Käsittelyvahvistus lähetetään silloin, kun ylläpitäjä merkitsee tilauksen käsitellyksi ja valitsee kyllä viestin lähettämiselle. Käsittelyvahvistus kertoo asiakkaalle, että hänen tilauksensa on käsitelty ja esim. postitettu. Käsittelyvahvistuksessa voi myös kysyä palautetta, jos se on tarpeen. Yrittäjälle käsitellyksi merkkaaminen kertoo sen, että kyseinen tilaus on hoidettu loppuun ei se enää vaadi toimenpiteitä.


Viestien suunnittelussa kannattaa lähteä ajattelusta, että on itse ihmisenä lähettämässä viestiä toiselle ihmiselle. Tällöin pääsääntöisesti viestin sisältö asettuu oikeille uomille. Lisäksi viestissä kannattaa olla selkeä ja yksiselitteinen. Asioiden määrää kannattaa harkita tarkoin ja suhteuttaa ne ostoprosessin osaan. Myös viestintäprosessi (tilausvahvistus->maksuvahvistus->käsittelyvahvistus->mahdolliset tuotekohtaiset viestit) kannattaa huomioida.


Seuraava malli käsitelyvahvistusviestistä lähtee siitä, että asiakkaalle kerrotaan tilauksen tulleen käsitellyksi ja samalla toivotaan palautetta toiminnasta. 


Käsittelyvahvistusmalli

 

Viestin otsikko: [Yrityksen nimi] kiittää!


Tilauksesi on käsitelty! Kiitokset! :)

Mikäli suinkin vain ehdit, vastaa kolmeen lyhyeen kysymykseen osoitteessa [URL kyselylomakkeeseen] 

Vastaukset auttavat meitä toimintamme parantamisessa ja suunnittelussa. 

Etukäteen kiittäen,


[Etunimi Sukunimi]

[Yrityksen nimi]

[Puhelinnumero]

[sähköpostiosoite]

[Kotisivujen osoite]