Matkailuliiketoiminnassa tulee monesti vastaan tilanne, jossa tietyille kumppaneille, matkatoimistoille, hotelleille tai muille vastaaville myyntiä tekeville tahoille tulisi saada toimitettua aivan omat tuotteet aivan omilla hinnoilla. Onnistuu! Johkun avulla on mahdollista tehdä yksityisiä kauppapaikkoja aivan omilla tuotevalikoimillaan ja tarjota pääsy näihin vain halutuille tahoille. Halutessasi voit viedä kokonaisuuden niin pitkälle, että tarjoat kumppanillesi reaaliaikaista saatavuuttasi ja mahdollistat optimaalisen myyntityön toteuttamisen.

Kokonaisuus toimii seuraavasti:

1. Luo yksityinen kauppapaikka

Kauppapaikkojen luominen tapahtuu Johkun asetuksissa myyntikanavat-välilehdellä.

Klikkaa "Lisää yksityinen kauppapaikka". Tästä avautuu ikkuna, jossa pääset syöttämään yksityisen kauppapaikan nimen ja valitsemaan kauppapaikalle käyttäjät, mikäli sellaiset on jo käyttäjähallinnassa luotu. Tämän jälkeen klikkaa ok ja tallenna asetukset.

Tässä vaiheessa sinun ei kannata vielä pohtia käyttäjiä, sillä ensin kannattaa toteuttaa kauppapaikka. Voit toki halutessasi lisätä oman tunnuksesi kauppapaikalle. Tällöin voit kätevästi testata yksityisen kauppapaikkasi toimintaa lennossa käyttämällä toista selainikkunaan.

2. Luo eksklusiiviset tuotteet

Tuotat eniten lisäarvoa kumppaneillesi, kun luot heille aivan omat tuotteet heille räätälöidyllä sisällöllä. Tällä tavalla helpotat kumppanisi tekemää myyntityötä parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Kumppanituotteiden luomisessa kannattaa huomioida seuraavaa:

• Tuotteen sisällöt kannattaa toteuttaa niin että ne palvelevat nimenomaan kumppaniasi. Idea siis se, että kumppanisi osaa toimia täysin itsenäisesti ja myydä tuotettasi eteenpäin ilman hänen tarvitsee käydä jatkuvaa kommunikaatiota kanssa.
  • Tuotteen hinnoittelussa yleensä huomioidaan kumppanin tekemä myyntityö tms. Hinnoittele siis tuote oikein.
  • Saatavuuden voit määritellä vapaasti tuotteelle erikseen tai sitten käytät saatavuuden lähteenä samaa resurssia, jota käytät vaikkapa omassa kaupassasi olevan tuotteen yhteydessä.
  • Syötä tuotteelle laadukkaat kuvat. Voit nimittäin halutessasi vihjata kumppanillesi, että lataa tuotteen kuvagalleriasta kuvia omaan käyttöönsä hiiren oikeaa nappia hyödyntäen. Kuvagalleria kuvat pyrimme tarjoamaan suurimmassa resoluutiossa. Mikäli kumppanisi haluaa käyttöönsä printiin soveltuvia kuvia, sinun kannattaa tarjota tuotteen esittelyssä linkki vaikka Google Drive -kansioon, jossa kuvaorginaalit majailevat.

3. Merkitse tuotteen myyntikanavaksi luomasi yksityinen kauppapaikka

Kun tuotteen sisällöt, hinnat ja saatavuus ovat kunnossa, siirry tuotteen myyntikanavat-välilehdelle.

Luomasi yksityinen kauppapaikka löytyy Johku kauppapaikan listasta. Klikkaa yksityinen kauppapaikkasi valituksi ja tallenna.

4. Testaa kauppasi toimivuus

Voit esikatsella luomaasi tuotetta suoraan myyntikanavat-välilehden alalaidasta löytyvän "esikatsele Johku-kauppapaikassa" painikkeen kautta. Tuote avautuu tällöin Johku-kauppapaikalle ylläpitotilassa.

