Kuvat-välilehdellä määritellään tuotteelle pääkuva sekä mahdolliset lisäkuvat.

Pääkuva
Tuotteen pääkuvaa käytetään verkkosivuille upotettavissa tuotteissa kuvana sekä Johkun omassa verkkokaupassa. Lisäksi pääkuva näkyy sellaisissa myyntikanavissa, joihin voi määritellä pääkuvan.

Liitä tuotteeseen pääkuva klikkaamalla Lähetä kuva -painiketta ja valitsemalla haluamasi kuva koneeltasi.

Lisäkuvat
Pääkuvan lisäksi tuotteelle voi liittää max 20 lisäkuvaa. Lisäkuvat eivät näy verkkosivuille upotettavissa tuotteissa.
Liitä lisäkuvat samaan tapaan kuin pääkuvakin Lähetä kuva -painikkeen kautta.

Kuvateksti

Kuvien yhteyteen on myös mahdollista asettaa kuvatekstiä ja otsikko. Kuvateksti-painike tulee esille kun olet liittänyt kuvan.

Minkäkokoisia kuvia kannattaa käyttää?

Johkussa tuotteelle asetetut kuvat skaalautuvat automaattisesti käyttäjän päätelaitteen koon mukaan.

Varsinaisesti kuville ei ole asetettu minimi- tai maksimikokoa, mutta muutama asia kannattaa ottaa huomioon kuvan kokoon ja muotoon liittyen:

• kuvan kooksi suosittelemme full hd:tä eli kuvan koko 1920 x 1080 pikseliä
  • kuvat, joiden pikselikoko on vain muutamia satoja tai kymmeniä pikseleitä suuntaansa, puuroutuvat kun kuvat skaalataan suuremmiksi eli niiden koko ei riitä laadukkaaseen lopputulokseen
  • useimmiten kuvan tallennus 80% laadulla riittää
  • tiedoston koko kannattaa pitää maltillisena - kymmenien megatavujen kokoiset kuvatiedostot hidastavat kuvien latautumista ja siten vaikuttavat asiakkaan käyttökokemukseen
  • kuvan väriavaruuden tulee olla RGB
  • tuotesivujen pääkuva-alueessa kuvaa myös rajataan keskelle eli pääsääntöisesti vaakamuotoiset kuvat toimivat pystysuuntaisia paremmin