Tilaukset-osiossa listataan kaikki Johkuun tulleet kauppaasi koskevat tilaukset.

Listauksessa näkee silmäyksellä tilausten perustiedot:

• Tilausnumero
  • Tilaajan nimi
  • Tilauksen verollinen hinta
  • Tilauksen tila
    • Maksettu = Tilauksesta on olemassa tosite ja sille on kirjautunut maksusuoritus
    • Ei maksettu = Tilausta ei ole vielä hyväksytty (tilaus on avoin tilaus) tai tosite on olemassa mutta sillä ei ole maksusuoritusta
    • Laskutettu = Tilaus on viety osaksi koontitilausta
    • Vahvistettu= Käytetään elokuva-/tapahtumalippujen ja arvokorttien kanssa kun on tarve saada lippujen/korttien koodit tulostettua ja raportoitua levittäjille ennen niiden laskuttamista (yritys)asiakkaalta
      • Vahvistettu tilaus syntyy kun Johku kassassa valitaan kuitilla Laskutus, tai kun kauppias manuaalisesti vahvistaa tilauksen ylläpidossa. Lisätietoa
    • Hyvitetty = (Maksettu) Tilaus on hyvitetty klikkaamalla Poista tilaus tai klikkaamalla tositteella Hyvitä tosite
  • Toimitustapa
    • Asiakkaan (ostettaville) tuotteille valitsema toimistustapa, esim. kirjeposti
    • Tuntematon = tilauksella on varattavia tuotteita eli toimitustapoja ei käytetä
  • Tilauksen käsittelyvaihe (Kyllä/Ei käsitelty)
  • Tilauspäivä ja -kellonaika

Väri ja kuvake kertoo tilauksen tyypistä ja tilasta:

Maksettu = Valkea tai harmaa taustaväri

• Valkea/harmaa  = Tilaus, josta on tosite ja tositteella maksusuoritus tai hyvitys (jos tilaus on hyvitetty). Tilauksen tila on Maksettu tai Hyvitetty

• Valkea/harmaa + kansiokuvake = Koontitilaus josta on tosite ja tositteella maksusuoritus. Eli laskutettu ja maksettu koontitilaus. Tilauksen tila on Maksettu

• Valkea/harmaa + nuolikuvake = Koontitilaukseen sisällytetty tilaus. Tilauksen sisältö käsitellään osana ko. koontitilausta. Tilauksen tilana on aina Laskutettu

Ei maksettu, mutta laskutettu/hyväksytty = Punainen taustaväri

• Punainen = Tilaus, josta on tosite, mutta tositteella ei ole maksusuoritusta. Eli lasku on luotu mutta sitä ei ole vielä maksettu. Tilauksen tila on Ei maksettu

• Punainen + kansiokuvake = Koontitilaus,  josta on tosite, mutta tositteella ei ole maksusuoritusta. Eli koontitilauksesta on luotu lasku mutta ko. laskua ei ole vielä maksettu. Tilauksen tila on Ei maksettu

Ei maksettu, eikä hyväksytty/laskutettu = Sininen taustaväri

• Sininen = Avoin tilaus eli hyväksymätön/laskuttamaton tilaus. Tositetta ei ole vielä olemassa. Tilauksen tila on Ei maksettu

• Sininen +  kansiokuvake = Koontitilaus, jota ei ole hyväksytty/laskutettu. Tositetta ei ole vielä olemassa. Tilauksen tila on Ei maksettu

Ei maksettu, ei hyväksytty/laskutettu mutta vahvistettu = Keltainen taustaväri

• Keltainen = Vahvistettu tilaus. Vahvistamista käytetään elokuva-/tapahtumalippujen ja arvokorttien kanssa, kun on tarpeen raportoida tiedot levittäjille ja käyttää liput jo ennen niiden maksamista/laskuttamista yritysasiakkaalta. Tositetta ei ole vielä olemassa. Tilauksen tila on Vahvistettu

Yläosan hakukentät helpottavat tilauksen etsimistä tilausmäärän kasvaessa:

• Voit etsiä tilauksia hakusanalla

• Voit valita näytettäväksi tilaukset niiden käsittelyvaiheen mukaan

• Voit rajata näkymää tagin, aikavälin tai kassan mukaan mukaan

Yksittäisen tilauksen saa avattua klikkaamalla sitä tilauslistasta.

Voit tarkastella tilausten summia klikkaamalla tilauksia valituksi. Yhteenveto tilausten summista ilmestyy listauksen alle.

Voit myös merkitä tilauksia suoraan käsitellyiksi tai käsittelemättömäksi klikkaamalla tilauksia ja valitsemalla haluamasi käsittelyvaihtoehdon alasvetolistalta.

Poista valitut -painike poistaa valitut tilaukset kokonaan, jolloin ko. tilausten varastosaldo vapautuu. Tilausten poistaminen edellyttää myös ko. tilausten maksujen hyvittämistä.

Luo koontitilaus -painikkeella saat muodostettua useammasta vahvistetusta tilauksesta koontitilauksen.

Sivun alareunasta saat tarvittaessa ladattua kaikki (tai valitut) tilaukset Excel-tiedostona.