Asetukset > Perusasetukset > Käyttäjät-välilehdellä hallinnoidaan Johku-kaupan käyttäjiä, käyttäjien oikeustasoja sekä käyttäjien käyttöliittymälinkityksiä.

Käyttäjän luominen

• Klikkaa Lisää käyttäjä
  • Syötä käyttäjän sähköpostiosoite
    • Huom! Samaa sähköpostiosoitetta voi käyttää käyttäjätunnuksessa vain kerran samassa kaupassa – kullakin kaupan käyttäjällä tulee olla siis oma sähköpostiosoite.
  • Luo käyttäjälle salasana ja syötä sen myös Vahvista salasana -kenttään
  • Valitse käyttäjälle oikeustasokaupan sisällä
    • Kassakäyttäjä = Oikeus käyttää kassatoimintoja/kassaympäristöä app.johku.com/[kaupantunniste] -osoitteessa, mutta tietyt ylläpidon toimet kuten tilauseditorin käyttö ei onnistu
    • Peruskäyttäjä = Kaupan käyttäjä perusasetuksin; mm. kaupan sisältöjen luonti ja muokkaus, muiden peruskäyttäjätunnusten luonti
    • Ylläpitäjä = Kaupan ylläpitäjä, jolla on peruskäyttäjän oikeuksien lisäksi oikeudet mm. poistaa käyttäjiä
    • Pääkäyttäjä = Pääkäyttäjä on Johku-järjestelmän ylläpitäjä (Aptual Commerce Oy). Pääkäyttäjätunnuksia ei voi luoda asiakkaille
  • Käyttäjätunnukseen muodostuu automaattisesti API-avain. Sitä käytetään käyttäjäkohtaisissa rajapintaintegraatioissa
  • Tallenna
  • Toimita kirjautumistiedot käyttäjälle manuaalisesti

Käyttöliitymän linkittäminen käyttäjään

Käyttöliittymä tarkoittaa sitä näkymää ja sen toimintoja, jotka ovat käytettävissä Johkussasi sinne kirjautuessasi. Kauppaasi automaattisesti generoitunut Ylläpito -käyttöliittymä sisältää kaikki yleiset ylläpitoon ja hallintaan tarvittavat toiminnot.

Jos on tarpeen saada esim. rajatusti toimintoja esille tietylle käyttäjälle, voit luoda oman käyttöliittymän ja linkittää sen käyttäjätietoon. Tällöin ko. käyttäjän kirjautuessa hänelle näytetään vain ko. käyttöliittymän mukaiset toiminnot

• Luo käyttöliittymä ja aseta siihen esille haluamasi toiminnot (käyttöliittymäosiot ja niihin komponentit)
  • Klikkaa käyttäjätieto auki ja mene Käyttöliittymät-välilehdelle
  • Valitse luomasi käyttöliittymä Linkitä käyttöliittymä-valikosta
  • Tallenna

Samalla käyttäjällä voi olla useita kelluva -tyyppisiä käyttöliittymiä linkitettynä, jolloin ko. käyttäjälle tulee kirjautumisen jälkeen valinta linkitetyistä käyttöliittymistä.