Mikäli haluat nähdä, miten yksityinen kauppapaikka toimii kumppanisi näkökulmasta, toimi seuraavasti:

1. Avaa uusi selainikkuna siten, että et ole kirjautuneena sisään Johkuun. Helpoimmalla pääset, kun avaat uuden selaimen yksityis-tilassa (incognito).
  2. Kirjoita osoiteriville kauppasiosoite esim. johku.com/kaupantunnus. Johku-kauppapaikkasi avautuu selaimeen. Mikäli sinulla on kauppapaikaan merkittynä tuotteita, näet kaikki julkiset tuoteesi.
  3. Kauppapaikallesi on ilmestynyt kirjaudu-painike. Klikkaa.
  4. Johku pyytää kirjautumaan. Mikäli yksityisen kauppapaikan luontivaiheessa lisäsit oman tunnuksesi kyseisen yksityisen kauppapaikan käyttäjäksi, pääsen niillä nyt kirjautumaan.
  5. Kirjautumisen jälkeen näet kaikki ne tuotteet, joihin olet merkinnyt kyseisen ykstyisen kauppapaikan myyntikanavaksi.

5. Mieti kumppanisi ostoprosessi ja maksaminen

Yksityisen kauppapaikan maksutavat ovat samat kuin julkisella kauppapaikallasi, joten kumppanisi voi käyttää mitä tahansa tukemistasi maksutavoista.

Voit halutessasi tarjota kumppanillesi mahdollisuuden tilata tuotteita hyödyntäen avoimen tilaamisen prosessia (Sijainti johkussa: asetukset/maksaminen/avoin tilaus). Tällöin kumppanisi tekee kaupastasi tilauksia, jotka sitten myöhemmin erikseen laskutat lopullisen toteutaman mukaisesti. Sama prosessi toimii myös esim. alustavien varausten tekemisessä. Voitte mm. sopia niin, että pidät kauppiaana kumppanisi tekemän avoimen tilauksen järjestelmässä esim. kaksiviikkoa, jonka jälkeen sen poistat sen automaattisesti, mikäli kumppanisi ei sitä vahvista.

Ohjeista kumppaniasi tuote-esittelyssä sekä erikseen tavasta, jolla tämän tilaavan, mikäli prosessi pitää sisällään erityispiirteitä.

Muista myös miettiä, millaiset viestit kumppanisi saa sähköpostiinsa tekemästään tilauksesta. Näillä parannat toiminnastasi muodostuvaa palvelumielikuvaa sekä huolehdit siitä, että kumppanisi osaa toimia oikein kanssa.

6. Kun kaikki on valmista, luo kumppanillesi käyttäjätunnus ja lisää tunnus yksityiseen kauppapaikkaan

Kun olet luonut kaikki tuotteet ja testannut tilausprosessin sekä varmistanut vielä kerran sen, että kauppasi kommunikoi oikein, voit luoda kumppanillesi käyttäjätunnuksen.

Siirry Johkun asetuksissa käyttäjät-välilehdelle ja klikkaa "Lisää käyttäjä". Eteesi avautuu ikkuna, jossa pääset määrittelemään käyttäjätunnuksen.

Syötä vaaditut tiedot sekä valitse käyttäjän oikeustasoksi "Yksityisen kauppapaikan käyttäjä". Kun tiedot ovat kunnossa, klikkaa tallenna. Muista lisäksi tallentaa asetukset vielä erikseen.

Huom! Johku ei lähetä automaattisesti viesti juuri luodulle käyttäjälle. Kirjautumisen mahdollistavat tunnukset tulee lähettää käyttäjälle erikseen.

Siirry tämän jälkeen asetuksissa myyntikanavat-välilehdelle ja klikkaa auki yksityinen kauppapaikkasi.

Lisää luomasi käyttäjätunnus yksityisen kauppapaikan käyttäjäksi, klikkaa OK sekä tallenna asetukset.

Tämän jälkeen voit testata yksityisen kauppapaikan toimivuuden kumppanisi tunnuksilla.

7. Lähetä tiedot yksityisestä kauppapaikasta kirjautumistunnuksineen kumppanillesi

Kun kauppapaikka on valmis ja olet testannut, voit lähettää kumppanillesi sähköpostin, jossa kerrot kauppapaikan toiminnan sekä kirjautumistunnukset.