Johkun Myyntikanava-asetukset -osiossa otetaan käyttöön Johkuun ulkoisia myyntikanavia (GoFinland, Hotellinx, MyAllocator, Retkipaikka.fi), hallinnoidaan ristiinmyyntiä Johku-kauppasi ja tois(t)en Johku-kauppojen välillä sekä oman myyntikanavasi asetuksia.

Myyntikanavat

Johkuun kytkettävissä olevat ulkoiset myyntikanavat

Myyntikanava kytketään Johkussa pääsääntöisesti syöttämällä kanavan API- tai muut tunnus kanavan tietoihin ja sitten raksittamalla kanavakohta sen oikean reunan valintakohdasta.
Myyntikanavat  tiedot saat esille kun klikkaat myyntikanavan nimeä.

• Nettimökki
    • Nettimökki-palvelun avulla saat tuotteesi (majoitustuotteet, aktiviteetit) esille ja myyntiin nettimokki.com -palveluun
    • Nettimökki on suoraan integroitu Johkuun eli voit ottaa sen käyttöön suoraan Johkussa. Käyttöönotossa muista lukea Nettimökin käyttöehdot
    • Kun Nettimökki on kytketty, voit asettaa tuotekohtaisesti tuotteitasi esille GoFinland-palveluun; valinta tehdään kunkin tuotesivun Myyntikanavat-välilehdellä ("Näytä Nettimökissä")
    • Jos haluat kytkeä Nettimökki -palvelun pois, ota yhteys Johku-tukeen
    • Lisätietoa Nettimökki-myytikanavasta
  • Hotellinx
    • Hotellinx on suomalainen hotellin hallintoon suunniteltu tietojärjestelmä, joka on käytössä useissa hotelleissa ympäri suomen. Hotellinx-integraation avulla Hotellinxissa hallinnoituja huoneresursseja voidaan kytkeä Johku-tuotteisiin
    • Jotta saat Hotellinx APIn käyttöön ja sen myötä kytkettyä Johkuun, ota yhteys Hotellinx-edustajaasi
  • MyAllocator
  • Retkipaikka.fi
    • Retkipaikka-integraation avulla Johku-tuote (majoitustuotteet, aktiviteetit) on mahdollista asettaa esille ja myyntiin Retkipaikan mobiilisovellukseen
    • Retkipaikka.fi -myyntikanava on suoraan integroitu Johkuun eli voit ottaa sen käyttöön suoraan Johkussa. Käyttöönotossa muista lukea Retkipaikan käyttöehdot
    • Kun Retkipaikka on kytketty, voit asettaa tuotekohtaisesti tuotteitasi esille Retkipaikka.fi -palveluun; valinta tehdään kunkin tuotesivun Myyntikanavat-välilehdellä
    • Jos haluat kytkeä Retkipaikka.fi -palvelun pois, ota yhteys Johku-tukeen

Johku-myyntikanavat eli toiset Johku-kaupat joihin, voit asettaa tuotteitasi esille

Ulkoisten myyntikanavien lisäksi Myyntikanavat-kohdassa listataan ne Johku-kauppojen myyntikanavat joissa olet mukana eli joihin sinut on hyväksytty hakemuksesi jälkeen tai joihin olet tullut mukaan toisen Johku-kauppiaan kutsumana.

Myyntikanavaa klikkaamalla saat esille ko. kanavan mahdollisesti perimän komission.

• Hae pääsyä Johku-pohjaiseen myyntikanavaan -painiketta käytetään hakemuksesi lähettämiseen toiselle Johku-kauppiaalle eli kun haluat tuotteitasi esille ja myyntiin ko. kauppaan.
  • Viestit ja tarjoukset myyntikanavista -kohtaan listautuvat ne kauppiaat, joille olet lähettänyt hakemuksen mutta jota et ole vielä ottanut käyttöön kaupassasi

Lue lisää tuotteidesi myymisestä toisessa Johku-kaupassa

Kaupat, jotka käyttävät myyntikanavaasi

Kaupat, jotka käyttävät myyntikanavaasi -välilehdellä listataan ne kaupat, jotka ovat jo myyntikanavassasi eli voivat laittaa tuotteitaan esille ja myyntiin kauppaasi. Lisäksi sivulla näkyvät muiden kauppiaiden sinulle lähettämät hakemukset sekä itse muile kauppiaille lähettämäsi kutsut.

