetukset>Myyntikanavat-sivulla kohtaan MyAllocator. Salasana ei jää talteen vaan muovautuu token-tyyppiseksi tietoturvasyistä.

• Luo Johkussa tuoteryhmä
    • Klikkaa Tuotteet-sivulla Luo uusi, ja valitse joku tummemman vihreätaustaisista tuoteryhmätyypeistä (Lomakylä, Hotelli, Tuoteryhmä) ja anna tuoteryhmälle nimi. Usein tämä on yrityksen tai brändin nimi. Tuoteryhmän tyypillä ei ole merkitystä MyAllocator-linkityksessä.

• Liitä tuoteryhmään majoitustuotteesi, jotka haluat linkittää MyAllocatoriin
    • Tuotteiden lisääminen ryhmään tapahtuu tuoteryhmän Tuotteet-välilehdellä Lisää tuote -painikkeella; valitse tuote listalta, klikkaa Linkitä ja toista kunnes olet liittänyt ryhmään kaikki haluamasi tuotteet

• Valitse MyAllocator käyttöön tuoteryhmän Myyntikanavat-välilehdellä klikkaamalla Näytä MyAllocatorissa
    • Valitse Käytä olemassa olevaa toimipaikkaa MyAllocatorissa

• Kun MyAllocator on valittu tuoteryhmään käyttöön, tuoteryhmän Linkitykset-välilehdellä linkitetään Johku-tuotteet MyAllocatoriin

• Valitse Luo uusi huone MyAllocatoriin, jos huoneita ei ole vielä MyAllocatorissa. Tämä valinta luo samannimiset tuotteet (huoneet) MyAllocatoriin kuin Johkussa on

• Valitse Linkitä olemassa olevaan MyAllocator-huoneeseen, jos olet luonut huoneet MyAllocatoriin jo etukäteen. Tämä valinta avaa pudotuslistan tuotteista, joista voit valita Johku-tuotetta vastaavan

• Älä linkitä-valinta ei linkitä tuoteryhmässä olevaa tuotetta ollenkaan MyAllocatoriin

• Tallenna muutokset

Kun tuotteet on linkitetty MyAllocatoriin, klikkaa MyAllocatorissa Full Refresh jotta tuotteiden saatavuustiedot päivittyvät, ja testaa sen jälkeen saatavuuden näkymistä MyAllocatorin Availability-sivulla. Siellä pitäisi näkyä sama saatavuus kuin Johkussa ko. tuotteilla - eli jos tuote on varattuna tai saatavuus muuten estettynä niin  saatavuus=0.

Jos loit huoneet etukäteen MyAllocatoriin, tarkistathan että niiden kapasiteetti ja tiedot ovat samat kuin tuotteissa Johkun puolella.

Kun tuotteiden synkronointi Johkun ja MyAllocatorin välillä toimii, täytyy vielä linkittää MyAllocator myyntikanavaan (ks. alla).

MyAllocatorin kytkeminen myyntikanavaan (esim. Booking.com)

Jotta Johku-MyAllocator-myyntikanava -linkitys toimii, täytyy linkittää myös MyAllocator ko. myyntikanavaan. Yleensä tämä tapahtuu sallimalla PMS -linkitys myyntikanavassa.

Booking.com:n osalta linkitysohjeet löytyvät täältä:

https://myallocator.cloudbeds.com/hc/en-us/articles/205488548

Jos myyntikanavan kytkemisessä MyAllocatoriin on ongelmaa tai kaipaat neuvoja, ole yhteydessä myyntikanavan tukihenkilöön. Tietoturvasyistä Johku tai MyAllocator ei voi myyntikanavan puolesta linkityksiä tehdä.

Huomioi, että Johkua ja MyAllocatoria vastaavat tuotteet (huoneet) on oltava myös myyntikanavassa, ts. luo huoneet myös sinne, jotta voit ne linkittää.

Kun myyntikanava on kytketty MyAllocatoriin, aloita myyntikanavassa olevien huoneiden mappaus (huoneiden synkronointi MyAllocatorin ja myyntikanavan välillä) MyAllocatorissa Channels-sivulla klikkaamalla kanavan nimen vierestä "Ready for Mapping". Tämä sama MyAllocatorin näkymä löytyy myös Johkusta tuoteryhmän Myyntikanavat-välilehdellä. Linkin klikkauksen jälkeen näet samankaltaisen linkitysnäkymän kuin Johkussa, eli linkitetään MyAllocatorissa oleva huone myyntikanavassa olevaan vastaavaan huoneeseen.

Kun huoneet on synkronoitu, MyAllocatorin Channels -sivulla lukee vastaavassa kohdassa Setup Complete.

MyAllocatorin ohje kanavien synkronointiin ja huoneiden mappaukseen:

https://myallocator.cloudbeds.com/hc/en-us/articles/205080838-Step-4-Connect-Your-Channels-and-map-your-rooms

Huomioitavaa Johku-MyAllocator-myyntikanava -linkityksessä

• MyAllocator-rajapinta edellyttää että tuotteella on hinta/henkilö/vuorokausi -hinta, jonka perusteella hinnoittelu lasketaan MyAllocatoriin
  • Kun linkitys on tehty ja voimassa, saatavuuden ja vuorokausihinnan muutokset tehdään aina Johkun puolella, ei MyAllocatorissa tai myyntikanavassa. Linkityksessä tiedot haetaan aina Johkusta, joten esim. MyAllocatorissa saatavuuteen tehdyt muutokset eivät jää voimaan koska Johkusta haettavat tiedot tallentuvat niiden päälle