Johkussa on kahdella tavalla myytäviä tuotteita: kappalemääräisesti myytäviä ja aikaperusteisesti myytäviä. Nämä jakautuvat eri tuotetyyppeihin. Päätuotetyyppejä ovat ostettava tuote, vuokrattava majoitus, vuokrattava tuote ja aktiviteetti.

Näiden lisäksi on saatavilla useita tuotteiden alatyyppejä helpottamaan tuoteluontia Johkussa. Esimerkiksi Opastus on päätuotetyypiltään aktiviteetti eli käyttää aktiviteetille luotuja toiminnallisuuksia. Alatyyppi tulee esille lähinnä tuoteluonnin yhteydessä käytettävissä sanamuodoissa, esim. Opastus-tuotteessa puhutaan saatavuutta asetettaessa oppaista.

Ostettava tuote

• Ostettava tuote on normaali kappalemääräinen tuote, jolla on varastosaldo ja hinta. Kappalemääräiselle tuotteella on yleensä määritelty myös toimitustapa. Esittelyä varten syötetään myös tuotteen kuvaus ja valokuvat sekä tarvittaessa tuotekohtainen viestintä. Ostettavalla tuotteella ei ole erillistä resurssia
  • Ostettavat tuotteet ovat myytävissä normaalien maksutapojen lisäksi ryhmäostamisen periaatteella
  • Live-esimerkki: Tervarummun verkkokauppa

Vuokrattava tuote

• Vuokrattava tuote on aikaperusteisesti myytävä tuote, johon on kiinnitetty resurssi tai useampia resursseja (Saatavuus-välilehti). Vuokrattavan tuotteen esittely rakentuu Lisätiedot-välilehdellä kysyttävien tietojen ympärille
  • Vuokrattavan tuotteen varaus perustuu tuotteen keston mittaisiin pätkiin, eli esim. jos tuotteelle on asetettu kestoksi 3h, tuotetta voi varata useammassakin 3h mittaisessa pätkässä saman vuorokauden puolella, tuotteen saatavuuden puitteissa. Vaikkapa 2 x 3h eli varauksen kesto kaikkiaan 6h. Tuotteen kesto asetetaan Hinnat-välilehdellä hintarivin yksikkö-kohtaan
  • Alatyypit
    • Vuokraväline
    • Vuokravaruste
    • Kokoustila
    • Juhlatila
    • Muu vuokrattava tila
  • Live-esimerkki: Kuutinlahden melontatukikohta

Vuokrattava majoitus

• Vuokrattava majoitus on nimensä mukaisesti majoituskohteille tarkoitettu tuotetyyppi. Majoitukseen on aina kiinnitetty yksi tai useampia resursseja (Saatavuus-välilehti). Vuokrattavan majoituksen esittely rakentuu Lisätiedot-välilehdellä kysyttävien tietojen ympärille
  • Jos valitset tuotteesi esille GoFinland-palveluun, majoituskohteen osoite- ja sijaintitiedot ovat pakollisia asetuksia tuotteen näkymisen kannalta
  • Alatyypit
    • Vuokramökki
    • Hotellihuone
    • Mökki
    • Huvila
    • Muu majoituskohde
  • Live-esimerkki: VB14 Arkko

Aktiviteetti

• Aktiviteetti-tuotetyyppi on tarkoitettu ohjelmapalvelujen ja erilaisen tekemisen myyntiin. Aktiviteettiin on aina kiinnitetty yksi tai useampia resursseja (Saatavuus-välilehti). Aktiviteetin esittely rakentuu Lisätiedot-välilehdellä kysyttävien tietojen ympärille.
  • Aktiviteetti tarvitsee vähintään yhden alkamisajan (Varausten alkaminen ja päättyminen -kohta) jotta sitä voi varata
  • Aktiviteettiin asetettu kesto on vakio, eli varausta ei voi tehdä pidemmäksi aikaa, toisin kuten kuten vuokrattavassa tuotteessa. Tuotteen kesto asetetaan Hinnat-välilehdellä hintarivin yksikkö-kohtaan
  • Alatyypit
    • Varattava palvelu
    • Ohjelmapalvelu
    • Retki
    • Opastus
  • Aktiviteetit ovat myytävissä normaalien maksutapojen lisäksi ryhmäostamisen periaatteella
  • Live-esimerkki: Hymyilevä Punakettu luonto- ja ohjelmapalvelut

Tapahtuma

• Tapahtuma-tuotetyypin toiminta perustuu näytöksiin ja niihin myytäviin lippuihin
  • Alatyypit
    • Elokuva
    • Teatteri
    • Konsertti
    • Ooppera
    • Baletti

Kuljetus

• Kuljetus-tuotetyyppi on käytettävissä bussi- ja vastaaville kuljetuksille, joilla on tietyt ajoaikataulut
  • Kuljetus-tuotetyyppiin asetetaan tuotteelle meno- ja paluuaikataulut, pysäkit ja hinta perustuen asiakkaan valitsemaan matkustusväliin

Arvokortti

Lippu

• Lippu-tuotetyyppiä käytetään elokuvateattereiden ja vastaavien toimijoiden näytösten yhteydessä, ts. kun tuotteen ostaminen perustuu näytöskalenteriin luotuihin näytöksiin ja näytöksiin käyttöön valittuihin lippuihin

Eri tuotetyyppien lisäksi Johkusta löytyy tuoteryhmä. Tuoteryhmiä tarvitset tuotteiden esillesaamiseksi Johku kauppapaikalla.