Hakemukset myyntikanavasi jäseneksi -kohdassa näkyvät muiden Johku-kauppiaiden lähettämät (käsittelemättömät) pyynnöt liittyä Johku-kauppasi myyntikanavaan, ts. he haluavat tuotteensa sinun Johku-kauppaasi esille. Klikkaamalla hakemusta saat esille ko. kaupan esittelyn/viestin sekä voit asettaa komission ja joko hyväksyä tai hylätä pyynnön.

Kaupat, jotka käyttävät myyntikanavaasi -kohdan alla listataan kaikki ristiinmyyntiin eli Hakemukset... -kohdassa aiemmin hyväksymäsi Johku-kaupat. Näiden kauppojen tuotteet näkyvät omassa Johku-kaupassasi niiden tuoteryhmien alla, jotka olet muille kauppiaille jakanut.

Kutsu Johku-kauppias myyntikanavaasi -painikkeen kautta voit lähettää ristiinmyyntikutsuja muille Johku-kauppiaille. Kutsun lähetykseen tarvitset kutsun saajan Johku-kaupan tunnisteen. Lisäksi voit asettaa komission ja vapaasanaisen viestin kutsun saajalle.

Lähetetyt kutsut -kohdan alla näkyvät Johku-kaupat, joille olet lähettänyt kutsun, mutta jotka eivät ole vielä hyväksyneet kutsuasi.

Lue lisää jaetut kaupat/ristiinmyynti-kokonaisuudesta

Oma myyntikanava

Oma myyntikanava-välilehdellä hallinnoit oman myyntikanavasi asetuksia sekä esittelyä muille kanavaasi hakeville kauppiaille

• Julkaise myyntikanava muille kauppiaille -asetuksella mahdollistat muiden kauppiaiden hakemisen kanavaasi sekä muiden kauppiaiden kutsumisen. Ilman tätä valintaa ristiinmyynti/jaetut kaupat ei ole mahdollista.

• Julkaise uusien kauppiaiden rekisteröityminen kanavaasi kauppapaikallasi -asetuksella mahdollistat muiden kauppiaiden hakemisen myyntikanavaasi Rekisteröidy kauppiaaksi -painikkeen tai joinchannel-sivun kautta
    • Tämän asetuksen käyttäminen edellyttää että Oma myyntikanava -sivulle on syötetty ainakin
      • Myyntikanavan nimi
      • Myyntikanavan ulr
      • Myyntikanavan lyhyt kuvaus

• Myyntikanavan tiedot ja esittelyt
    • Myyntikanavan nimi = Millä nimellä myyntikanavasi tulee esille
    • URL = Mistä webosoitteesta myyntikanavasi löytyy
    • Lyhyt kuvaus = Lauseen parin ytimekäs esittely myyntikanavastasi ja sen toiminnasta: mitä, kenelle, missä
    • Pitkä kuvaus = Kattavampi kuvaus myyntikanavastasi toiminnasta
    • Ehdot = Myyntikanavasi käyttöehdot muille kauppiaille
    • Asiakasprofiili = Millainen asiakaskunta myyntikanavassasi on, haetko esim. tietyn alueen asiakkaita
    • Myyntikanavan tagit = Myyntikanavasi tageja on mahdollista ottaa käyttöön alikauppiaiden tuotteissa eli ne tulevat esille myyntikanavaasi käyttävän Johku-kauppiaan tuotteella Lisätiedot-välilehdellä kohdassa Tagit
    • Oletuskomissio = Myyntikanavasi oletuskomissio tulee käyttöön oletuksena kutsumillesi tai myyntikanavaasi hyväksymille muille kauppiaille, ellet aseta komissiota toiseksi kutsua/hyväksyntää tehdessä. Komissio on kauppakohtainen, ei tuotekohtainen