Asetukset-osion Myyntikanavat-välilehdellä otetaan käyttöön Johkuun ulkoisia myyntikanavia (GoFinland, Hotellinx, MyAllocator, Retkipaikka.fi) sekä hallinnoidaan ristiinmyyntiä Johku-kauppasi ja tois(t)en Johku-kauppojen välillä.Myyntikanavat


Myyntikanavat-otsakkeen alla listataan kytkettävissä olevat ulkoiset myyntikanavat sekä ne Johku-kaupat, joita oma Johku-kauppasi käyttää ristiinmyyntiin, ts. jo käytössä olevat Johku-kaupat joita käytät myyntikanavina. 


Myyntikanava kytketään Johkussa pääsääntöisesti syöttämällä kanavan API- tai muut tunnus kanavan tietoihin ja sitten raksittamalla kanavakohta sen oikean reunan valintakohdasta.
Myyntikanavat  tiedot saat esille kun klikkaat myyntikanavan nimeä.


 • GoFinland
  • GoFinland-palvelun avulla saat tuotteesi (majoitustuotteet, aktiviteetit) esille ja myyntiin Gofinland.fi -palveluun
  • GoFinland on suoraan integroitu Johkuun eli voit ottaa sen käyttöön suoraan Johkussa. Käyttöönotossa muista lukea GoFinlandin käyttöehdot
  • Kun GoFinland on kytketty, voit asettaa tuotekohtaisesti tuotteitasi esille GoFinland-palveluun; valinta tehdään kunkin tuotesivun Myyntikanavat-välilehdellä ("Näytä GoFinlandissa")
  • Jos haluat kytkeä GoFinland-palvelun pois, ota yhteys Johku-tukeen
  • Lisätietoa GoFinland-myytikanavasta
 • Hotellinx
  • Hotellinx on suomalainen hotellin hallintoon suunniteltu tietojärjestelmä, joka on käytössä useissa hotelleissa ympäri suomen. Hotellinx-integraation avulla Hotellinxissa hallinnoituja huoneresursseja voidaan kytkeä Johku-tuotteisiin
  • Jotta saat Hotellinx APIn käyttöön ja sen myötä kytkettyä Johkuun, ota yhteys Hotellinx-edustajaasi
 • MyAllocator
 • Retkipaikka.fi
  • Retkipaikka-integraation avulla Johku-tuote (majoitustuotteet, aktiviteetit) on mahdollista asettaa esille ja myyntiin Retkipaikan mobiilisovellukseen
  • Retkipaikka.fi -myyntikanava on suoraan integroitu Johkuun eli voit ottaa sen käyttöön suoraan Johkussa. Käyttöönotossa muista lukea Retkipaikan käyttöehdot
  • Kun Retkipaikka on kytketty, voit asettaa tuotekohtaisesti tuotteitasi esille Retkipaikka.fi -palveluun; valinta tehdään kunkin tuotesivun Myyntikanavat-välilehdellä 
  • Jos haluat kytkeä Retkipaikka.fi -palvelun pois, ota yhteys Johku-tukeen


Hae pääsyä Johku-pohjaiseen myyntikanavaan -painiketta käytetään ristiinmyynnissä, kun haluat tuotteitasi esille toisessa Johku-kaupassa.
Yksityiset kauppapaikat


Yksityiset kauppapaikat ovat Johkun vanhanmalliselle kauppapaikalle luotuja "suljettuja" kauppoja jonne pääsy vaatii kirjautumisen. Kauppaan luodut yksityiset kauppapaikat listataan tämän otsakkeen alla.

Nykyiset Yksityiset kauppapaikat eivät ole käytössä Johkun uudenmallisella kauppapaikalla vaan toiminnallisuus on uudistumassa kokonaisuudessaan.
Oma myyntikanava ja ristiinmyynnissä olevat myyntikanavat (Johku-kaupat)


Oma myyntikanava -kohdassa voit asettaa Johku-kauppasi esittelyn sekä julkaista myyntikanavan muille kauppiaille. Myyntikanavan julkaisulla mahdollistetaan ristiinmyynti Johkujen välillä; jos myyntikanavaasi ei ole julkaistu, et voi kutsua muita Johku-kauppiaita myyntikanavaasi (eli muiden Johku-kauppiaiden tuotteita esille omaan Johku-kauppaasi).  Myyntikanavan esittelytekstit ja mahdollinen asetettu komissiotieto välittyvät muille Johku-kauppiaille kun lähetät heille kutsun.


Hakemukset myyntikanavasi jäseneksi -kohdassa näkyvät muiden Johku-kauppiaiden lähettämät (käsittelemättömät) pyynnöt liittyä Johku-kauppasi myyntikanavaan, ts. he haluavat tuotteensa sinun Johku-kauppaasi esille. Klikkaamalla hakemusta saat esille ko. kaupan esittelyn/viestin sekä voit asettaa komission ja joko hyväksyä tai hylätä pyynnön. 


Kaupat, jotka käyttävät myyntikanavaasi -kohdan alla listataan kaikki ristiinmyyntiin eli Hakemukset... -kohdassa aiemmin hyväksymäsi Johku-kaupat. Näiden kauppojen tuotteet näkyvät omassa Johku-kaupassasi niiden tuoteryhmien alla, jotka olet muille kauppiaille jakanut.


Kutsu Johku-kauppias myyntikanavaasi -painikkeen kautta voit lähettää ristiinmyyntikutsuja muille Johku-kauppiaille. Kutsun lähetykseen tarvitset kutsun saajan Johku-kaupan tunnisteen. Lisäksi voit asettaa komission ja vapaasanaisen viestin kutsun saajalle.


Lähetetyt kutsut -kohdan alla näkyvät Johku-kaupat, joille olet lähettänyt kutsun, mutta jotka eivät ole vielä hyväksyneet kutsuasi.


Lue lisää ristiinmyynnistä