Johkussa on kahdella tavalla myytäviä tuotteita: kappalemääräisesti myytäviä ja aikaperusteisesti myytäviä. Nämä jakautuvat eri tuotetyyppeihin, joita on tällä hetkellä neljä. Tuotetyypit helpottavat tuotteiden hallintaa sekä mahdollistavat tehokkaan myyntikanavien käytön. Tuotetyypit voivat myös sisältää tyypille spesifejä ominaisuuksia.


Ostettava tuote


Ostettava tuote on normaali kappalemääräinen tuote, jolla on varastosaldo ja hinta. Kappalemääräiselle tuotteella on yleensä määritelty myös toimitustapa. Esittelyä varten syötetään myös tuotteen kuvaus ja valokuvat sekä tarvittaessa tuotekohtainen viestintä. Ostettavalla tuotteella ei ole erillistä resurssia.


Ostettavat tuotteet ovat myytävissä normaalien maksutapojen lisäksi  ryhmäostamisen periaatteella.


Live-esimerkki: Tervarummun verkkokauppa 


Vuokrattava tuote


Vuokrattava tuote on aikaperusteisesti myytävä tuote, johon on kiinnitetty resurssi tai useampia resursseja. Vuokrattavan tuotteen esittely rakentuu myyntikanavat välilehdellä kysyttävien tietojen ympärille.


Live-esimerkki: Kuutinlahden melontatukikohta Vuokrattava mökki


Vuokrattava mökki on nimensä mukaisesti majoituskohteille tarkoitettu tuotetyyppi. Mökkiin on aina kiinnitetty yksi tai useampia resursseja. Vuokrattavan mökin esittely rakentuu myyntikanavat välilehdellä kysyttävien tietojen ympärille.


Live-esimerkki: VB14 ArkkoAktiviteetti


Aktiviteetti tuotetyyppi on tarkoitettu ohjelmapalvelujen ja erilaisen tekemisen myyntiin. Aktiviteettiin on aina kiinnitetty yksi tai useampia resursseja. Aktiviteetin esittely rakentuu myyntikanavat välilehdellä kysyttävien tietojen ympärille.


Aktiviteetit ovat myytävissä normaalien maksutapojen lisäksi ryhmäostamisen periaatteella.


Live-esimerkki: Hymyilevä Punakettu luonto- ja ohjelmapalvelut