Tuoteryhmät eli kategoriat ovat tärkeitä kauppapaikan toiminnan kannalta; tuoteryhmien ja niihin liitettyjen tuotteiden avulla määritellään kauppapaikan valikko sekä nostot.

Ennen kauppapaikan asettamista tarvitaan siis tuoteryhmiä. Kauppiaan kannattaa miettiä kauppansa kannalta, millaisia tuoteryhmiä/kategorioita tarvitsee tuotteilleen kauppapaikalla. Majoitus, Retket, Ruokailu... Tuoteryhmille ei ole maksimimäärää ja ne voivat olla hyvinkin spesifisiä, esim. kampanjoihin liittyviä. Toki kannattaa huomioida että suuri määrä tuoteryhmiä/kategorioita kasvattaa vastaavasti valikon kokoa kun ryhmät tulevat tuotteineen sinne esille. Tuoteryhmiä saa piilotettua kauppapaikalta, poistettua ja sen sisältöjä (tuotteet) muutettua tarpeen mukaan.

Kun tulevat tuoteryhmät on tiedossa, edetään tuoteryhmien luontiin.

Tuoteryhmät luodaan Johkussa Tuoteryhmät-sivulla.

Luo kategorioiden mukaiset tuoteryhmät:

Perustiedot

• Klikkaa luo uusi tuoteryhmä
  • Anna tuoteryhmälle nimi eli kategorian nimi
  • Lisää halutessasi koko tuoteryhmää kuvaava kuvausteksti Lyhyt kuvaus-kohtaan

Tuotteet

• Lisää tuoteryhmään tuotteet, jotka haluat ko. ryhmässä/kategoriassa olevan. Tuoteryhmään lisätyt tuotteet näkyvät tällä sivulla listana

Kuvat

• Halutessasi liitä tuoteryhmälle pääkuva ja lisäkuvia Lähetä kuva-painikkeilla
  • Kuville voi lisätä otsikon ja selitteen Kuvatekti-painikkeen kautta
    • Nämä tekstit tulevat esille kauppapaikalla etusivun pääkuvien päällä (ks. jäljempänä)

Myyntikanavat

• Valitse tuoteryhmä näytettäväksi kauppapaikassa valitsemalla Näytä kauppapaikassa

Tallenna luotu tuoteryhmä. Luo halutessasi lisää tuoteryhmiä samalla prosessilla.

Tuoteryhmän luonti kauppapaikan pääkuvia varten

Kauppapaikan etusivun pääkuvat tulevat myös tuoteryhmästä. Voit haluatessasi luoda erillisen tuoteryhmän näitä kuvia varten.

• Luo tuoteryhmä, esim. "Etusivun pääkuvat"
  • Lisää tuoteryhmään Kuvat-välilehdellä pääkuva ja halutessasi myös lisäkuvia
  • Lisää halutessasi kuville kuvateksti
  • Tähän tuoteryhmään ei valita tuotteita tai aseteta esittelyitä
  • Tuoteryhmän luonnin jälkeen voit valita tämän tuoteryhmän käytettäväksi kauppapaikan etusivulla pääkuva-alueessa
    • Jos tuoteryhmässä on lisäkuvia, ne vaihtuvat kuva-alueessa automaattisesti pääkuvan kanssa, kuvaruletin tapaan
    • Jos kuviin on asetettu kuvatekstiä, tekstit näkyvät pääkuva-alueessa kuvien päällä

Kun olet luonut tuoteryhmiä, pääset hyvin alkuun kauppapaikan koostamisessa.